Algemene tips voor het kopen van een fiets

Je fiets is gestolen of je bent gewoon hard toe aan een nieuwe fiets, omdat je huidige bijna onder je vandaan roest. Met deze algemene tips voor het kopen van een fiets proberen we je een beetje wegwijs te maken aan een aantal zaken die je keuze kunnen mede bepalen. Waar let je nu eigenlijk op als je een nieuwe fiets wilt kopen?

1. Bepaal het doel van de fiets

Het kopen van een fiets is niet een karweitje wat je zomaar moet doen. Het is verstandig om vooraf voor jezelf te bepalen wat het doel is van je nieuwe fiets. Wil je er de wekelijkse boodschappen op doen, wil je lange toertochten maken, heb je kinderen die je graag mee wil nemen op de fiets, wil je graag snelheid maken, moet de fiets mee in de trein, etc.

2. Let op bij het kopen van een fiets op internet

Een fiets die je via internet koopt is vaak een stuk goedkoper dan een fiets in de winkel. Dat is niet zomaar. Vaak worden de fietsen ongemonteerd geleverd en moet je hem dus voor een groot deel zelf in elkaar zetten. Verder heb je ook geen recht op een servicebeurt van de fiets. Lees dus goed de leveringsvoorwaarden en de andere informatie voordat je tot bestelling besluit.

3. Goedkoop is niet altijd duurkoop

Goede fietsen zijn vaak duur, vooral de fietsen van de bekende merken. Dat betekent niet dat u voor een goede fiets altijd een dure fiets moet aanschaffen. Een bezoek aan de fietsenwinkel kan je uiteindelijk geld besparen. Verder is het zeker de moeite waard om voor de koop van een fiets op zoek te gaan naar reviews of testen op internet.

4. Ga niet over 1 nacht ijs

Oftewel, bezoek meerdere winkels, raadpleeg internet, vraag na bij vrienden of kennissen, collega’s of studiegenoten welke ervaringen zij hebben met hun fiets. Zeker als het een soort fiets is waar je zelf ook naar op zoek bent. Ook hebben anderen vaak goede tips voor een goede fietsenwinkel.

5. Maak altijd een proefrit

Dit hoeft eigenlijk geen verdere uitleg

6. Koop een fiets in het najaar

Het begin van het jaar, meer het voorjaar, is het tijdstip waarop fietsmerken de nieuwe modellen van dat jaar lanceren. De modellen die zij in het voorjaar gaan vervangen door een nieuwer model, zijn vaak aan het eind van het jaar ervoor (najaar meestal) voor een lagere prijs te koop. Wil je echt de nieuwste snufjes, wacht dan tot het voorjaar.

7. Een baby en toch fietsen?

Ja, dat kan. Zie voor uitgebreide informatie de pagina Babyzitje op de fiets. Een baby kun je vanaf ongeveer 4 maanden meenemen op de fiets in bijvoorbeeld een stoeltje van Babybike. Dus, het is niet noodzakelijk om voortaan met de auto te gaan of te gaan lopen.

Reacties

Geef een reactie

*