Parapluhouder

Het idee is goed, de uitvoering niet altijd even goed en het fietsen met een parapluhouder op de fiets is niet zo makkelijk als het lijkt. De keuze voor wat betreft een parapluhouder is ook niet enorm.

Parapluhouder aandachtspunten

Er zijn een aantal verschillende opties qua modellen voor een parapluhouder. Wel moet je bij de koop van een parapluhouder voor je fiets er rekening mee houden dat deze op het stuur van je fiets past en dat de paraplu die je hebt past, of je moet er een speciale paraplu voor kopen, wat de koop van de parapluhouder niet goedkoper maakt.

Parapluhouder Drybike

Parapluhouder fiets-DrybikeDe Drybike werkt volgens de ervaringen van Nederlanders goed, ook bij een beetje wind en zeker als je er een stormparaplu in die gevallen voor gebruikt. De Drybike heeft een uitschuifbare en flexibele klem waarin je iedere paraplu kunt schuiven en naar eigen wens in hoogte kan instellen. Het uitschuifbare gedeelte kun je makkelijk weer naar beneden schuiven als je geen paraplu nodig hebt en op die manier heb je ook vrijwel geen last van de klem. De paraplu bevestig je in de buis van de parapluhouder, waarna je de paraplu klem draait met een vleugelmoer. Het bovenste deel zou buigzaam moeten zijn, maar dat valt helaas wat tegen en het zicht naar achteren toe wordt enigszins belemmerd door de paraplu.

Parapluhouder Drycycle

parapluhouder-drycycleDrycycle is een ander systeem voor een parapluhouder voor op de fiets. Deze parapluhouder is speciaal gemaakt voor de stormparaplu’s van Senz. De paraplustandaard wordt door middel van een klem bevestigd aan het stuur en vastgedraaid met de bijgeleverde schroeven. De parapluhouder bevestig je daarna aan de houder met een inbussleutel. Aangeraden wordt om de buis zodanig naar voren te plaatsen, dat de paraplu geen zicht wegneemt naar voren toe. De paraplu kun je eenvoudig in de parapluhouder plaatsen. De parapluhouder kan eenvoudig weggedraaid worden als het niet regent. Heb je een paraplu bij je en de houder aan de standaard, dan kun je de paraplu ook in de bijgeleverde standaard plaatsen, zodat je deze niet in de hand hoeft te houden.