Elektrische fiets merken

De elektrische fiets is zeer geschikt om lange tochten mee te maken en over heuvelachtig terrein te rijden zonder dat het veel inspanning vraagt. Ook bij tegenwind fietst het op een elektrische fiets een stuk prettiger. Bekende elektrische fietsen merken zijn Sparta, Batavus en Giant. Verder hebben ook Gazelle, Montego, Union, Koga, de Fietsfabriek en het wat minder bekende merk Cannondale elektrische fietsen in de collectie. Stella Fietsen is een nog relatief jong Nederlands bedrijf wat uitsluitend elektrische fietsen verkoopt. Trek, Pegasus en Flyer zijn in Nederland nog niet zo bekend, maar hebben goede elektrische fietsen in de collectie.

Merken elektrische fietsen

sparta

Sparta elektrische fietsen

De Elektrische fietsentest 2013 gaf aan dat de Sparta ION RXS een van de beste elektrische fietsen is. Sparta gebruikt voor zijn elektrische fietsen drie verschillende systemen die zo goed mogelijk aansluiten bij het soort fiets, zoals het E-motion systeem op met name stadsfietsen, het Bosch systeem voor met name moederfietsen (lage instap) en een aantal toerfietsen en het Ion systeem voor de wat sportievere fietsen.

Zie voor meer informatie over de Sparta elektrische fietsen de pagina Sparta Elektrische fietsen.

batavus

Batavus elektrische fietsen

De Batavus elektrische fietsen zijn er in diverse prijsklasses, drie soorten aandrijfsystemen (soorten motoren) en daarnaast kun je nog een keuze maken voor een soort accu, versnellingen en zo ja welke, etc. De Batavus Garda E-go staat van de huidige Batavus elektrische fietsen het beste bekend. Het is een goede elektrische fiets maar wel met een pittige prijs.

Meer over de elektrische fietsen van Batavus vind je op de pagina Batavus elektrische fietsen.

giant

Giant elektrische fietsen

Ook de Giant elektrische fietsen zijn divers in het assortiment. De bekendste en meest verkochte is de Giant Twist Lite, een goedkope elektrische fiets. Giant heeft zowel de wat normalere stadsfietsen (Naast de Giant Twist Lite, ook bijvoorbeeld de Giant Twist) als elektrische fiets in het assortiment, maar ook een aantal elektrische mountainbikes, zoals de Giant Full.

Meer informatie over de Giant elektrische fietsen kun je lezen in Giant elektrische fietsen.

gazelle1

Gazelle elektrische fietsen

Orange Plus Innergy is een van de best verkochte Gazelle elektrische fietsen, zowel in 2011 als in 2012. In 2013 is er door Gazelle een nieuw model van de Orange uitgebracht in een elektrische versie. Gazelle gebruikt voor aandrijving vooral de Lithium Ion accu’s voor haar elektrische fietsen.

Meer informatie over de elektrische fietsen van Gazelle vind je op de pagina Gazelle elektrische fietsen.

union2

Union elektrische fietsen

Union elektrische fietsen vind je bij Union stadsfietsen (het model E-bend en het model E-rail). Beide modellen zijn gunstig in prijs.

Vooral de laatste (E-rail) wordt door Montego ook aangeraden voor de wat langere tochten.

 

koga

Koga elektrische fietsen

Koga elektrische fietsen zijn vooral te vinden bij de sportieve fietsen van het merk Koga. Alle elektrische fietsen van Koga zijn geschikt om lange tochten mee te maken. De fietsen zijn niet de goedkoopste fietsen, maar bieden wel kwaliteit (zoals de Koga E-deluxe). Koga elektrische fietsen hebben vooral als aandrijvingskracht een Bosch-motor en accu.

Lees meer over Koga elektrische fietsen.

de-fietsfabriek

De fietsfabriek elektrische fietsen

Volgens de site van De Fietsfabriek kunnen vrijwel alle modellen als elektrische fiets worden geleverd. De Fietsfabriek e-bikes zijn bijvoorbeeld leverbaar van alle bakfietsen en het grootste deel van de stadsfietsen (Ben, Big Wim, Oma, Cruiser, Pam en Pam duo).

