Vouwfiets merken

Vouwfiets merken zijn er volop. Niet ieder merk fietsen heeft goede vouwfietsen. In dit artikel besteden we aandacht aan een aantal vouwfietsen die hun waarde wel hebben bewezen, veel gekocht zijn of al jaren bestaan. Hieronder behandelen we in het kort een aantal vouwfiets merken. Per merk kun je doorklikken naar het artikel waar dat specifieke merk uitgebreid wordt behandeld. In het artikel Vouwfiets vind je meer algemene informatie over vouwfietsen.

Vouwfiets merken

Het aantal vouwfiets merken is de laatste jaren flink toegenomen. Doordat mensen vaak buiten hun woonplaats werken en gebruik maken van het openbaar vervoer, is het gebruik van een vouwfiets daardoor ook aantrekkelijker geworden en hier springt de markt ook goed op in. Bedenk voordat je gaat kijken naar een vouwfiets goed waarvoor je deze wilt gaan gebruiken en test de fiets van tevoren goed daarop uit. Veel dealers geven de mogelijkheid van testgebruik vooraf.

Brompton vouwfietsen

bromptonWie aan vouwfietsen denkt, zal ongetwijfeld een keer over Brompton vouwfietsen gehoord of gelezen hebben. Brompton is een vouwfietsmerk wat al 35 jaar bestaat. De Brompton vouwfiets kun je beschouwen als een degelijke vouwfiets.  Op dit moment bestaan er 8 soorten frames. en daarbinnen vier verschillende types het H-type, het M-type, het P-type en het S-type.

Meer hierover lees je in het artikel Brompton vouwfietsen. De Brompton vouwfietsen staan wel bekend als de wat duurdere vouwfietsen. Een exacte prijsindicatie is niet makkelijk te geven, omdat het bedrijf werkt met een aantal types die men naar eigen inzicht kan aanvullen met diverse elementen. De prijzen liggen in ieder geval boven de 978 euro: dat is namelijk de prijs van een kaal frame met stuur.

Dahon vouwfietsen

dahonNaast de Brompton vouwfietsen zijn ook de Dahon vouwfietsen hier erg geliefd en worden veel verkocht. De Dahon vouwfietsen zijn een bedenksel van de oprichter dr. David Hon. Hij wilde een vouwfiets ontwikkelen die alle manieren van transport met elkaar kon verbinden. De Dahon vouwfietsen zijn inmiddels wereldwijd  bekend en geliefd en is op dit moment de grootste vouwfietsenfabrikant ter wereld.

De collectie van 2013 bestaat uit drie soorten vouwfietsen. Dahon vouwfietsen voor stadsgebruik, voor vrije tijd & sport en voor het racen. In de diverse categorieën zijn diverse modellen fietsen te koop. Meer informatie hierover vind je in het artikel Dahon vouwfietsen. De Dahon vouwfietsen staan qua prijsklasse bekend als voordelige fietsen van prima kwaliteit.

Lees meer over Dahon vouwfietsen.

 

vouwfiets merkenBeixo vouwfietsen

Beixo is een Nederlands merk voor vouwfietsen wat vooral bekend staat vanwege zijn kettingloze fietsen. Beixo bestaat nog niet zo lang. Het bedrijf is in 2005 opgericht in Utrecht. Het merk Beixo zelf maakt onderdeel uit van Urban Bike Concepts B.V., ook gestart in 2005. Het is op dit moment een van de zeer weinige, zo niet de enige fietsenfabrikant die fietsen produceert zonder kettingen, met cardanas.

Meer informatie over de modellen vind je in Beixo vouwfietsen.
strida

Strida vouwfietsen

Strida vouwfietsen zijn wat minder bekend in Nederland, maar zeker de moeite van het vermelden waard. De Strida vouwfietsen staan bekend als hippe en trendy vouwfietsen. De fietsen zijn met name geschikt voor korte afstanden door de stad en gemiddeld gebruik.

Er zijn op dit moment drie modellen verkrijgbaar. De Strida Mas, de Strida SX (de eerste Strida vouwfiets met 18 inch wielen) en ook vind je nog in de winkels de Strida MSRP. Je kunt meer lezen en zien van deze vouwfiets in het artikel Strida Vouwfietsen.

 

BirdyBirdy vouwfietsen

Birdy vouwfietsen staan bekend als kwalitatief hoogwaardige fietsen. Birdy vouwfietsen komen uit Duitsland en worden geproduceerd door Riese & Müller. Hun oorsprong ligt in Duitsland. Kenmerkend voor deze vouwfiets is de voor- en achtervering, waardoor ze zeer comfortabel fietsen. De prijs van een Birdy vouwfiets is flink hoog. De collectie vouwfietsen van Birdy is groot.

Meer informatie over de modellen van Birdy vind je in Birdy vouwfietsen.

