Fietsevenementen

Op deze pagina vind je een agenda met fietsevenementen. De agenda wordt regelmatig bijgewerkt en aangevuld met nieuwe evenementen.

Fietsevenementen mei 2016

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
5 mei 2016 Polderdag Startpunten in Zoeterwoude, Voorschoten, Leiderdorp en Hazerswoude www.polderdag.nl Het is maar 1 keer in het jaar Polderdag: op Hemelvaartsdag. Dit jaar heeft de Polderdag als thema: Fietsen in vrijheid. Omdat het vaak op Hemelvaartsdag lekker weer is en de lente zich volop laat zien, is het een ideale dag om op de fiets te stappen. Deelname kost 3 euro.
28 en 29 mei 2016 IJsseltheater Fietstocht Noordwijkerhout www.ijsseltheaterfietstocht.nl Een fietstocht die meer biedt dan alleen fietsen langs de IJssel, door het bos en langs de vele kastelen. Onderweg kun je namelijk op diverse plaatsen genieten van korte theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. Echt IJsseltheater dus!
31 mei – 2 juni 2016 Twenterand Fiets4daagse Vroomshoop www.puurtwenterand.nl Twente heeft prachtige natuurgebieden waar het prachtig fietsen is ook. Om je daar optimaal van te laten genieten is er nu ook een nieuwe fietsvierdaagse. De website geeft behalve informatie over de fietsvierdaagse ook veel informatie over de streek zelf.
17 april 2016 International Cargo Bike Fair Nijmegen www.cargobikefestival.com Op zondag 17 april vindt in Nijmegen in de Cultuurspinnerij het International Cargo Bike Fair plaats. Speerpunt zijn de bedrijfsbakfietsen, maar ook ruimschoots vertegenwoordigd zijn familiebakfietsen en tandems.

Fietsevenementen maart – april 2016

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
2 april 2016 Toons Toertocht Limburg, 6 startplaatsen http://www.toonstoertocht.nl Een toertocht die dwars door het Limburgse land gaat. Uitgangspunt zijn de zes huizen waar Toon Hermans heeft gewoond. Ieder van de ruim 40 routes is maximaal 35 km. Startpunten zijn steeds een van de huizen waar Toon Hermans woonde.
19 – 21 april 2016 Fietsdriedaagse Bollenstreek Noordwijkerhout www.fietsenindebollenstreek.nl De bollenstreek is in deze tijd van het jaar het mooiste. Een mooie start van het fietsseizoen met een prachtige kleurrijke fietsroute. 1 of 2 dagen deelnemen is ook mogelijk.
24 april 2016 Bloeiend Zijpe Zijpe www.Bloeiendzijpe.nl Evenals voorgaande jaren en ook in de bollenstreek. Naast deze fietstocht vinden er meer evenementen in en rondom Zijpe plaats.
iedere dag Smakelijk Fietsen door het hele land smakelijkfietsen.nl Fietsen maakt hongerig en dat heeft deze organisatie goed in de gaten. Je fietst van restaurant naar restaurant en onderweg eet je langzamerhand een maaltijd bij elkaar, te beginnen met koffie en eindigend met een dessert.

Fietsevenementen januari – februari 2016

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
13 tot en met 17 januari 2016 Vakantiebeurs Jaarbeurs Utrecht www.vakantiebeurs.nl Geen beurs specifiek voor fietsers en ook geen fietstocht, maar voor het plannen van een fietsvakantie wel de moeite van het bezoeken waard. Kaarten zowel online als aan de kassa te koop.
14 februari 2016 Winterfietselfstedentocht Elfstedenhal Leeuwarden www.frieslandbeweegt.fri Na een succesvolle eerste editie dit jaar voor de tweede keer de Winterse Friese elfstedentocht op de fiets. De tocht start vanaf de Elfstedenhal in Leeuwarden en gaat zoveel mogelijk langs de schaatsroute. Deelname vanaf 12,50. Er zijn nog maar een paar startplaatsen beschikbaar.
20 en 21 februari 2016 Fiets- en Wandelbeurs Jaarbeurs Utrecht www.fietsenwandelbeurs.nl Een goede voorbereiding voor het nieuwe fiets- en wandelseizoen in de Jaarbeurs Utrecht. Uiteraard ook op deze beurs veel tips voor fiets- en wandelvakanties. Kaarten zowel online als aan de kassa van de Jaarbeurs te koop.

