Fietsmagazines

Alleen in Nederland zijn er heel wat magazines op dat gebied te koop. De keuze is tussen de magazines die meer voor de halve prof zijn of juist voor de recreatieve fietser. Hieronder volgt een overzicht. Op de pagina van het magazine zelf, vindt u meer informatie zoals mogelijkheden voor een abonnement, de prijs, doelgroep, inhoud etc.

Fiets actief

fiets-actiefFiets Actief is geen maandelijks tijdschrift. Het verschijnt in de maanden dat Nederland op de fiets zit, ongeveer 1 x per maand met een frequentie. Bladomvang is rond de 80 à 90 pagina’s per nummer. Het eerste nummer is meestal in maart. Er zijn ieder nummer vaste rubrieken, maar deze staan in wisselende volgorde in het blad.

Lees meer over fietsmagazine Fiets Actief.

Mountain Bike plus

mountainbike-plusMountainbike Plus is een Nederlands/Vlaams blad. De drie pijlers van het magazine zijn het materiaal, de paden en de fietser zelf. De doelgroep van het blad is voor iedereen die geïnteresseerd is in mountainbiken en mountainbikes. Elk jaar komen er 10 uitgaves van de Mountainbike plus uit.

Lees meer over fietsmagazine Mountain Bike Plus.

Op pad

oppadOp Pad is een blad van de ANWB. Het Op pad magazine komt met 8 uitgaves per jaar. Het blad is bedoeld voor iedereen die een liefhebber is van buitensport en houdt van avontuurlijke vakanties op zijn eigen manier. Het gemiddelde aantal pagina’s ligt rond de 100.

 

Lees meer over fietsmagazine Op pad.

Tweewieler

tweewielerHet magazine Tweewieler is een vakblad voor de tweewielerbranche in Nederland en België. Tweewieler behandelt actuele zaken in de fiets-, bromfiets- en scooterhandel, verricht praktische testen, besteedt veel aandacht aan vaktechniek, producten, branche-ontwikkelingen en managementinformatie. Het magazine verschijnt 12 keer per jaar.

Lees meer over Tweewieler.

Velo Vision

velo-visionVelo Vision is een magazine wat ongeveer drie keer per jaar verschijnt, afkomstig uit Engeland met veel informatie over allerlei soorten fietsen. Opvallend is, dat er vaak artikelen in staan vooral over de wat andere fietsen, zoals ligfietsen, trikes, bakfietsen, etc. Mede om die reden is dit magazine hier het vermelden waard.
Lees meer over Velovision.

Wereldfietser

wereldfietser De Wereldfietser is een vereniging van en voor fietsreizigers. Het doel is informatie geven over reizen met de fiets, voorlichting hierover geven en contacten tot stand brengen tussen fietsers in binnen- en buitenland. Het Fiets actief magazine wordt vier keer per jaar uitgegeven, met een abonnement krijg je naast de uitgaves nog meer extra’s.

Lees meer over De wereldfietser.

Wieler revue

wieler-revueWielerrevue is een maandblad. Maar naast de maandelijkse reguliere uitgaven verschijnt ook nog vijf keer per jaar een special, te beginnen in het voorjaar met de seizoensgids en aan het einde van het seizoen de eindejaarsspecial. Tussendoor verschijnen nog drie specials rondom de grote wielerrondes. De pagina-omvang per nummer is ongeveer 103 pagina’s. De specials zijn aanzienlijk dikker. De doelgroep van Wieler Revue is iedereen die geïnteresseerd is in wielrennen, maar nog meer diegene die niets wil missen op wielrengebied.

Lees meer over Wieler Revue.