Transportfiets merken

Er zijn diverse fabrikanten en transportfiets merken op de markt te vinden. Wij hebben de transportfiets merken voor u op een rijtje gezet met extra informatie. Per transportfiets merk kun je doorklikken naar de pagina waar meer informatie staat over transportfietsen en dat speciale transportfiets merk. Ondanks het feit dat de transportfiets op dit moment erg populair is, misschien wel dankzij dat feit, zijn er vrijwel geen fietsfabrikanten die uitsluitend transportfietsen produceren. Het enige bekende merk wat zich alleen richt op transportfietsen is Kronan.

Transportfiets kenmerken

Het bekende transportfiets kenmerk is de voordrager die op de fiets is bevestigd, waarop je een fietskrat van hout, van plastic of een bakkersmand met deksel kunt bevestigen. De transportfiets is op dit moment erg populair, vrijwel ieder bekend merk heeft wel een of meerdere transportfietsen in de collectie zitten. Hieronder volgen een aantal fietsmerken met hun transportfietsen.

Kronan transportfiets

Kronan transportfiets

Kronan is een van oorsprong Zweeds merk wat uitsluitend transportfietsen produceert. Het bedrijf bestaat sinds 1997, maar de vormgeving van de fiets dateert al van veel eerder, namelijk van een oude Zweedse legerfiets.

 

Lees verder over Kronan transportfietsen.

gazelle1

Gazelle transportfiets

Gazelle is een zeer bekend Nederlands merk met een zeer uitgebreide collectie fietsen. Het accent bij Gazelle ligt bij de huis-, tuin- en keukenfietsen oftwel de normale fietsen om bijvoorbeeld naar het werk te gaan. Ook de transportfiets hoort onder de collectie. Er zijn drie modellen van de Gazelle transportfiets verkrijgbaar: de Gazelle DutyNL, de Gazelle HeavyDutyNL en de Gazelle Miss Grace.

De verdere informatie over deze fietsen vindt u in Gazelle transportfietsen.

cortina

Cortina transportfiets

Cortina is een fietsmerk wat in alle veel verkochte soorten fietsen wel een aantal mogelijkheden biedt, zo zijn er ook Cortina transportfietsen. Cortina heeft twee transportfietsen in het huidige assortiment. Als eerste de Transportfiets U4 (en de U4 mini) en daarnaast de stadsfiets U1 die ook met voordrager kan worden geleverd en ook als transportfiets in de collectie aangegeven staat.

Alle informatie over deze beiden fietsen kunt u lezen in Cortina transportfietsen.

Van Speijk transportfiets

Van Speijk fietsen worden in Nederland uitsluitend door Wehkamp verkocht. De fiets staat bekend als een zeer goedkope en zeer stevige fiets. Op dit moment biedt Wehkamp echter alleen maar transportfietsen van het merk Van Speijk aan voor kinderen.

vogue

Vogue transportfiets

Vogue is een fietsenmerk wat geproduceerd wordt door ECC (Europe Cycle Company) in Zaandam. ECC is een Nederlandse fietsenfabrikant die zich gespecialiseerd heeft in mooi vormgegeven en toch betaalbare fietsen. In de collectie heeft Vogue een aantal transportfietsen, de Vogue Lifter D, de Vogue Lifter H en de Vogue Elite. Daarnaast heeft ECC een elektrische transportfiets in het assortiment, de Vogue Charisma 3V.

Voor meer informatie zie de pagina Vogue Transportfietsen.

puch

Puch transportfiets

Puch heeft twee soorten transportfietsen in 2013 in haar assortiment zitten. De Puch Crunch en de Puch Strong. Beide fietsen zijn zowel in dames- als in herenmodel te verkrijgen. Het frame van deze fietsen is van aluminium en de fietsen hebben allemaal dikke banden. De prijs van de Puch Transportfietsen ligt rond een gemiddelde van € 399.

Lees verder op Puch Transportfietsen.

sparta

Sparta transportfiets

Sparta heeft één transportfiets in de collectie zitten. Een klassiek model wat al jaren bestaat. Leuk detail aan de Sparta Pickup is het elastiek bij de voordrager waarmee je eventuele bagage kunt vastzetten. De Sparta pick-up is momenteel ook leverbaar als elektrische fiets.

Voor meer informatie zie Sparta transportfietsen.

batavus

Batavus transportfiets

Batavus transportfietsen vind je het meest onder de lifestylefietsen, uitgerust met of zonder voordrager. De modellen met voordrager zijn de Batavus transportfietsen: Blockbuster, BUB, Diva en Personal Bike. Zoals alle fietsen van Batavus zijn ook de Batavus transportfietsen stevig, degelijk en goed van kwaliteit.

Lees meer over de bovengenoemde modellen op de pagina Batavus transportfietsen.

union2

Union transportfiets

Union transportfiets is de transportfiets Load. De Union Load is een oerdegelijke stevige transportfiets met op de schuine buis een grappig label.

 

De specificaties van deze fiets en meer informatie zijn te lezen op de pagina Union transportfietsen.

giant

Giant transportfiets

Giant transportfietsen zijn er in de modellen Single 4U en Triple X. Triple X van Giant is niet direct een transportfiets, maar er is wel optioneel een voordrager voor deze fiets te koop. De voordrager past van deze Giant transportfiets past ook echt bij de gehele uitstraling van deze fiets. De Single 4U is wel een standaard transportfiets, compleet met stevig rek, snelbinders op de voordrager en zonder achterdrager.

Meer informatie staat op de pagina Giant transportfietsen.