Fietsevenementen oktober – november – december 2015

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
24 oktober 2015 Hallowiejetocht Wijhe Hallowiejetocht Fietstocht in het teken van Halloween, sfeervol verzorgd met alle aspecten die met Halloween te maken hebben. De tweede editie.
wanneer je maar wilt Staakbonenroute Hegelsom www.liefdevoorlimburg.nl Vrije fietsroute door het landschap van Limburg. Helaas in de winter geen staakbonen op de velden, maar wel veel andere bijzondere dingen. Een leuke niet al te lange tocht van 34 km.
27 december 2015 Midwinterhoorntocht Zevenaar www.mindwinterhoorntochtzevenaar.nl Een korte fietstocht door bijzondere locaties in Zevenaar. Een echt winters gebeuren zijn de midwinterhoornblazers die je op diverse plekken langs de route tegenkomt.  Leuk evenement voor een beetje beweging net na de kerstdagen.

Fietsevenementen september 2015

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
5 september 2015 Gelre Fietstocht Gelre www.gelreziekenhuizen.nl Fietstocht zowel voor recreatiefietsers als voor wielrenners en mountainbikers. Fietsen voor het goede doel in de omgeving van Apeldoorn.
12 september 2015 Greentour 2015 Honselersdijk www.greentour.mostwantedcompany.nl Een toertocht die voert door het westland vanaf Honselersdijk naar Waddinxveen en weer terug. Zowel voor recreatiefietsers als voor wielrenners. Dit was de negende editie.
27 september 2015 Oranjepelotontocht Paleis Soestdijk www.oranjepelotontocht.nl Fietstocht met een vorstelijk begin vanaf Paleis Soestdijk met verschillende afstanden over bijvoorbeeld de Utrechtse heuvelrug en de Veluwe met diverse moelijkheidsgraden. Tocht speciaal uitgezet voor toerfietsers en een aangepaste route voor handbikers.

Fietsevenementen augustus 2015

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
4 t/m 7 augustus 2015 Fiets4daagse Appelscha Appelscha www.fiets4daagseappelscha.nl Vier dagen op de fiets door het Drentse landschap door de bossen en door de polder. De fiets4daagse wordt feestelijk afgesloten met live muziek. Voorinschrijving is nog mogelijk tot 24 juli a.s. Afstanden 25, 40 en 60 km. Meer informatie op de website.
7 t/m 13 augustus 2015 Eiland Fiets5daagse Waddeneilanden http://frieslandbeweegt.frl Een evenement zowel voor op de fiets als op de step. Iedere dag een ander eiland verkennen. De tocht begint met een overtocht vanuit Harlingen. Gedurende de fietstocht overnacht je op de schepen. Meer informatie op de website, evenals de kosten.
18 augustus 2015 Fiets 30-daagse Waspik www.denbolder.nl/activiteiten/fiets-3-daagse Jaarlijks georganiseerde fietstocht met voldoende gelegenheid om ook onderweg bezienswaardigheden te bekijken. Iedere dag kun je starten vanaf 9.00 uur en afmelden voor 17.00 uur. Afstanden 30, 45 en 60 km. Meer informatie op de website.
25 tot en met 28 augsutus 2015 Fiets 4 daagse Dwingeloo Dwingeloo www.fiets4daagse-dwingeloo.nl Dwingeloo ligt midden tussen een aantal natuurgebieden. Per dag kun je bekijken of je 25 of 40  km wilt fietsen. Wil je liever 1 dag fietsen, dan kan dat ook. Meer informatie is te vinden op de website.

Fietsevenementen juli 2015

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
20 – 24 juli 2015 11-Steden Fiets5daagse Leeuwarden http://frieslandbeweegt.frl De Friese Elfstedentocht is bekend, maar de Friese Elfstedenfiets5daagse misschien wat minder. Iedere dag start de Fiets5daagse op de plek waar de vorige dag de fietstocht is geëindigd. Meer informatie op de website.
28 t/m 30 juli 2015 Gooise Fiets 3 daagse Hilversum www.fietsenprorege.nl Pro Rege organiseert het hele jaar door diverse fiets 3 daagse evenementen. Van 28 tot en met 30 juli vindt de fiets 3 daagse in het Gooi plaats. Startlocatie Hilversum. Meer informatie op de website.
28 t/m 31 juli 2015 Zeeuwse fietsvierdaagse Goes www.fietsvierdaagsezeeland.nl Fietsvierdaagse door Zeeland waarvoor je zowel per dag kunt inschrijven als voor de volledige vier dagen. Afstanden van 25, 40 en 60 km. Meer informatie op de website.

