10 tips om jouw fiets uniek te maken

Wanneer je in de randstad woont zal het volgende probleem je bekend voorkomen; je hebt je fiets bij de supermarkt neergezet, maar wanneer je terug komt moet je toch even goed kijken. Welke fiets is de jouwe? Ze lijken allemaal zo op elkaar dat het soms lastig is je eigen fiets terug te herkennen. Voor velen een herkenbaar probleem, daarom hieronder 10 tips waarmee jij jouw fiets kunt laten opvallen tussen al die andere fietsen.

1. De fietsbel

Elke fiets komt met een fietsbel. Het is dus zo dat als jij een opoefiets hebt, iedereen met dezelfde opoefiets dezelfde bel heeft. Op internet en in de fietswinkel zijn heel veel verschillende, leukere, gezellige bellen te vinden. Denk eens aan een leuk bloemetjes motief of misschien gewoon een felle kleur.

Fietsbel

2. Fietszadel

De fietszadel is belangrijk. Het is misschien ook wel één van de eerste onderdelen aan je fiets die je vervangt. Bij de aankoop van de fiets komt namelijk niet automatisch een zadel wat jij heel lekker vindt zitten. Tenzij je heel veel mazzel hebt. En een goed zittend zadel is belangrijk! Wanneer je je zadel vervangt ben je meteen een stukje dichterbij het bezitten van een unieke fiets. Twee vliegen in één klap dus.

fietszadel

3. Snelbinders

Snelbinders zijn handig. Niet alleen om bagage onder mee te nemen. Ook om je fiets mee op te leuken! Snelbinders komen in verschillende maten en kleuren, met dessin of zonder en zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Maar deze kan zeker bovenaan op je lijstje wanneer je niet veel te besteden hebt, maar wel je fiets wat aan wilt kleden.

snelbinders

4. Fietsmand

De fietsmand is een accessoire die (naar mijn mening) op geen enkele fiets mag missen. Omdat we tegenwoordig allemaal rondfietsen met smartphones, tablets of laptops, zullen we er niet snel voor kiezen een tas met deze waardevolle apparaten onder onze snelbinders te vervoeren. Hier biedt de fietsmand de perfecte oplossing. En voor de mannen die zich hier niet gemakkelijk bij voelen? Die komen goed weg met een krat voorop hun fiets!

fietsmand

5. Stickers

Een goedkope en persoonlijke manier om je fiets op te leuken; stickers. Er zijn veel verschillende stickers te koop op internet, maar zelfs het laten drukken van je eigen unieke sticker hoeft niet duur te zijn! Stickers kun je plakken op het frame van je fiets, op het stuur, de kettingkast of misschien heb je een jasbeschermer?

fietsstickers

6. Jasbeschermer

Dat brengt me meteen bij tip nummer 6: de jasbeschermer! Praktisch en een mooie versiering voor je fiets. Jasbeschermers zijn te bestellen voor vele soorten fietsen. Ze komen in verschillende kleuren met verschillende dessins. En voor de creatievelingen onder ons: het is mogelijk om jasbeschermers zelf te maken!

jasbeschermers

7. Kleur

Het is misschien niet het eerste waaraan je denkt als je je hebt voorgenomen je fiets te personaliseren, maar het is wel leuk! Overweeg eens je fiets een andere kleur te geven en kies dan uiteraard niet voor een andere ‘standaardkleur’. Wanneer je stap durft te wagen heb je niet alleen een unieke kleur fiets, je hebt ook nog eens een leuke middag gehad om dit te bereiken!

Gekleurde fiets

8. Fietstassen

Het is één van de meest voor de hand liggende accessoires om je fiets mee te personaliseren. Fietstassen zijn praktisch en hoeven niet duur te zijn. De keuze is reuze, dus het moet niet moeilijk zijn om een paar te vinden wat ervoor zorgt dat jij je fiets makkelijker kunt terugvinden.

fietstas

9. Handvatten

Er zijn ontelbaar aantal handvatten voor de fiets  op de markt. Wanneer je kiest voor nieuwe handvatten voor op je fiets zijn er heel wat dingen waaraan je kunt denken. Welke kleur wil je? Wat voor materiaal heeft je voorkeur? Kies je voor ergonomische handvatten? Er is veel informatie over handvatten beschikbaar!

handvatten

10. Banden

Nog niet veel gezien, maar wel heel leuk zijn gekleurde fietsbanden. Kies er bijvoorbeeld voor om fietsbanden, snelbinders, handvatten en je bel allemaal in dezelfde kleur paars te vervangen en je hebt een fiets die niemand anders heeft!

gekleurde fietsbanden

 

Deze fiets accessoires zijn op internet of bij (de grotere) fietswinkel te koop. Informatie over de verschillende fiets accessoires zijn te vinden op onze website. Heel veel plezier met het personaliseren van jouw fiets!

Reacties
  1. Claudia Slagboom

    Kunnen jullie mij misschien helpen?
    Waar kan ik de jasbeschermer met spijkerbroeken kopen en hoeveel kosten ze?
    alvast bedankt
    Gr Claudia

Geef een reactie

*