 

 

di blasi

Di Blasi vouwfietsen

Di Blasi vouwfietsen zijn van oorsprong afkomstig uit Italië. Oprichter en bedenker van Di Blasi is Rosario Di Blasi, voormalig piloot in de Tweede Wereldoorlog en zeer geinteresseerd in alles wat met mechanica te maken had. De eerste Di Blasi vouwfiets stamt van ongeveer 1980. Naast vouwfietsen maakt Di Blasi ook opvouwbare elektrische scooters en opvouwbare driewielers. De vouwfietsen van Di Blasi staan bekend om hun snelle vouwgemak. Volgens de informatie van de fabrikant zou dit in vier seconden mogelijk moeten zijn. Kijk je echter verder, dan is er sprake van een toch nog snelle 10 seconden. 

Op de website van Di Blasi zelf vind je één model vouwfiets, de Di Blasi R22. Deze is verkrijgbaar in twee types. Het ene model heeft een frame van het lichtgewicht carbon en het andere model is van roestvrij staal. Van het roestvrij stalen model geeft Di Blasi aan dat deze niet geschikt is voor gebruik op een boot. Model R22 van Di Blasi heeft een gewicht van 13,4 kg. De wielmaat is 20 inch, het aantal versnellingen is 7 (derailleur).

 

 

sinclair a-bikeSinclair A-bike vouwfietsen

Sinclair A-bike vouwfietsen zijn volledig anders van constructie en van vormgeving dan de andere hier genoemde vouwfiets merken. Het is een van de lichtste vouwfietsen (het lichtste type Sinclair A-bike vouwfiets weegt 5,9 kg). De aandrijving gebeurt door middel van twee volledig afgeschermde kettingen. De wielen zijn klein, 6 of 8 inch. De fiets wordt telescopisch ingeklapt, waardoor je een klein pakket fiets overhoudt.

Omdat de fiets toch wat anders rijdt dan een normale fiets is het handig om hem een keer uit te proberen. Er wordt hiervoor een mogelijkheid geboden in de winkel van het merk Sinclair A-bike in Rotterdam. De fiets wordt aangegeven als een fiets voor de korte afstanden, met name geschikt voor forenzen en voor op de camping, bij de boot, etc. Het rijcomfort is dan ook wat minder dan bij de andere vouwfietsen. In testen komt de fiets er helaas tot nu toe nog niet altijd even goed uit, vooral doordat de fiets erg onstabiel is qua evenwicht.

De fiets is geschikt voor de korte afstanden. Het rijcomfort is minder dan bij de andere vouwfietsen. In testen komt de fiets er helaas tot nu toe nog niet altijd even goed uit. Sinclair A-bike is verkrijgbaar in twee modellen: A-bike City en A-bike Plus. De A-bike plus is de kleinste van de twee in opgevouwen toestand en weegt 5,9 kg. De A-bike City heeft 8 inch wielen, weegt 6,3 kg. In opgevouwen toestand is de A-bike City iets groter dan de A-bike plus.

 

 

OriORI vouwfietsen

Ori vouwfietsen worden onder de naam Mezzo sinds 2005 in Engeland gemaakt en verkocht. Sinds kort zijn ze onder de naam ORI in Nederland verkrijgbaar.  ORI vouwfietsen staan bekend als duurzame vouwfietsen voor dagelijks gebruik. De prijs van de ORI vouwfietsen ligt op het gemiddelde. Diverse dealers van ORI vouwfietsen geven de mogelijkheid om de fiets uit te testen voordat je tot aankoop overgaat. Meer informatie over de modellen van ORI vind je in ORI vouwfietsen.

 

 

oyamaOyama

De Oyama vouwfiets vindt zijn oorsprong in Taiwan. Het bedrijf bestaat inmiddels al meer dan 30 jaar. Tot voor kort stond de Oyama vouwfiets niet goed bekend. Om de kwaliteit te verbeteren is het bedrijf een aantal jaren geleden een samenwerking aangegaan met een Nederlands bedrijf. Dit resulteerde uiteindelijk in vouwfietsen van goede kwaliteit tegen een goede prijs. Daarmee is Oyama een goede concurrent geworden van de bekende Dahon vouwfietsen. Meer informatie over de modellen lees je in Oyama vouwfietsen.

 

 

giant

Giant vouwfietsen

Giant maakt melding van één vouwfiets in zijn assortiment. Het model Giant Halfway 1 komt uit 2011 en is een nieuwe versie van de Halfway uit 2010. Na 2011 wordt er geen melding meer gedaan van een nieuw model. De Giant Halfway 1 is nog wel verkrijgbaar bij diverse fietsenhandelaren.

 

Elektrische vouwfietsen

Met de komst van de elektrische fiets zijn er ook steeds meer producenten van vouwfietsen gekomen die elektrische vouwfietsen in de collectie hebben zitten. Of de elektrische vouwfiets net zo populair zal worden als de gewone elektrische fiets is de vraag. Vaak gebruik je een vouwfiets voor het overbruggen van een korte afstand tussen openbaar vervoer en werk of huis, of gebruik je de vouwfiets voor bijvoorbeeld het doen van boodschappen als je met de boot op vakantie bent. Wil je meer weten over elektrische vouwfietsen en de merken die deze verkopen, lees dan verder in Elektrische vouwfietsen.