Fietsevenementen juni 2015

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
13 juni Dwars door de kas Kwintsheul en Monster http://dddk.nl Een wandel-, fiets- en steproute van ongeveer 35 km dwars door de kassen. Leuke tocht voor kinderen. Kassen variëren van bijvoorbeeld chrysanten tot cactussen. Start tussen 12.00 en 13.00 uur. Meer informatie op de website.
14 juni Event 2015 Zandvoort Zandvoort www.elektrischefietsen.com Op 14 juni a.s. is er weer een mogelijkheid om van diverse merken elektrische fietsen te testen op het circuit te Zandvoort. Toegang en testen is gratis.
20 juni TT Tour de Fiets Assen www.nieuwsinassen.nl/rij-mee-op-20-juni-tt-tour-de-fiets-assen De TT in Assen is wereldwijd bekend van het motorracen. Een alternatieve tour, over twee oude circuits in Assen, vindt deze  maand plaats. De tour gaat over 60 km. Kosten 10 euro, over te maken voor 16 juni a.s.
28 juni 2015 Sallands Mooiste Haarle www.sallandsmooiste.nl Een familie fietstocht over 35 km dwars door het Sallandse landschap. Speciaal voor kinderen zijn er ook tochten uitgezet van 10 km. Meer informatie op de website.

 

Fietsevenementen mei 2015

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
10 mei Bike & Coffee Utrecht https://utrecht2015.com/nl/evenement/bike-coffee-utrecht-den-haag-utrecht In het kader van de start van de Tour de France in Utrecht vindt dit jaar een bijzonder fietsevenement plaats. Een fietstocht tussen Utrecht en Den Haag over een afstand van 80 (of 160)  km. Meer info op de website.
14 mei 16 dorpen Fietstocht voor KWF Kankerbestrijding Joure www.frieslandbeweegt.frl  Er zijn voor deze fietstocht kleinere routes van 25 en 35 km en een lange fietsroute van 120 km. De korte afstanden staan bekend als routes voor de zogenaamde dikke-banden-fietsen. Verzorging voor onderweg is aanwezig. De lange route van 120 km is bij uitstek geschikt voor wielrenners. Meer informatie is te vinden op de website.
28 mei Tour du ALS Mazan (Frankrijk) www.tourduals.nl Jaarlijkse toertocht die volledig ten goede komt aan wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Voor aan de tocht deel te nemen kun je diverse fietsclinics volgen in Nederland. Kijk voor meer informatie op de website. De tocht is er voor fietsers, wandelaars en hardlopers.
31 mei Meimaand Fietsmaand Venray www.fietsvierdaagse-venray.nl De Venray Fietsvierdaagse organiseert behalve de fietsvierdaagse ook een gezinstoertocht op 31 mei. De fietstocht gaat over 30 km. De route van de tocht is nog even een verrassing. Meer informatie via de website.

 

Fietsevenementen april 2015

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
21, 22 en 23 april Bollenstreek 3-daagse Vogelenzang www.fietsenindebollenstreek.nl Toertocht voor iedereen die graag fietst. Deelname is mogelijk voor drie dagen, maar ook voor losse dagen. Er zijn behalve de langere fietstochten ook seniorentochten van 30-35 km. Meer informatie op de website.
18 en 19 april Cargo Bike Festival Nijmegen www.cargobikefestival.com Internationaal congres volledig gericht op de bakfiets in alle aspecten. Deelnemers onder andere uit Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Taiwan, etc.
25 april Elektrischefietsen.com Events Breda www.elektrischefietsen.com Evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in elektrische fietsen. En tevens de mogelijkheid om een elektrische fiets uit te proberen op een testparcours. Op het evenement zijn zowel de gangbare elektrische fietsen van de diverse merken aanwezig als ook de zogeheten speed pedelecs. Meer informatie op de website.

