BMX merken

bmx-merkenBMX-fietsen zijn fietsen waarmee je hoge snelheden kunt halen en waarop je allerlei stunts kunt uithalen. Zie voor meer informatie over dit type fietsen ook de pagina BMX-fietsen. Ondanks het feit dat het een vrij specifiek type fiets is, is er wel veel keuze in BMX-fietsen en worden deze fietsen ook door diverse merken geleverd, zoals bijvoorbeeld een aantal fietsfabrikanten die ook mountainbikes leveren (Trek Bikes en Specialized, zie voor meer informatie over deze merken ook de pagina Mountainbike merken). Merken die vooral BMX fietsen produceren zijn bijvoorbeeld Felt Bikes, Premium Bikes en Haro Bikes en Redline Bicycles.

Bij BMX fietsen is het vooral belangrijk dat je let op de maat van de fiets. In Nederland zijn er maar een paar winkels die BMX-fietsen zelf verkopen, online kopen is in veel gevallen zeker de moeite waard, ook qua prijs. Mocht je niet kunnen slagen, dan zou je kunnen overwegen om op de website van een buitenlands merk als het Engelse Chain Reaction Cycles te bestellen. Dit merk levert in Nederland en ook de verzendkosten zijn redelijk te noemen.

BMX merken | Felt Bikes

Felt Bikes heeft BMX-fietsen zowel in de categorie race als allround. Voor de categorie allround vind je onder andere de modellen Pyre, Fuse, Chasm en Base om maar een paar modellen te noemen. De keuze onder de modellen is ruim. Fuse is een model wat het meest thuis hoort onder de categorie dirt en street, maar ook prima presteert op allround gebied. Dit model heeft een frame van een staallegering (CrMO), maar met een gewicht van slechts rond de 10 kg. Pyre hoort tot de top van de Felt Bikes BMX-fietsen en heeft eveneens een frame van CrMO. Model Chasm staat bekend als een zeer sterkte fiets die wel tegen een stootje kan (frame is ook van CrMO) en model Base is verkrijgbaar in diverse varianten die met name verschillen in de grootte van de wielen (12 tot 20,5 inch).

BMX merken | Premium Bikes en Haro Bikes

Het merk Premium hoort tot hetzelfde moederconcern wat ook het merk Haro produceert. Premium Bikes richt zich vrijwel uitsluitend op BMX-fietsen. Ook deze fietsen hebben een frame van CrMO. Premium Bikes heeft diverse modellen met sprekende namen als Complete, Spire, Inception, Duo, Broadway, Subway en Solo. Het laatste Premium Bike model, Solo, is leverbaar in diverse variaties.