kmx

KMX ligfietsen

KMX ligfietsen staan meer bekend onder de naam KMX Trikes. KMX produceert ook alleen maar driewielige ligfietsen. De gehele collectie bestaat daadwerkelijk uit vijf modellen.

KMX Cobra

KMX CobraKMX Cobra is de ligfiets van KMX die geschikt is voor fietsen over de weg, maar ook off-road. Deze ligfiets heeft een zeer stabiele wegligging. Het sturen van de Cobra gaat direct en is licht. De Cobra heeft een kuipstoel met steun aan de zijkant. Overige specificaties van de KMX Cobra zijn:

 • frame van staal;
 • 24 versnellingen;
 • schijfremmen met hendels rechts voor de voorwielremmen en links voor de achterwielen en de parkeerfunctie;
 • 20″ voorwielen, 24″ achterwielen;
 • breedte fiets: 81 cm, hoogte, 67 cm, lengte 187 cm;
 • zithoogte 22 cm;
 • wielbasis 105 cm;
 • zithoek: 39 – 45 graden;
 • gewicht fiets 19,5 kg;
 • maximaal gewicht onroad 135 kg, offroad 100 kg;
 • geschikt voor berijders tussen 150 – 195 cm.

KMX Tornado

KMX TornadoDe KMX Tornado is het instapmodel van KMX van de sportieve trikes. De sportieve trike Tornado heeft 8 versnellingen, schijfremmen, 16 inch voorwielen en een 20 inch achterwiel, zithoogte is 17 cm, wielbasis 105 cm en de zithoek instelbaar tussen de 39 en 45 graden. Gewicht van de Tornado is 19,5 kg. De fiets kan offroad maximaal voor 100 kg belast worden, op de weg is dit 135 kg. Waardoor de Tornado ook geschikt is om te gebruiken voor lange tochten in de vakantie met bepakking.

KMX Venom

KMX VenomDe KMX Venom is een ligfiets die vooral bedoeld is voor snelheid maken. De Venom heeft 27 versnellingen, een vrij lage zithoogte (22 cm), maar wel een zithoek op de stoel instelbaar tussen de 39 en 45 graden, waardoor hij voor sommige ligfietsers wat comfortabeler zit. Schijfremmen en net zoals de vorige ligfiets van KMX een achterwiel van 26 inch en twee voorwielen van 20 inch. De wielbasis van deze fiets is 108 cm. De maximale belasting is 130 kg (dus zeer geschikt ook voor langere tochten met bepakking. De fiets is met deze specificaties geschikt voor personen tot 1.95 m. Het frame is van aluminium.

KMX Typhoon

KMX TyphoonKMX Typhoon hoort net zoals de Venom tot de sport-trikes van KMX. Hij staat niet bekend als instaptrike. Op de fiets 8 versnellingen. Verder heeft de ligfiets schijfremmen, een 20 inch wiel achter en twee 16 inch wielen voor, waardoor hij flink snelheid kan maken. De zithoogte is ook laag: 17 cm en de zithoek is instelbaar tussen de 39 en 45 graden. De fiets is voornamelijk van staal gemaakt en heeft ook een hoger gewicht daardoor. De fiets is met name geschikt voor sportief gebruik bij huis en kan in verhouding minder bepakking aan dan bijvoorbeeld de Tornado of de Venom: 100 kg. Ook de Typhoon is geschikt voor rijders tussen de 1.50 en 1.95 m.

KMX Viper

KMX ViperDe KMX Viper is een performance trike van KMX. Deze ligfiets heeft een stabiele wegligging en je kunt hem zowel offroad als op de weg inzetten. De zithoogte is wat hoger dan de vorige low racer, Typhoon. De zithoogte van deze ligfiets zit op 22 cm. De zithoek is vergelijkbaar met de andere trikes van KMX: tussen de 39 en 45 graden. De Viper heeft 24 versnellingen, schijfremmen, 1 achterwiel van 24 inch en twee voorwielen van 20 inch. De wielbasis is 105 cm, de maximale belasting 100 kg (waardoor hij minder geschikt is als fiets voor vakanties) en het frame is voornamelijk van staal.

KMX E-trikes

KMX heeft een aantal E-trikes (oftewel elektrisch ondersteunde trikes) in de collectie: E-trike sport en de E-trike Performance. De E-trike sport is, zoals de naam al zegt, het snelste model van de twee. Verdere specificaties van deze e-trikes zijn helaas niet bekend, waardoor het erop lijkt dat het fietsen in ontwikkeling zijn. Houdt daarvoor de website van KMX in de gaten.