 

Fietsevenementen maart 2015

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
28 februari en 1 maart Fiets- en wandelbeurs Antwerpen www.fietsenwandelbeursvlaanderen.be Heb je de fiets- en wandelbeurs in de RAI in Amsterdam gemist? Dan heb je nog een nieuwe kans in Antwerpen. In Antwerpen Expo vind de jaarlijkse fiets- en wandelbeurs plaats. Meer informatie en tickets kun je vinden op de website.
 28 februari en 1 maart E(bike) testdagen Expo Haarlemmermeer www.nationaleebiketestdagen.nl  Op de (e)biketestdagen niet alleen elektrische fietsen, maar ook gewone fietsen van vele fietsmerken. Verder de laatste ontwikkelingen in de fietsbranchex en de mogelijkheid om een fiets uit te proberen op een fietsparcours van 1,5 km.
 7 maart Fietsexcursie het blauwe hart in het groen Amsterdam www.nieuwwest.amsterdam.nl Een fietstocht ter ere van de lente rondom de Sloterplas in Amsterdam. Samen met een gids kun je meedoen aan de fietsexcursie. Duur ongeveer 1,5 à 2 uur. Meer informatie is te vinden op de website.

 

Fietsevenementen februari 2015

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
5 februari Fietstocht Zoetermeer Zoetermeer www.fietsmaatjes.nl Fietstocht voor senioren over een afstand van 30 km door de omstreken van Zoetermeer
8 februari Elfstedentocht Leeuwarden www.frieslandbeweegt.frl Jaarlijks organiseert Friesland beweegt diverse fietstochten, waaronder de beroemde elfstedentocht op de fiets. Meer informatie is te vinden op de website.
28 februari Zuid Veluwe Tocht Dodewaard www.wielersportinfo.nl Fietstocht voor sportieve fietsers over een afstand van 100 km, georganiseerd door de Dodewaardse IJsclub.

 

Fietsevenementen januari 2015

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
1 januari tot en met 31 december Fietstocht Stelling van Utrecht In en rondom Utrecht www.stellingvanutrecht.nl Een fietsfoute van 15 km waarbij de forten ten noorden en ten oosten van de stad Utrecht centraal staan. Rondom Utrecht bevinden zich 16 forten die deel uitmaken van de zogenaamde Nieuwe Hollandse Waterlinie. Langs 9 forten is een fietsroute uitgezet die het hele jaar door gereden kan worden.
22 januari Rondje Rottemeren Rotterdam www.fietsmaatjesrotterdam.nl  Regelmatig Fietsmaatjes Rotterdam fietstochten voor senioren. De fietstochten zijn ongeveer 30 km lang. Op de website staan regelmatig nieuwe georganiseerde fietstochten.
 31 januari en 1 februari Fiets- en wandelbeurs RAI, Amsterdam www.fietsenwandelbeurs.nl Zin in het nieuwe seizoen? Op de fiets- en wandelbeurs kun je inspiratie opdoen voor allerlei activiteiten, nieuwigheden en fietsvakanties in het jaar 2015. Let op: de jaarlijkse fiets- en wandelbeurs is in 2016 in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Fietsevenementen december 2014

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
 september tot en met december Fietsen door Limburg  provincie Limburg www.vvvmiddenlimburg.nl/fietsen-limburg In de maanden september tot en met december vinden in Limburg georganiseerde fietstochten plaats.
september tot en met december Diverse georganiseerde korte en lange fietstochten Gerwen/Helmond www.digitaal-dorpsplein-gerwen.nl  Gedurende de laatste maanden van het jaar organiseert de Werkgroep Leefbaar Gerwen op vrijdag korte fietstochten. De laatste vrijdag van de maand is er een lange fietstocht.
28 december Midwinterhoornwandel- en fietstocht Zevenaar www.midwinterhoorntochtzevenaar.nl De fietstocht gaat over 13 km langs bijzondere locaties in de gemeente Zevenaar. Onderweg vind je op diverse plaatsen midwinterhoornblazers en zijn er diverse andere activiteiten georganiseerd.

