Cumberland omafiets

halfordsCumberland fietsen worden gemaakt bij Dutch Bicycle Group, een Nederlands merk die ook Union fietsen produceert. De Cumberland fietsen worden uitsluitend door Halfords verkocht, zo ook de omafietsen. Cumberland omafietsen zijn zowel online als in de winkel te koop. Er zijn twee types Cumberland omafietsen: Cumberland Omafiets Classic en Cumberland Omafiets Oversized.

Cumberland omafiets

Cumberland Classic

Cumberland ClassicCumberland Classic is een goedkope omafiets. Deze omafiets is alleen te koop in zwart. Het frame van deze omafiets is van staal. De kettingkast, jasbeschermers, klapstandaard zijn uitgevoerd in zwart. De Omafiets Classic heeft behalve een klapstandaard ook een zijstandaard. De velgen zijn van geverfd aluminium. De Cumberland Classic heeft verder een terugtraprem, batterijverlichting voor en achter en een comfortabel Selle Royal zadel.

Cumberland Oversized

Cumberland OversizedDe Cumberland Oversized is ook alleen bij Halfords in de winkel of online te koop. In tegenstelling tot het model Classic is het model Oversized in meer kleuren verkrijgbaar: rood en blauw. Het gaat hier overigens om een kinder omafiets in de maten 20 inch en 24 inch. De kettingkast van de Cumberland Omafiets Oversized is versierd met bloemetjes, op de fiets zitten crèmekleurige banden, een klapstandaard en een crèmekleurig zadel en handvatten. De fiets heeft verder LED-verlichting voor en achter en een terugtraprem. De karakteristieke jasbeschermers ontbreken. De kettingkast is overigens wel gesloten.