Kinderfiets

kinderfiets-merkenEr zijn veel punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een fiets voor je kind. Uiteraard speelt je budget hierin een grote rol, maar bovenaan het lijstje staat toch wel de veiligheid in het verkeer. Een uitgebreid verhaal over alle punten waar je naar moet kijken als je een kinderfiets wil aanschaffen is te vinden op de pagina Aanschaf van een kinderfiets

Een van de belangrijkste punten is de juiste maat van de kinderfiets. Koop als ouder nooit een kinderfiets op de groei. Een te grote fiets rijdt namelijk niet prettig voor een kind en daarnaast is het fietsen op de weg op een te grote fiets ook gevaarlijk. Verder is het ook van belang om te letten op de remmen van de fiets. Sommige fietsen hebben namelijk de eigenschap dat ze te goed remmen, waardoor het kan gebeuren dat je kind over de kop vliegt.

Kinderfietsen

Zichtbaarheid van de kinderfiets

Verder is het belangrijk om te letten op de zichtbaarheid van je kind op de fiets. Natuurlijk moet je je als fietser houden aan de wettelijke bepalingen daarover zoals een voor- en achterlicht, reflectoren op pedalen, wielen en achterlicht, maar er is meer wat je kunt doen om de zichtbaarheid van een kind op de fiets te verhogen. Zie hierover een uitgebreid verhaal op de pagina Zichtbaarheid van een kinderfiets.

Voorbereiding op het fietsen op de weg

Een goede voorbereiding op het fietsen op de weg is belangrijk. Dat je al heel vroeg met het leren fietsen kunt beginnen, is ook wel duidelijk.

Waarom dit handig is lees je op de pagina Kind leren fietsen.

Accessoires kinderfiets

kinderfiets-accessoires-spaakkralenEr zijn een hoop leuke en een hoop minder leuke accessoires, maar die kunnen er ook voor zorgen dat je kind op een veilige manier de weg op gaat.

Op welke manier je hiervoor kunt zorgen kun je lezen op de pagina Accessoires kinderfietsen.

Tweedehands kinderfiets

Een kinderfiets is niet goedkoop. Niet alleen de prijs voor een enkele fiets is fors, ook speelt het punt mee, dat een kind nog in de groei is en daardoor regelmatig een grotere fiets nodig heeft. Dat alles bij elkaar opgeteld, wordt het kopen van een nieuwe fiets iedere keer een dure grap. Het is dan ook voor te stellen, dat ouders besluiten om niet een nieuwe fiets te kopen maar een tweedehands exemplaar.

Op de pagina Tweedehands kinderfiets staan belangrijke punten genoemd waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands kinderfiets.

Merken kinderfietsen

Er is veel keuze in kinderfietsen, zowel qua prijs, als qua stijl, kleur, model, noem maar op. Op het gebied van kinderfietsen vind je naast de gewone merken ook een paar andere merken. De meest verkochte merken vind je op de pagina Kinderfiets merken.