Mountain Bike Plus

mountainbike-plusMountainbike Plus is een Nederlands/Vlaams blad wat deels door een Nederlandse deels door een Vlaamse redactie wordt gemaakt. Het blad zelf geeft aan dat ze het grootste mountainbikeblad van Nederland is. De drie pijlers van het magazine zijn het materiaal, de paden en de fietser zelf. De doelgroep van het blad is voor iedereen die geïnteresseerd is in mountainbiken en mountainbikes.

De abonnementsprijs is € 38,50 per jaar voor 10 nummers. Het blad is met ingang van het aprilnummer van dit jaar vernieuwd. Nieuw zijn in ieder geval de testen van de fietsonderdelen, accessoires en kleding. Een los nummer kost € 4,35.

Mountain Bike Plus | Inhoud

Het blad geeft heel wat leesvoer. Het is overzichtelijk ingedeeld in een aantal thema’s: Test, Tours & Trails, Sport, Tech zone en een onderdeel Verder. Het is dik en staat vol met gevarieerde informatie, zoals testen van mountainbikes en (sinds kort) fietsonderdelen, accessoires en kleding (in Test), productnieuws (Tech zone), mountainbikeroutes in Nederland, België en elders in de wereld (Tours & trails), een column, nieuws (Verder), interviews met bekende of minder bekende mountainbikers (Sport).

De testen die men uitvoert zijn onder de zwaarste omstandigheden gedaan. Deze testen vinden over een langere periode plaats. Dit geldt voor de fietsen, maar ook voor de testen van fietsonderdelen, accessoires en kleding.

Het nieuws biedt men op twee manieren aan. Enerzijds in korte artikelen, anderzijds in de vorm van een ‘lichtkrant’ in het geel die bovenaan de nieuwspagina’s doorloopt. Nieuws is volledig gericht op alles wat met mountainbiken te maken heeft.

De opgenomen routes zijn vrijwel alle bekende uitgezette routes ergens in Nederland, België of elders in de wereld. Van de routes wordt informatie opgenomen over de moeilijkheidsgraad, de technische moeilijkheidsgraad, de ‘fun’factor, Conditieniveau, Gebruik kunstmatige hindernissen en Eindoordeel. Ook is op deze pagina’s de plek te vinden waar men meer informatie kan verkrijgen over de opgenomen route.

Mountain Bike Plus | Mening

Het is een prettig te lezen magazine voor de rasechte mtb’er die alles wil weten over het fietsen, over wat er te koop is en waar hij de beste en uitdagendste routes kan rijden. Een aanrader voor iedereen die onder die doelgroep valt en betaalbaar. Het is wat minder geschikt voor iemand die zich wil gaan oriënteren op de eerste koop van een mountainbike. De website heeft een inlogmogelijkheid met extra’s voor geregistreerden zoals toegang tot speciale pagina’s, een e-mailnieuwsbrief, interessante aanbiedingen in de webshop,  voordelen bij partners van Mountain Bike Plus en deelname aan evenementen, acties en wedstrijden.