Omafiets merken

Omafietsen zijn erg sterk en waren een aantal jaren geleden erg populair onder jongeren. De omafiets is ook de best verkochte fiets uit de Nederlandse fietsgeschiedenis. Je ziet ze ook nog steeds vaak op straat. De omafiets is de enige soort fiets waarop je goed rechtop kunt zitten door de plaatsing van het zadel ten opzichte van het stuur en door de vorm van het stuur. Bekende omafietsen merken zijn vooral Batavus (Old Dutch), Aldo en de Sparta Original en Country Tour.

Er zijn heel wat merken die een omafiets of een sterk daarop gelijkend model in het assortiment hebben. De bekendste merken zijn Gazelle, Batavus, Union, Sparta, Montego, Cortina BSP, Livingstone, Che Guevara, Van Speijk, Azor. Winkelmerken die een omafiets verkopen zijn onder andere Hema en Halfords. De fietsen komen hieronder kort aan bod en worden op de desbetreffende specifieke pagina’s verder besproken.

Batavus Old Dutch omafiets

batavusDe Omafiets Batavus Old Dutch is een van de bekendste en zeker een van de betere omafietsen. De Old Dutch heeft alles wat je van een omafiets verwacht: dichte jasbeschermers in bijpassende kleur, ronde vormgeving, stomp zadel, rechte zit, onverslijtbaar, terugtraprem, noem maar op.

Op de pagina Batavus omafietsen vind je meer informatie over deze Batavus omafiets en de andere Batavus omafiets Diva.

Gazelle basic omafiets

gazelle1Als je een omafiets van Gazelle wilt noemen, dan is de Gazelle basic omafiets wel een van de populairste en een van de betere omafietsen in Nederland, naast de Batavus Old Dutch omafiets. Gazelle basic omafiets is een van de omafietsen van Gazelle.

Op de pagina Gazelle omafietsen komt de basic uitgebreid aan de orde, maar ook vind je informatie over de Gazelle omafiets Classic.

Union omafiets

union2Union omafietsen waren een tijdje terug nog te koop bij Halfords, maar zitten daar niet meer in het assortiment. Oudere modellen van Union omafietsen zijn Union Classic, een klassieke uitvoering van de omafiets zonder versnellingen en de Union Classic 3 Speed, dezelfde Union omafiets met drie versnellingen.

Meer informatie over deze omafiets vindt u op de pagina Union omafietsen

Sparta omafietsen

spartaAls Sparta omafietsen moeten hier zeker genoemd worden de Sparta Country Tour en de Sparta Original. Dit zijn overigens niet de enige omafietsen van Sparta. De hierboven genoemde modellen (Country Tour en Original) zijn beide ook verkrijgbaar als elektrische fiets. Verder zijn sommige omafietsen van Sparta ook voorzien van een voordrager.

Op de pagina Sparta omafietsen vind je meer informatie over de diverse Sparta modellen.

Cumberland omafietsen

halfordsCumberland omafietsen zijn omafietsen die bij Halfords worden verkocht. Je vindt in de collectie bij Halfords twee modellen van Cumberland: Cumberland Classic en de Cumberland Oversized.

 

Meer informatie over deze fietsen vind je op de pagina Cumberland omafietsen

Aldo omafietsen

aldoAldo omafietsen waren vooral een aantal jaren geleden erg bekend als omafietsen voor jongeren. Aldo heeft nog steeds een grote collectie omafietsen. Dat zijn onder andere de Aldo Oma Bare, Aldo Oma Cargo, Aldo Oma Basic. De Aldo Oma Cargo heeft als extra een voordrager. De Aldo omafietsen zijn zeer betaalbare fietsen.

Meer informatie vind je op de pagina Aldo omafietsen.

Hema omafiets

hemaHema is een beetje vreemd eend in de bijt bij alle fietsmerken die hiervoor genoemd zijn. Toch zijn de Hema omafietsen ook goede omafietsen tegen een betaalbare prijs. Zoals hierboven al is aangegeven doen de meeste omafietsen wat betreft de kwaliteit niet voor elkaar onder.

De Hema omafiets wordt verder besproken op de pagina Hema omafietsen.