Ligfiets merken

Als je op zoek gaat naar ligfiets merken is de keuze daarin niet zo groot als in andere fietsen en zul je zeker onder de gangbare merken niet veel ligfietsen vinden. Bij de ligfietsen vind je merken als M5, KMX (vooral voor driewiel ligfietsen), Challenge, Altena, Nazca ligfietsen, Optima ligfietsen, Sinner ligfietsen. Ook op het gebied van ligfietsen gaan de ontwikkelingen verder en heb je op dit moment steeds meer keuze in elektrische ligfietsen of opvouwbare ligfietsen. Lees meer informatie over de verschillende soorten ligfietsen op de pagina Soorten ligfietsen. Ben je van plan om een ligfiets te kopen, check dan de pagina ligfiets kopen.

Ligfiets merken

Flevobikes ligfietsen

flevobikeFlevobikes is een ligfietsmerk dat 23 jaar geleden opgericht is. Flevobikes heeft twee ligfietsen in de collectie: Greenmachine en Orca. De Flevobikes staan bekend als goede ligfietsen. Het enige nadeel is, dat je er wel opnieuw mee moet leren fietsen. Sturen gaat met je benen in plaats van met je handen, waardoor het evenwicht ook enigszins anders is. De ervaringen van ligfietsers met de Flevobikes zijn goed. Voor meer informatie lees de pagina Flevobike ligfietsen.

M5 Ligfietsen

M5 ligfietsen bestaat uit een uitgebreide collectie met onder andere high racers, low racers, medium racers, maar ook ligfietsen om mee te toeren of voor het woonwerkverkeer (zoals de M5 City Cruiser of de opvouwbare CMPCT), een elektrische ligfiets en een opvouwbare ligfiets. Meer informatie over M5 ligfietsen vind je op de pagina M5 ligfietsen.

Challenge ligfietsen

challangeChallenge ligfietsen hebben een lange geschiedenis. De ligfietsenfabrikant is van oorsprong Nederlands en de fietsonderdelen worden voor het grootste deel ook in Nederland geproduceerd. In 2012 is Challenge overgenomen door het bedrijf Elan ligfietsen. De Challenge ligfietsen worden nog steeds geproduceerd. Van het merk Challenge zijn diverse tourfietsen te koop (zoals Challenge Seiran), Semi Low racers (Challenge Hurricane), Low racers (Challenge Fujin, Challenge Taifun). Meer over de diverse modellen van Challenge ligfietsen op de pagina Challenge ligfietsen.

Sinds 2012 worden de Challenge fietsen gemaakt door het bedrijf Elan Ligfietsen. Dit heeft voor de fabricage van de Challenge ligfietsen verder geen gevolgen, deze worden ook door de nieuwe eigenaar nog gewoon gemaakt.

KMX ligfietsen

kmxKMX Trikes is de naam van een zeer bekende fabrikant van driewiel ligfietsen. KMX is bij toeval ontstaan en opgericht door de Engelse brandweerman en voormalig helikopter ingenieur Barry Smith. KMX produceert vooral trikes (driewiel ligfietsen). KMX trikes zijn er voor volwassenen en voor kinderen. KMX heeft zeven modellen trikes in de collectie zitten. De belangrijkste daarvan zijn: KMX Cobra, KMX Tornado, KMX Venom, KMX Typhoon, KMX Viper. Meer informatie vind je op de pagina KMX ligfietsen.

Elektrische ligfietsen

Steeds meer fietsen zijn te koop met trapondersteuning, maar helaas is dat voor de ligfietsen een iets ander verhaal. Voor meer informatie hierover zie de pagina Elektrische ligfietsen.