Mountainbike merken

Goede mountainbikes vind je over het algemeen bij merken die zich speciaal op mountainbikes richten of op met name sportieve fietsen. Het grote onderscheid tussen de A-merken (de bekende merken dus) ten opzichte van de B-merken (de wat minder bekende merken) ligt vooral bij de afwerking en het gewicht van de fiets. Rijd je graag op een mooie mountainbike, houd er dan rekening mee dat je qua prijs qua onderdelen vaak iets minder zit. De B-merken zijn qua styling misschien wat minder, maar bieden voor dezelfde prijs een betere afmontage met betere onderdelen.

Onder de A-merken kun je bijvoorbeeld rekenen Cannondale, Specialized, Scott, Trek, Giant. De B-merken zijn vooral Duitse merken als Cube, Canyon en Focus Bikes. Hieronder vind je een overzicht van een aantal mountainbike merken met daarin links naar meer informatie van de desbetreffende mountainbike merken. Het is dus absoluut niet zo, dat de B-merken minder goed zijn dan de A-merken.

Mountainbike merken | A-merken

Cube mountainbikes

cubeCube Bikes is een Duits fietsmerk wat uitstekende mountainbikes maakt tegen zeer concurrerende prijzen. De meningen zijn verdeeld over het feit of Cube onder de A-meren of de B-merken thuis hoort, maar bekijk je het merk vanuit de visie van de mountainbiker, dan hoort Cube zeker bij de A-merken thuis. Cube mountainbikes zijn goed afgewerkt, zijn mooi van design en degelijk van kwaliteit.

Er zijn diverse modellen Cube mountainbikes: full suspension, hardtail, roadrace, triathlon, tour en hybride. Verder is er ook een speciale serie Cube mountainbikes voor dames en voor kinderen. Lees voor meer informatie de pagina Cube mountainbikes.

Cannondale mountainbikes

cannondaleCannondale mountainbikes zijn mountainbikes van goede kwaliteit. Cannondale heeft behalve mountainbikes ook racefietsen in de collectie en een speciale collectie mountainbikes voor dames, recreatieve fietsen (toerfietsen), mountainbikes voor kinderen en een collectie e-bikes.

Lees verder op de pagina Cannondale mountainbikes.

Scott mountainbikes

scottScott mountainbikes zijn er in diverse soorten en maten, speciale mountainbikes voor dames, speciale maten voor kinderen, mountainbikes voor het dagelijks fietsen en mountainbikes voor offroad. Scott Bikes is een Amerikaans fietsmerk.

 

Meer informatie kunt u lezen op de pagina Scott mountainbikes.

Giant mountainbikes

giantGiant mountainbikes zijn in veel verschillende prijsklassen te koop. De prijzen variëren van 329 euro tot 7000 euro. In de collectie zit een groot aantal verschillende modellen met speciale kindermodellen, herenmodellen en damesmodellen.

 

Bekijk voor meer informatie de pagina Giant mountainbikes.

Trek mountainbikes

Trek fietsenDe Trek mountainbikes hebben een goede naam en onder het merk Trek is er ook een enorme keuze aan goede mountainbikes te vinden.

 

Lees meer over Trek mountainbikes.

Specialized mountainbikes

specializedSpecialized is een innovatieve fietsenfabrikant die een ruime keuze heeft aan onder andere mountainbikes en vooral bekend staat door belangrijke innovaties, zoals een drie-spaaks triatlonwiel en een full-suspension veersysteem (bekend onder de naam Brain-shock). Verder staat Specialized ook goed bekend vanwege de kwalitatief zeer goed afgewerkte frames.

Specialized mountainbikes zijn te koop als hardtail bikes, full suspension bikes, maar ook downhill bikes. Specialized mountainbikes zijn onder andere Specialized Tarmac, Specialized Stumpjumper en Specialized Epic.

Over deze en andere modellen kun je verder lezen op de pagina Specialized mountainbikes.

santa-cruz-bicycles

Santa Cruz Bicycles mountainbikes

Santa Cruz mountainbikes zijn Amerikaanse mountainbikes. De mountainbikes van Santa Cruz zijn zonder tussenkomst van een dealer online te bestellen, wat veel mountainbikers erg prettig vinden, maar voor een beginnende mountainbiker lastiger kan zijn. De Santa Cruz mountainbikes hebben wat betreft kwaliteit en afwerking een goede naam.

Mountainbike merken | B-merken

Zoals hierboven al aangegeven wil het feit dat de hieronder genoemde merken B-merken zijn, absoluut niet zeggen dat de mountainbike merken die genoemd worden van mindere kwaliteit zijn. Alle hier genoemde mountainbike merken leveren prima fietsen, maar investeren minder in design, maar des te meer in een goede afwerking.

Focus Bikes mountainbikes

focus-bikesFocus Bikes is een relatief onbekend Duits merk wat prima en vooral degelijke goed afgewerkte mountainbikes produceert, tegen betaalbare prijzen. Focus Bikes heeft op sportief gebied veel keuze in fietsen, van racefiets, via mountainbikes in allerlei soorten naar BMX-fietsen en zelfs e-bikes. Per type fiets zijn er diverse modellen. Een aantal van de modellen van Focus Bikes kunt u op de pagina Focus Bikes mountainbikes terugvinden.

Canyon mountainbikes

Canyon mountainbike

Canyon is, evenals Focus Bikes een Duits bedrijf. De Canyon mountainbikes staan onder mountainbikers goed bekend. Ze hebben een snelle levertijd en goede kwaliteit, na aflevering weinig afmontage en een goede service, aldus de reviews.

 

Bekijk de pagina Canyon mountainbikes voor meer informatie over deze mountainbikes.

Bulls mountainbikes

bullsHet Duitse merk Bulls is een mountainbike wat past binnen zowel het hogere als midden segment. Qua prijs past Bulls in het midden segment qua afmontage, geometrie, design, banden, velgen, etc. is Bulls van buitencategorie.

Voor meer informatie over de verschillende modellen lees verder op de pagina Bulls mountainbikes.

Overige minder bekende mountainbike merken

Andere wat minder bekende merken zijn X-trail, Sensa, On One Bikes, waarbij Sensa regelmatig genoemd wordt als een goed merk voor mountainbikes.