De fietsen hebben als aandrijvingssysteem twee verschillende systemen: V-mini motoren in het voorwiel bij de meeste elektrische fietsen. en de V-(high) T motoren bij de bakfietsen met drie wielen.

Meer informatie op de pagina De Fietsfabriek elektrische fietsen.

Trek fietsen

Trek elektrische fietsen

Trek elektrische fietsen bestaat niet alleen uit de normale fietsen (stadsfietsen) met elektrische ondersteuning, maar ook uit elektrische mountainbikes en elektrische trekking fietsen. De elektrische systemen voor de Trek elektrische fietsen is of Bosch of BionX.

Lees verder over de Trek elektrische fietsen.

 

Pegasus elektrische fietsen

Pegasus logoPegasus heeft een beperkt aantal elektrische fietsen in de collectie. Alle Pegasus elektrische fietsen beschikken over een Bosch middenmotor en hebben versnellingen, hetzij naafversnelling 8 – 10, hetzij werkend met het traploze versnelling systeem NuVincy Harmony (zoals de Pegasus Premio Nu-E. De Premio Nu-E hoort tot de betere elektrische fietsen volgens een recent gedane test.

Je leest meer op de pagina Pegasus elektrische fietsen.

 

Vanmoof

vanmoofDe Nederlandse fietsfabrikant Vanmoof is ook bezig met het ontwikkelen van een elektrische fiets. Een elektrische variant van de al bekende Vanmoof fietsen. Deze fiets wordt door het bedrijf voorzien van een intelligente fietscomputer met GPS en een lichtgewicht accu. De verwachte lanceringsdatum is nog niet bekend.

Meer lees je op de pagina Vanmoof elektrische fietsen.

Flyer elektrische fietsen

flyer fietsen

Flyer elektrische fietsen zijn er in veel soorten en maten en ook zijn er een aantal series van Flyer die zowel in een normale snelheid (tot 25 km per uur) op de markt gebracht worden als in een high speed versie (let op: daardoor vallen deze fietsen onder andere verkeersregels als de normale e-bikes). Doordat Flyer gevestigd is in Zwitserland en fietsen in het bergachtige landschap daar zwaar werken is, voldoen de Flyer fietsen en dus ook de Flyer elektrische fietsen aan hoge eisen.

Meer informatie vind je bij Flyer elektrische fietsen.

Montego fietsen

Montego elektrische fietsen

Montego elektrische fietsen zijn er in een aantal stadsfietsen en een aantal tourfietsen. De elektrische fietsen van Montego hebben allemaal een Li-ion accu. Het verschil in de E-bikes zit vooral in de actieradius van de fiets en het model van de fiets. Er is een goedkoop instapmodel, de Flirt en voor toerrijders het model Elegant op de markt gebracht, iets duurder, maar met meer mogelijkheden.

Multi Cycle elektrische fietsen

Multicycle-logo

Multi Cycle is nog een relatief onbekend Nederlands merk met een redelijk lange historie. Het bedrijf is in 1977 opgericht met als doel een gebruikersvriendelijke fiets te ontwikkelen. De fietsen zijn van oudsher handgemaakt en hebben in de loop van de tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het bedrijf is altijd met zijn tijd meegegaan, zo ook in de elektrische fietsen. Het grootste deel van de collectie van Multi Cycle bestaat nu uit elektrische fietsen. Alle modellen die elektrisch ondersteund worden, zijn ook te koop zonder elektrische ondersteuning.

De elektrische fietsen van Multi Cycle vind je op de pagina Multi Cycle elektrische fietsen.

Stella Fietsen

Het merk Stella Fietsen bestaat nog niet zo lang en is van puur Hollandse oorsprong. Stella Fietsen pakt de zaken wel anders aan, dan het gemiddelde fietsenmerk. In plaats van verkoop via de lokale fietsenwinkel werkt Stella Fietsen letterlijk met service aan huis door ruim 60 bussen dagelijks met een serviceteam en de hele collectie Stella elektrische fietsen door Nederland te laten rijden.

De Stella elektrische fietsen vind je op de pagina Stella elektrische fietsen.