Giant mountainbikes

giantGiant richt zich bij de productie van fietsen niet alleen op de gewone dagelijkse fietsen, maar heeft ook een ruime collectie aan mountainbikes. Het merk Giant is daardoor voor veel mensen bekend en vertrouwd.  De modellen van Giant zijn niet direct ingedeeld in categorieën die je veel bij de andere mountainbikefabrikanten vindt.

Modellen van Giant mountainbikes zijn Giant Xtc, Giant Talon, Giant Trance, Giant Reign, Giant Glory, Giant Revel, Giant Rove, Giant Obsess, Giant Lust, Giant Tempt, Giant Anthem en voor de kinderen een aantal varianten op de Giant Xtc.

Giant mountainbikes

Giant Xtc

Giant XtcGiant Xtc is een van de bekendste modellen van Giant op het gebied van mountainbiken. Giant Xtc hoort thuis onder de hardtail, maar is zowel geschikt voor offroad als onraad rijden. De Xtc-serie staat vooral bekend om zijn snelheid, zijn grote wendbaarheid en het superstrakke en ook zeer stijve frame. De Giant Xtc is dan ook uitstekend geschikt voor crosscountry. Het model Xtc bestaat in een aantal versies met 27,5 inch wielen en in een aantal versies met 29 inch wielen (29er). De Giant Xtc is ook in een kindermaat te koop, namelijk met 20 inch wielen en 24 inch wielen. Deze mountainbikes hebben ook een aangepaste samenstelling qua onderdelen, zoals bijvoorbeeld v-brakes in plaats van schijfremmen.

De modellen Xtc advanced SL in zowel 27,5 inch en de 29er hebben een frame van een speciaal soort door Giant zelf gefabriceerd carbon, die vooral door Giant wordt gebruikt voor mountainbikers die op hoog niveau rijden. De modellen Advanced zijn ook gemaakt van een hoogwaardig door Giant geproduceerd Carbon, maar zitten qua kwaliteitsniveau net onder het materiaal gebruikt voor de  Advanced SL series. Fietsen met een frame van Advanced SL carbon wegen over het  algemeen niet veel meer dan 10 kg.

Giant Talon

Giant TalonDe Giant Talon is de wat eenvoudiger serie fietsen van Giant op mountainbikegebied. Ook de prijzen van de mountainbikes geven dat al aan. Er wordt geen gebruik gemaakt in deze serie van hoogwaardige materialen, maar wel van goede materialen, die ervoor zorgen dat de Giant Talon inmiddels een klassiek hard tail mountainbike is geworden. De Talon is zeer wendbaar snel en verkrijgbaar met wielmaat 27,5 inch en 29 inch (29er). Door de prijs en door het ontwerp is de Giant Talon zeer geschikt voor de beginnende mountainbiker.

Giant Revel

Giant RevelOok de Giant Revel hoort tot de hard tail mountainbikes. Het frame van dit model Giant mountainbike is gemaakt van aluminium en er zijn twee varianten die ook beiden een zeer vriendelijke prijs hebben. De fiets is, met alle andere mountainbikes van Giant, zeer geschikt voor offroad fietsen, maar ook op de verharde weg rijdt de Giant Revel prima. Ook deze fiets is geschikt voor een beginnende mountainbiker die niet al te veel geld in zijn beginnende hobby wil stoppen, maar toch graag een goede kwaliteit wil.

Giant Anthem

Giant AnthemDe Giant Anthem is verkrijgbaar in een versie met het hoogwaardige eigen Carbon van Giant (Advanced varianten van Giant Anthem) en in een hoogwaardig lichtgewicht aluminium (Anthem 27.5 1). Het model Anthem is vrij nieuw bij Giant en staat inmiddels bekend als goede mountainbike voor crosscountry (ook wel XC genoemd). Alle mountainbikes van het model Giant Anthem hebben 27.5 inch wielen.