Comfortabele stadsfiets van Giant

De Giant Entour E+ 0 Disc is een stadsfiets waarmee je niet alleen comfortabel je boodschappen doet, maar is ook zeer geschikt om langere tochten mee te maken.

De fiets heeft 8 versnellingen, uitstekende remmen (soms iets te goed), een stille motor en zelfs zonder ondersteuning rijdt hij nog steeds prima. Een eis die misschien niet helemaal voor de hand ligt, maar op het moment dat je net even te weinig vermogen ter beschikking hebt voor dat laatste stukje van je tocht, speelt dat wel degelijk een rol.

Gelukkig komt dat niet vaak voor, omdat de accu van deze elektrische fiets van Giant lang meegaat en goed in te stellen is.

Belangrijkste specificaties

  • Accu onder bagagedrager, die je zowel los van de fiets als gekoppeld aan de fiets kunt opladen
  • Capaciteit accu maximaal 500 Wh
  • Actieradius van minimaal 60 km tot ongeveer 120 km
  • Bosch middenmotor
  • 8 versnellingen

Mijn ervaringen zijn zoals ik hierboven al aangaf zonder meer goed. De fiets rijdt prima, ondersteuning makkelijk in te stellen, het display van de Giant Entour geeft aan wat hij aan moet geven en is makkelijk leesbaar. Een woon-werk rit van mijn woonplaats naar Den Haag (ongeveer 30 km heen en 30 km terug) is met 1 accu zonder tussentijds opladen prima te doen, ook als je bijvoorbeeld op de terugreis wat lui bent, of veel tegenwind hebt en de hoogste ondersteuning wil gebruiken. Het zadel is goed, maar de kwaliteit van het zadel hoeft geen beletsel te zijn om de fiets al dan niet aan te schaffen. Een goede fietswinkel geeft de mogelijkheid om het zadel uit te proberen en binnen een paar weken alsnog om te ruilen voor een ander zadel. Een hard zadel is overigens niet altijd de schuldige voor zadelpijn. Voor lange ritten op de fiets is het over het algemeen handig om een fietsbroek te gebruiken.

Minpunten

Het is niet goed mogelijk, althans het is mij tot nu toe niet gelukt om mijn smartphone te kunnen laden onder het fietsen. Navigatie trekt best veel vermogen van een telefoon en het is dan ook al diverse keren gebeurt, dat ik mijn telefoon niet tot het einde toe kon blijven gebruiken. Er zit wel een aansluitpunt voor een laadkabel, maar deze werkt niet of niet goed in elk geval.

Ook was in het begin niet helemaal duidelijk welke stand van het display informatie gaf over hoeveel kilometer ik nog met welke ondersteuning zou kunnen rijden. Inmiddels ben ik daarachter. Als je niet helemaal handig met de Engelse taal bent, kan het aflezen van het display bij dat soort dingen soms wel lastig zijn.

Conclusie

Mijn conclusie: de Giant Entour E+0 is zonder twijfel een prima fiets die lekker soepel rijdt. Pak de gebruiksaanwijzing er nog even bij als je iets in het display niet snapt. Het wordt echt allemaal doorgelopen. Fiets je graag en met name dan middellange afstanden en wil je comfortabel zitten, dan is deze elektrische fiets van Giant een prima keuze.

Reacties

Geef een reactie

*