elektrische fietsIs een elektrische fiets iets voor jou? 

Steeds meer mensen overwegen als ze een nieuwe fiets nodig hebben om een elektrische fiets aan te schaffen, maar twijfelen nog omdat een elektrische fiets vaak veel duurder is dan een normale fiets. Maar waarom zou je een elektrische fiets kopen? 

6 goede redenen om een elektrische fiets aan te schaffen

  1. Je fietst veel en soms ook lange tochten.
  2. Je woont in de polder en hebt vaak tegenwind.
  3. Je wilt wat meer aan je gezondheid doen, maar hebt een klein extra zetje nodig.
  4. Je wilt graag op je vervoerskosten besparen en een elektrische fiets is goedkoper dan een auto.
  5. De parkeerkosten in de plaats waar je woont zijn megagroot; voor een fietsenstalling betaal je stukken minder.
  6. Geen wegenbelasting meer betalen en meehelpen aan een gezonder milieu.

Elektrische fiets huren

Om echt te ervaren hoe het rijdt op een elektrische fiets, kun je natuurlijk een proefritje maken op een fiets van de fietsenwinkel. Maar wil je echt het verschil voelen dan kun je beter een elektrische fiets voor een dag of zo huren en een flinke fietstocht ermee gaan maken. Het mooiste is dan, als er dan ook wat wind staat (geen probleem in Nederland over het algemeen) en je een fietstocht maakt, waar wat hoge bruggetjes en zo in zitten of andere leuke hellingen. Ook het fietsen in de stad kan al een hele andere ervaring zijn. Probeer in ieder geval dan zoveel mogelijk situaties uit die voor jou van belang zouden kunnen zijn bij het overwegen of een elektrische fiets voor jou ook uitmaakt. 

Eigen ervaringen

Onze eigen ervaringen met een elektrische fiets? Vooral heel relaxt fietsen. Op een winderige dag met een lekker warm zonnetje op de fiets uitwaaien. Door het grootste gedeelte op ecostand te fietsen met voldoende ondersteuning, gebruik je minimaal vermogen van de accu en gaat deze dus lang mee. Heb je, bijvoorbeeld omdat je de hoogte in moet fietsen, toch wat meer ondersteuning nodig, dan zet je de ondersteuning voor dat moment wat hoger en fiets je met het zelfde gemak een flinke heuvel op. 

En moet je ergens op tijd zijn en stel je per ongeluk je navigatiesysteem verkeerd in, dan nog kom je op tijd zonder veel moeite op je afspraak. Geen zorgen over een parkeerplaats ter plekke of een parkeerautomaat die het niet doet. 

Het is in ieder geval een leuke ervaring om eens een dagje gebruik te maken van een elektrische fiets en het gemak en soms ook ongemak ervan. Natuurlijk heeft een elektrische fiets ook nadelen, het is de vraag in hoeverre die voor jouw situatie van belang zijn. 

Voor- en nadelen elektrische fietsen

Wil je de voordelen en nadelen toch nog een keertje op een rijtje zien, kijk dan nog even op ons eerdere bericht over voordelen en nadelen van elektrische fietsen. Daar staan ze allemaal nog eens op een rijtje. En heb je besloten om een elektrische fiets toch eens te proberen, kijk dan eens bij Goedkope elektrische fiets

Reacties

Geef een reactie

*