Kinderfiets merken

Het belangrijkste element bij het kopen van een kinderfiets is de maat van de kinderfiets. Vrijwel iedere fabrikant van kinderfietsen heeft kinderfietsen in diverse maten. De meest gangbare en verkochte maten zijn: 12 inch, 16 inch, 20 inch, 24 inch. Een kinderfiets van 26 inch is eigenlijk meer een fiets in een kleine volwassen maat. De meeste Nederlandse fietsmerken (bijvoorbeeld Gazelle, Batavus en de Fietsfabriek) hebben één of meer kinderfietsen in de collectie. Naast deze allround fietsmerken zijn er ook fabrikanten die zich juist richten op kinderfietsen, zoals bijvoorbeeld Loekie, S’coolbike en Puky.

Kinderfiets merken

gazelle1

Gazelle kinderfietsen

Gazelle Prinses Isabella is een fiets die in 12 inch en 16 inch te koop is en in een aantal testen als een van de beste is aangemerkt. De fiets is goed bestand tegen roest. Minpuntje is wel, dat evenals veel andere kinderfietsen de remmen op deze fiets te sterk zijn voor een kind. De advies verkoopprijs is voor de 12 inch fiets 159 euro en voor de 16 inch fiets 199 euro. Bij de 20 inch fietsen springt de Gazelle Poema eruit. Overigens heeft Gazelle zelf geen kinderfietsen meer in de collectie. De fietsen zijn soms nog wel te koop bij de fietsenwinkel of als tweeedehands fiets.

Meer informatie op de pagina Gazelle kinderfietsen.

 

batavus

Batavus kinderfietsen

Bij dit merk springt eruit de Batavus Snake, verkrijgbaar in . Bij meerdere testen komt deze fiets als een van de betere kinderfietsen uit de bus. Helaas geldt ook voor deze fiets dat de remmen te goed werken, waardoor een kind te abrupt stil staat. Het frame van de fiets is goed bestand tegen roest. De Batavus snake is in diverse maten te koop.

Meer informatie op de pagina Batavus kinderfietsen.

 

loekie

Loekie kinderfietsen

Loekie is een Nederlands fietsmerk wat al meer dan 30 jaar bestaat. Veel ouders van nu hebben misschien zelf nog op een Loekie kinderfiets leren fietsen. Het merk biedt fietsen vanaf 12 inch tot en met 22 inch. Verder biedt het merk ook loopfietsjes van 10 inch.

 

Meer informatie op de pagina Loekie kinderfietsen.

Puky kinderfietsen

Puky

Puky is een Duits merk, wat zich bezighoudt met allerhande kindervoertuigen: van bolderkar, tot eenwieler naar kinderfiets. Omdat Puky zich het meest richt op de kleinsten, is een Puky kinderfiets verkrijgbaar tot een maat van 24 inch (8 jaar en wat ouder).

 

Meer informatie op de pagina Puky kinderfietsen.

Alpina kinderfietsen

alpinaDe kinderfietsen van het merk Alpina, types Twirl en Yabber zijn in 2011 meegenomen in een test door de  Fietsersbond. Helaas kwamen ze daar niet helemaal goed uit naar voren. Positief punt was dat de fietsen beschikten over korte cranks, nadeel was dat ze erg zwaar zijn. Overigens zijn de meningen verdeeld. Op het fietsenblog fietsenblog.blogspot.nl komt juist de kwaliteit van deze fiets naar voren.

Qua prijsklasse liggen Alpine kinderfietsen ze ongeveer op het gemiddelde. Ook voor dit merk fietsenmerk en de door hen gemaakte kinderfietsen geldt weer dat je het allerbeste kunt regelen dat je kind een kort proefritje op de fiets maakt en daarnaast moet je natuurlijk letten op de juiste maat, de remmen, de stevigheid etc.

S’cool kinderfietsen

Een Duits merk fietsen wat al 15 jaar kinderfietsen maakt. Het merk zelf is misschien niet zo bekend in Nederland als Gazelle en Batavus. De 20 inch fiets is echter in een van de laatste testen van kinderfietsen als beste fiets getest. Een paar van de positieve punten uit de test: laag gewicht, naafdynamo, goede handvatten (bij veel kinderfietsen zijn deze te dik), RVS ketting, korte cranks. Minpuntje was onder andere de slechte koplamp. Ook hiervan moet helaas gezegd worden dat de meeste kinderfietsen over slechte verlichting beschikken.

Meer informatie op de pagina S’cool kinderfietsen.

Max2Bike kinderfietsen

Het merk Max2Bike is een vrij jong fietsenmerk. In 2003 zijn ze begonnen (hoofdkantoor in Cappelle a/d IJssel) met kinderfietsen. Deze waren zo’n enorm succes dat het merk besloot om ook fietsen voor volwassenen te gaan maken. Inmiddels zijn er zo’n 12 modellen op de markt. De Max2Bike fietsen staan bekend als goede fietsen met een redelijke prijs. In 2004 kwam de Max2Bike Oxygen 20 inch in een test van de Fietsersbond naar voren als een goede goedkope fiets (209 euro). In dezelfde test kwam ook de Max2Bike Tropical 20 inch aan bod. Ook deze fiets werd getest als een goede fiets met een redelijke prijs (209 euro).

Limit kinderfietsen

halfordsHet merk Limit wordt uitsluitend verkocht door Halfords. Halfords heeft over het algemeen goed betaalbare fietsen. In de testen echter komen de kinderfietsen er niet altijd even goed uit. Behalve de merknaam Limit, kom je bij Halfords ook de merknaam Cumberland tegen. Mocht je toch besluiten om een fiets te kopen bij Halfords, bekijk en test de fiets dan goed op de al eerdergenoemde punten op de pagina Kinderfiets kopen.

 

 

 

Popal kinderfietsen

PopalHet merk Popal is niet zo heel erg bekend, maar heeft op het gebied van kinderfietsen toch een aardige keuze. Popal Fietsen Nederland is, zoals de naam al aangeeft een Nederlands bedrijf wat in 1999 is opgericht. Hun motto is degelijkheid en betaalbaarheid, wat voor een kinderfiets zeker het geval moet zijn. Popal heeft fietsen vanaf 12 inch (de loopfietsjes even uitgezonderd) en levert bijvoorbeeld ook een tussenmaat van 14 inch. De kinderfietsen lopen verder door tot 26 inch.

Royal Bugatti freestyle fietsen

Royal Bugatti freestyle fietsen zijn niet specifiek kinderfietsen, maar kunnen wel door kinderen worden gebruikt. Omdat de freestyle fietsen meestal geen lampen hebben, zijn ze in principe niet geschikt om op de weg te gebruiken. Door de bouw, vorm en mogelijkheden van de fiets zijn ze ook meer geschikt voor sportief gebruik op een speciale locatie.