Hybride fiets merken

Vrijwel alle bekende fietsen merken hebben in de collectie hybride fietsen: Gazelle, Batavus, Giant, Koga, Sparta, Cortina. Daarnaast zijn er ook een aantal wat minder bekende fietsen merken die goede hybride fietsen hebben: Trek, Cube Bikes, Sensa, Kalkhoff, Bull, etc.

Wat zijn hybride fietsen? Een hybride fiets is een sportieve fiets met vaak meer dan 21 versnellingen waarop je op comfortabel (= rechtop kunt zitten). Voor veel mensen is de schuine zithouding op een sportieve fiets, zoals een mountainbike vaak erg vermoeiend. De hybride fiets is dan de ideale oplossing voor als je toch sportief wilt fietsen, lange tochten wilt maken, maar kiest voor een comfortabeler houding.

Hybride fiets merken

Gazelle hybride fietsen

gazelle1De collectie Gazelle hybride fietsen bestaat uit diverse hybride fietsen. De meeste hybride fietsen van Gazelle hebben 24 versnellingen (derailleur) en zijn licht van gewicht door het aluminium frame. Prijzen voor hybride fietsen liggen tussen de 700 en 1200 euro. Verder heeft Gazelle nog een collectie fietsen genaamd Goldline waarin ook een aantal hybride fietsen terug te vinden zijn. Deze collectie bestaat uitsluitend uit luxe fietsen met een bijbehorend prijskaartje (vanaf ongeveer 1400 euro).

Lees meer over Gazelle hybride fietsen.

Giant hybride fietsen

giantGiant hybride fietsen zijn er volop. De meeste Giant hybride fietsen hebben 24 of meer versnellingen. Ik noem hier een aantal types hybride fietsen van Giant: Giant Escape, Giant anyroad, Giant Ultimo. Giant staat bekend om zijn meest sportieve modellen. Ook bij de hybride fietsen zie je dit weer terug. Prijzen voor Giant hybride fietsen liggen ongeveer tussen de 100 eb 1500 euro.

Meer hierover kun je lezen op Giant hybride fietsen.

Koga hybride fietsen

kogaKoga hybride fietsen zijn er in diverse modellen. Koga fietsen heeft diverse modellen hybride fietsen zowel voor dames als voor heren, maar ook een apart model voor heren (Koga Roadchamp) en voor dames (Koga Sportslady). Het meest populaire model van de Koga hybride fietsen is de Koga F3. Prijzen voor Koga hybride fietsen liggen ongeveer tussen de 1200 en 1800 euro.

Lees meer over Koga hybride fietsen.

Trek hybride fietsen

Trek fietsenDe Trek hybride fietsen, ook wel Trek dual sportfietsen genoemd staan goed bekend. Het merk Trek zelf is bij de gemiddelde Nederlander niet zo bekend, maar als het gaat om hybride fietsen zeker de moeite waard om ook mee te nemen in een beslissing voor een hybride fiets. De prijzen van Trek hybride fietsen zijn redelijk (tussen de 450 en 1100 euro).  Vooral de DS-serie biedt veel mogelijkheden (bijvoorbeeld de Trek 8.3 DS).

Meer hierover kun je lezen op Trek hybride fietsen.

Batavus hybride fietsen

batavusDe hybride fietsen van Batavus vind je onder het kopje sportieve fietsen. De modellen die onder de categorie hybride fietsen vallen zijn Batavus Galibier, Gavia, Stelvio, Tourmalet en Ventoux. De Batavus Tourmalet en de Batavus Stelvio zijn de bekendste hybride fietsen van Batavus. Beide hybride fietsen zijn van aluminium en daardoor licht van gewicht en hebben een derailleurversnelling. Meer informatie over de Batavus hybride fietsen vind je op de pagina Batavus hybride fietsen.

Cube bikes hybride fietsen

Cube Bikes is vooral bekend van de mountainbikes, maar heeft ook een aantal goede hybride fietsen in de collectie. De hybride fietsen hebben wel heel erg weg van de mountainbikes, vooral voor wat betreft de wielmaten (27,5 inch, 29 inch).  De hybride fietsen van Cube Bikes horen ook meer bij de categorie Cube mountainbikes thuis dan bij de categorie hybride fietsen.