Moederfietsen merken

Er is een aparte pagina over moederfietsen, omdat je moederfietsen eigenlijk bij meerdere soorten fietsen terugvindt. Moederfietsen worden vooral gekenmerkt door een lage instap, de afstand tussen stuur en zadel en de stevigheid van de fiets. Een moederfiets moet vaak veel extra gewicht dragen. Niet alleen van de berijder, maar ook van 1 of 2  kinderzitjes, een buggydrager, fietstassen, een mand, soms een scherm voorop.

Moederfietsen eisen

Voor een moederfiets heb je een goede stevige fiets nodig die tegen een stootje kan en waar je makkelijk op- en af kunt stappen en vooral ook een fiets die je veilig neer kunt zetten (dus een tweepootstandaard is zeker geen overbodige luxe). Daarnaast heb je een fiets nodig die de ruimte ook heeft om alle attributen kwijt te kunnen. Vaak is daar bijvoorbeeld een langere goed stevige achterdrager voor nodig en ook moet het stuur voldoende kilo’s kunnen dragen (dus geen stuur van het materiaal Carbon).

Een type fiets die vaak goed te gebruiken is als moederfiets, is de omafiets. Kies in dat geval wel voor een degelijk en stevig model waarvan het frame ook goed stijf is, zoals bijvoorbeeld de Old Dutch van Batavus, of de Gazelle Classic.

batavus

Batavus moederfiets

Batavus Mambo DeLuxe is een fiets die zeer geschikt is als moederfiets. Het frame is stevig, er is extra ruimte voor kinderzitjes (zie voor meer informatie de pagina Batavus stadsfietsen). Ook de Batavus Personal Bike is een goede moederfiets door zijn verlengde achterdrager.

Meer informatie over de Batavus moederfietsen vind je op de pagina Batavus moederfietsen.

gazelle1

Gazelle moederfiets

Onder de specials van Gazelle vind je de moederfiets Gazelle Bloom. Deze Gazelle moederfiets is een fiets die tegen een stootje kan en voldoende ruimte heeft tussen zadel en stuur. Verder gebruikt Gazelle een handig systeem voor kinderzitjes. Met één klik kun je nu een kinderzitje bevestigen.

Zie voor meer informatie de pagina Gazelle moederfietsen.

spartaSparta moederfiets

De Sparta moederfiets is de Sparta Amazone 4 Life. Deze heeft een achterdrager (bagagedrager) die verlengd kan worden, zodat je behalve het kinderzitje ook je fietstassen en eventueel de buggystandaard kwijt kan.

Lees verder op de pagina Sparta moederfietsen.

Giant moederfiets

giant

De moederfiets van fietsenfabrikant Giant is de Giant Mio. Een mooi vormgegeven moederfiets met een leuk detail op het frame. De Giant Mio is naast de standaardmaat 28 inch ook verkrijgbaar in 26 inch, waardoor hij ook geschikt is voor de wat kleinere moeders.

Meer informatie is te lezen op de pagina Giant moederfietsen.

BSP moederfiets

Het merk BSP is misschien wat minder bekend, maar heeft een paar prima moederfietsen: de BSP Seine Classic en de BSP Seine EVO. De verschillen tussen deze beide modellen worden duidelijk uitgelegd op de pagina BSP moederfietsen. Leuk om hier nog even te vermelden is dat BSP op het model Seine EVO gezorgd heeft voor extra bescherming voor de voetjes van de kinderen.

Montego moederfiets

Montego Liberty is de moederfiets (mamafiets) van Montego. Extra bij de Montego Liberty is onder andere het schuimrubber wat om het stuur zit ter bescherming van het stuur. Op deze moederfiets kunnen zowel de CMG ‘Yepp” als de Bobike worden geplaatst.

Meer informatie op de pagina Montego moederfietsen.

cortinaCortina moederfiets

Cortina Roots is de moederfiets van Cortina. Dit model is voor dit jaar (2014) compleet vernieuwd. Naast de Cortina Roots is er ook de Cortina Roots Transport. Een moederfiets met voordrager voor nog meer mogelijkheden.

Op de pagina Cortina moederfietsen kun je meer lezen.

Puch moederfiets

puch

Puch is een bekende op het gebied van de brommers. Dat Puch ook fietsen produceert, is wat minder bekend. Een goede moederfiets van Puch is de Puch Elegance en de Puch Elegance Plus. De Puch Elegance heeft een extra breed stuur en een ruime instap. De fiets staat bij Puch niet bij de moederfietsen, maar is door de eigenschappen en specificaties die hij heeft daar wel prima voor geschikt.

Lees meer op de pagina Puch moederfietsen.

De Fietsfabriek moederfiets

Ook De Fietsfabriek mag met moederfietsen hier niet ontbreken. Naast de overbekende bakfietsen die vooral door moeders worden gebruikt voor het vervoer van hun kinderen, heeft De Fietsfabriek moederfietsen waar je kinderzitjes op kunt plaatsen. De modellen waar ik het hier over heb zijn Pam en Pam Duo. Beide extra stevig door het kruislingse frame en op moederfiets Pam Duo kunnen zelfs twee kinderzitjes achterop worden geplaatst. Gecombineerd met een voordrager en indien je dat wilt als elektrische fiets, mogen deze hier niet ontbreken. Lees meer op de pagina De Fietsfabriek moederfietsen. Op deze pagina komen ook de bakfietsen nog even aan bod.