 

Fietsevenementen november 2014

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
12 november Opening Van Gogh-Roosegaarde fietspad Eindhoven www.vangoghbrabant.com  Met de opening van het Van Gogh-Roosegaarde fietspad start officieel het internationale themajaar Van Gogh 2015. Het fietspad is volledig geïnspireerd op de door Vincent van Gogh gemaakte schilderijen en maakt deel uit van diverse locaties waar Vincent van Gogh een aantal van zijn meesterwerken heeft gemaakt.
28 november Fietstocht ter afsluiting van het fietsseizoen Helmond www.digitaal-dorpsplein-gerwen.nl  Om het fietsseizoen met een sportief tintje af te sluiten is door de Werkgroep Leefbaar Gerwen een fietstocht uitgezet in en rond Helmond. De tocht heeft een lengte van 40 km. Meer informatie op de website.
29 november In het spoor van de molenaar Hoonhorst (provincie Overijssel) Vverzamel op de fiets alle ingrediënten voor een pannenkoek. De fietstocht heeft een lengte van 22 km en is daardoor ook voor oudere kinderen geschikt om te fietsen. Onderweg verzamel je de codes voor een pannenkoek. Na afloop lever je de ingrediëntcodes in bij het eindpunt en kun je daar genieten van een pannenkoek.

 

Fietsevenementen oktober 2014

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
13 oktober tot en met 16 oktober Hof van Twente Fietsvierdaagse Goor www.fietsvierdaagse.eu De hof van Twente is een fietsvierdaagse die heel bewust in het najaar in oktober wordt gehouden. In de avonduren kun je eten bij diverse restaurants in de omgeving. Aanmelden kan via de website. Wil je tevens deelnemen aan het Camper arrangement dan kun je dat per mail aangeven. Meld je je voor 1 oktober aan, dan kun je nog gebruik maken van de lagere prijs.
25 oktober Funbiking halloween Eerbeek Eerbeek www.halloweeneerbeek.nl Eerbeek ondergaat een ware metamorfose rondom Halloween. Extra halloweentintje geeft de jaarlijkse fietstocht. Een bijzondere belevenis. Inschrijven kan via de website. Inschrijfgeld is 10 euro per persoon. Halloweenparty na afloop.
Wanneer je maar wilt Maasvalleiroute Venlo www.liefdevoorlimburg.nl De maasvalleiroute is een bijzondere route dwars door de natuur van Venlo en omgeving. Ontspannen en genieten van de natuur. Lengte van de route is 57 km en natuurlijk het hele jaar door te rijden. Beginpunt is te herkennen aan knooppunt 10, Limburgs museum.

 

Fietsevenementen september 2014

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
6 september Millenniumtocht IJlst http://www.frieslandbeweegt.nl De Millenniumtocht is een initiatief van de Stichting Friesland Beweegt in samenwerking met Millenniumnetwerk Fryslan. Meedoen met de millenniumtocht is gratis. Wel wordt een donatie voor het goede doel op prijs gesteld. Zie voor meer informatie de website. De fietstocht zelf is 40 km lang en mag ook per step afgelegd worden. Op dezelfde dag wordt ook een hardloopwedstrijd gehouden.
7 september Ride for the roses Goes www.ridefortheroses.nl/ride-2014 Ride for the Roses is een bijzonder fietsevenement in de strijd tegen kanker. Ieder jaar vindt deze plaats, dit jaar in Goes. De afstanden van de Ride for the roses zijn 100 km of een toertocht van 25 of 50 km. Voor iedere deelnemer is er aan het eind van de tocht een roos.
21 september Almelo Allee Almelo www.almeloallee.nl De eerste editie van Almelo Allee vindt op 21 september plaats. Almelo Allee is een initiatief van een aantal Almelose organisaties om stad en platteland om en in Almelo met elkaar te verbinden. Op deze dag zijn er mogelijkheden voor fietsen, wandelen en hardlopen. Voorinschrijving is mogelijk tot 20 september, maar ook op de dag zelf kun je nog inschrijven. Inchrijving is gratis. Er zijn afstanden van 25 en 40 km (familiefietstochten) en een afstand van 80 km voor de meer sportieve fietser.

