Bagagedrager aanpassen

Als je al een goede fiets hebt met voldoende ruimte tussen zadel en stuur, maar niet voldoende ruimte op je bagagedrager voor een kinderzitje, fietstassen of je vakantiebagage, dan kun je kiezen tussen twee aanpassingen: een bagagedrager verbreder of een bagagedrager verlenger. Hierdoor fiets je veiliger (zeker met kinderen).

Een bagagedrager verbreder zorgt ervoor dat je bagagedrager breder wordt, dan de standaardmaat. Hierdoor kun je makkelijker kratten vervoeren op de fiets, maar bijvoorbeeld ook een fietskoffer met daaronder fietstassen en ook een zware sporttas staat hiermee een stuk steviger achterop.

 

 

Verlenger bagagedrager

Bagagedrager verlenger

Een bagagedrager verlenger is juist weer handig als je en een kinderzitje en fietstassen mee wilt nemen op de fiets. Het kinderzitje kan hierdoor wat meer naar voren worden bevestigd en de fietstassen wat verder naar achteren, zodat je kind niet met zijn voetjes tegen de fietstassen aankomt. Ook een buggydrager krijgt daardoor een betere plek. Omdat op bagagedrager verlengers ook altijd een uitsparing of een bevestiging zit voor je achterlicht, kun je die mee naar achteren verplaatsen, zodat je toch goed zichtbaar blijft.

Let er wel op dat je een stevig systeem koopt, vooral als het gaat om het vervoeren van kinderen en extra bagage.