Batavus kinderfietsen

batavusBatavus heeft een ruime collectie aan kinderfietsen, zowel echte jongensfietsen van 12 inch tot en met 26 inch als ook voor de meiden in de maten 12 inch tot en met 28 inch.  Voor jongens zijn er de modellen Blockbuster en Snake. Voor meisjes zijn er meer modellen: Diva, Star, Twinkle en Young Dutch. Wat opvalt bij de kinderfietsen van Batavus is, is dat veel modellen relatief zwaar zijn. De frames van die modellen van Batavus kinderfietsen zijn van staal. Vooral voor kinderen die net beginnen met fietsen of net zonder zijwieltjes rijden, is het juist fijn als de fiets niet te zwaar is (en dat ze een lage instap hebben).

Batavus kinderfietsen jongens

Vooral op het gebied van kinderfietsen, is het onderscheid tussen meisjes-(dames) en jongens(heren)fietsen veel duidelijker dan bij de volwassenen. Voor de jongens leggen de producenten vaak het accent op het stoere van de fiets. Hieronder een overzicht van Batavus voor jongens.

Batavus Blockbuster

batavus-blockbuster-7De Blockbuster van Batavus is een typische jongensfiets, verkrijgbaar in de maten 24 inch en 26 inch. Hij is alleen leverbaar in mat zwart (in Nederland dan, in België is hij in twee kleuren leverbaar: blauw en zilver), heeft een enkele standaard, drie versnellingen, batterijlampjes voor en achter, terugtraprem en handremmen (V-brake), enkele standaard, transparante gesloten kettingkast en een stalen frame. De standaardversie kan worden uitgebreid met een voordrager. De framehoogte van de 24 inch is 38 cm. De 26 inch Blockbuster heeft een framehoogte van 43 of van 48 cm.

Batavus Snake

batavus-snakeHet sportieve model onder de Batavus kinderfietsen is het model Snake, een crossfiets, leverbaar vanaf 12 inch tot en met 26 inch (tussenliggende maten: (16, 20, 22, 24) De Snake van 12 inch en van 16 inch  zijn standaard voorzien van zijwielen. Een uitspringend positief punt van de Batavus Snake zijn de handvaten die wat smaller zijn dan de handvaten voor volwassenen. De meeste fabrikanten van fietsen houden voor kinderfietsen weinig tot geen rekening ermee dat kinderen veel kleinere handen hebben en dus smallere handvaten nodig hebben. Batavus heeft hier bij de Snake wel rekening mee gehouden.

De 12 inch en de 16 inch Snake hebben geen lampen. Alle Snakes hebben een aluminium frame, terugtraprem met handremmen (V-brake) en een achterdrager. Vanaf 20 inch hebben de snakes ook een verende voorvork, lampen voor en achter op batterij. De snakes hebben vanaf 22 inch drie versnellingen (naafversnelling). Leverbare kleuren zijn voor de 12 inch oranje en blauw, voor de 16 inch alleen blauw, voor de 20 inch blauw, voor de 22 inch rood en blauwgroen mat, voor de 24 inch Wit/Zwart, Antra/Zilver mat, Grijs mat en als laatste voor de 26 inch blauw, zilver, zwart, zwart mat, wit/rood. Ook de Snake heeft een gesloten transparante kettingkast.

Batavus kinderfietsen meisjes

Kinderfietsen voor meiden kenmerken zich vaak door meer kleurgebruik en vooral vaak de kleuren roze en paars. Ook zijn bepaalde accessoires bij de meidenfietsen belangrijk, zoals de achterdrager voor een fietstas of een mandje aan de voorkant of een opvallende bel. Hieronder een overzicht van wat Batavus op dat gebied te bieden heeft.

Batavus Diva

batavus-divaOnder de Batavus kinderfietsen is het model Diva een typische meidenfiets, leverbaar in verschillende kleuren, heeft batterijverlichting voor en achter, is leverbaar in 24 en 26 inch, aluminium frame, een transparante gesloten kettingkast en drie versnellingen. De Diva heeft standaard een achterdrager.

Batavus Star

batavus-starHet model Star is onder de Batavus kinderfietsen ook een typische meidenfiets, leverbaar in 20, 22 en 24 inch, 20 inch alleen in roze, 24 inch alleen in zalmroze, 26 inch alleen in lila/blauw. De Diva heeft standaard een aluminium frame, een voordrager, batterijverlichting (vanaf 20 inch), achterdrager, een gesloten transparante kettingkast, drie versnellingen en terugtraprem en handremmen (V-brake).

Batavus Twinkle

batavus-twinkleDe Batavus Twinkle is alleen voor meiden leverbaar in typische meidenkleuren. De Twinkle is alleen leverbaar in 12 inch en 16 inch. De fietsen hebben een frame van aluminium, standaard zijwieltjes en een mandje voorop, achterdrager, batterijlampje achter en een terugtraprem en een handrem (V-brake). De leverbare kleuren zijn voor de 16 inch lila/paars en voor de 12 inch roze of lichtblauw/roze.

Batavus Young Dutch

batavus-young-dutchYoung Dutch, de vernieuwde en verjongde omafiets, leverbaar in 26 en 28 inch in de kleuren zwart en wit. De standaard versie is eventueel uit te breiden met een voordrager. De fiets heeft een batterijlampje achter en een koplamp met batterij, geen versnellingen en, in tegenstelling tot andere omafietsen, een enkele standaard, verder is het frame van staal. Het is de enige kinderfiets die ook in 28 inch leverbaar is.