 

Fietsevenementen augustus 2014

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
9 augustus De veldslag om Norg Norg www.develdslagomnorg.nl Voor volwassenen vanaf 18 jaar is er keuze voor 70 of 100 km fietsen. Voor kinderen vanaf 12 tot 18 jaar 33 km. Het aantal deelnemers is beperkt. De fietsroute is vooral geschikt voor mountainbikers; de route gaat over lange paden, grindwegen, klimmetjes, afdalingen en een paar pittige verrassingen. Op de website kun je een video bekijken met een impressie van het parkoers.
13, 14, 15 en 16 augustus Rhedense fietsvierdaagse Rheden www.fiets4daagserheden.nl Rheden is een klein plaatsje aan de rand van Nationaal Park Veluwezoom. De organisatie van deze fietsvierdaagse probeert jaarlijks door een paar kleine veranderingen ervoor te zorgen dat je ieder jaar weer een iets andere route rijdt. De start van de route is bij Grand Café Theothorne in Dieren. De route voert onder andere via de Posbank, dwars over de Veluwe. Wil je met de kinderen gaan fietsen, dan is er speciaal voor de kinderen ook een route van 15 km uitgezet. Meer informatie op de website.
24 augustus Fietsculinair Voorschoten, Leiden, Wassenaar www.fietsculinair.nl Fietsculinair is een fietstocht met een culinair tintje. Op deze wijze willen de organisatoren van de fietstocht je de mogelijkheid bieden om lekker te fietsen, maar ook onderweg culinair te genieten in een van de restaurants die meedoen met deze fietstocht. Het arrangement bestaat uit een fietstocht van 30 km langs bossen, landerijen, water en dorpsgezichten waarbij je vier tussenstops maakt bij de deelnemende restaurants (zie ook bij 6 juli)

 

Fietsevenementen juli 2014

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
1, 2, 3 en 4 juli LAURA Alphen aan den Rijn www.laura-alphen.nl De LAURA Alphen wordt dit jaar voor de 67e keer gehouden. De LAURA is een vierdaagse fietstocht door het Groene Hart. LAURA staat voor de plaatse Leiden, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Alphen aan den Rijn. Bij de fietstocht kun je kiezen tussen afstanden van 40, 60 en 100 km. Het is daarbij niet per sé noodzakelijk om vier dagen te fietsen. Je kunt per dag bekijken of je meefietst.
6 juli Fietsculinair Voorschoten, Leiden, Wassenaar www.fietsculinair.nl Fietsculinair is een fietstocht met een culinair tintje. Op deze wijze willen de organisatoren van de fietstocht je de mogelijkheid bieden om lekker te fietsen, maar ook onderweg culinair te genieten in een van de restaurants die meedoen met deze fietstocht. Het arrangement bestaat uit een fietstocht van 30 km langs bossen, landerijen, water en dorpsgezichten waarbij je vier tussenstops maakt bij de deelnemende restaurants (zie ook bij 24 augustus).
24 juli Fietstocht De Eeksterhoek en de Ooievaars Apeldoorn www.fietsgilde-apeldoorn.nl Dagtocht van 50 km, georganiseerd door het Fietsgilde Apeldoorn. Het fietsgilde organiseert vanaf mei tot en met oktober wekelijks fietstochten door de omgeving. Bij deze tocht ga je met het pont over de IJssel en wordt een bezoek gebracht aan een ooievaarsstation in Gorssel.
29 juli Fietstocht Woord & Daad Hoge Hexel Hoge Hexel www.detolplas.nl Fietstocht van 33 of 43 km door de omgeving van Wierden, Almelo en Bornerbroek. Het thema van de fietstocht sluit aan bij het thema van dit jaar van de stichting “Vakonderwijs, doe het zelf”. Onderweg is er koffie, frisdrank en ijs en kun je pannenkoeken eten (niet bij de prijs inbegrepen). Zie voor meer informatie en exact startpunt de website.

 

Fietsevenementen juni 2014

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
28 en 29 juni HomeRide: Kom in actie voor het zieke kind Startlocatie Groningen: einddoel Maastricht www.homeride.nl HomeRide is een wielertocht in teamverband (voor de volledige tocht als team, of in estafettevorm) langs acht Ronald McDonald Huizen en Ronald McDonald Vakantielocaties met als doel geld bij elkaar te verzamelen door middel van sponsoring van je team voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De fietstocht begint in Groningen en eindigt 24 uur later in Maastricht. Voor meer informatie zie de website.
29 juni Sallands Mooiste Haarle www.sallandsmooiste.nl Sallands Mooiste is een toertocht zowel voor mountainbikers, racefietsers als voor recreatieve fietsers en ook geschikt voor het hele gezin. De recreatieve fietstocht is 40 km. Er zijn speciale toertochten voor de kinderen van 10  km met allerlei verrassingen onderweg. Een deel van de opbrengst gaat naar diverse goede doelen. Zie voor meer informatie de website.
29 juni Twentse Fietsdag Losser www.twentsefietsdag.nl Fietstocht voor zowel recreatieve fietsers (gezinstochten van 30 en 50 km), een MTB-marathon (35 of 70 km) en een racefietstoertocht van 100 km. Startlocatie in Losser is het terrein van Steenfabriek De Werklust. Voor de recreatieve fietsers zijn onderweg rustpauzes ingericht waar wat gegeten en gedronken kan worden. De tocht gaat door de omgeving van Losser. Op de startlocatie wordt een fietsfair gehouden.

 

Fietsevenementen mei 2014

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
3 en 10 mei Elektrische fietsen evenement Breda en Amersfoort www.elektrischefietsen.com Zaterdag 3 mei in Breda en zaterdag 10 mei in Amersfoort wordt het Elektrische fietsen evenement gehouden. Op deze dagen kunt u op een wielerparcours (in Amersfoort de grootste van Nederland) een elektrische fiets uitproberen. Niet alleen een elektrische stadsfiets, maar ook onder andere elektrische mountainbikes en speedpedelecs staan voor u klaar. Kijk op de website voor meer informatie.
11 en 12 mei Nationale Molendag divers (zie de website) www.ontrack.nl Op 11 en 12 mei zijn de nationale molendagen. Op die dagen worden er ook diverse fietstochten georganiseerd door heel Nederland. Check de website voor meer informatie en locaties. Onderweg kun je diverse molens bezoeken en zijn er bij de diverse molens ook allerlei leuke activiteiten zoals pannenkoeken bakken.
27 mei -30 mei Aspergetocht Arcen Aspergefietsvierdaagse Arcen
Startplaats Pannenkoekenspecialiteiten Restaurant en Midgetgolfbaan De Bosrand, Arcen, ook daginschrijving mogelijk. Een tocht langs de zandvlakten in Limburg waarop in de maanden april, mei en juni de asperges volop groeien.
29 mei – 31 mei IJsselmeer Fiets Kampeertocht Diemen (startlocatie) www.IJsselmeerfietstocht.nl Fiets in drie dagen het IJsselmeer rond. Deze fietstocht start op de eerste dag in Diemen, de tweede dag in Stroe en de derde dag in Marknesse. De derde dag is de langste tocht. Mocht je dit teveel vinden, dan kun je de tocht afsnijden via Almere. Bekijk de website voor meer informatie.

Fietsevenementen april 2014

Dag Evenement Locatie Website Aanvullende informatie
21 april Paastoertocht Aalten paastoertocht Houd de website in de gaten voor meer informatie. Op dit moment is er alleen een datum bekend.
27 april Bike Classic Beuningen Gezinstocht Beuningen hbikeclassicbeuningen Fietstocht voor wielrenners en fietsers. Afstanden 25 km (gezinstocht), 50 km, 100 km en 130 km, voorinschrijving is al mogelijk. Inschrijfgeld wordt gedoneerd aan een goed doel. Inschrijven kan via de website.
27 april Fietsroute door bloeiend Zijpe (bollenvelden) Zijpe bloeiendzijpe Fietsroute van ongeveer 40 km dwars door de bollenvelden. Alleen op 27 april is het mogelijk om dwars over het boerenbollenland te fietsen (met toestemming van de kwekers). Prijs is inclusief versnapering onderweg en een attentie na afloop.
29 april -1 mei Fietsdriedaagse voorjaar Vogelenzang fietsenindebollenstreek Inschrijven is al mogelijk. Afstanden 40 km en 60 km. Je fietst langs de bloeiende bollenvelden, de duinen en de zee. Combineer je verblijf eventueel met een bezoek aan de Keukenhof en het bloemencorso op zaterdag 3 mei.