Stella Fietsen: service tot aan de voordeur!

Een soort van rijdende fietsenwinkel met alle fietsen uit de collectie van Stella Fietsen om uit te proberen, een persoonlijk advies en dat allemaal voor de deur. Dat belooft Stella Fietsen, een Nederlandse fietsenfabrikant van uitsluitend elektrische fietsen in de brochure die we kort geleden hebben aangevraagd en toegestuurd kregen. “Probeer onze gehele e-bike collectie uit in uw eigen straat. Uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.”

Omdat we nieuwsgierig waren hoe dat in zijn werk ging, besloten we een afspraak te maken om een bus met fietsen voor te laten rijden. Een elektrische fiets is best een flinke aanschaf en omdat Stella elektrische fietsen heeft vanaf 999 euro zeker de moeite waard om te ervaren of een dergelijke fiets ook comfortabel fietst.

Afspraak snel te maken

Een afspraak was snel te regelen. Omdat Stella ruim 60 bussen heeft die dagelijks door heel Nederland rijden, is er voor vrijwel iedere werkdag wel een afspraak te regelen. Niet alleen een loze tekst in de brochure, ook de realiteit. De exacte tijd zou een dag van tevoren worden doorgebeld. Niet meer dan logisch om zo goed mogelijk de routes te kunnen inplannen. Het enige is dat je wel de gehele dag van de afspraak hiervoor moet vrijhouden.

Op de afgesproken dag kwam, iets later dan gepland, de bus keurig voorrijden. De chauffeur had van tevoren gebeld dat hij door files iets later was dan was afgesproken (wat wel fijn was).

Volledige collectie

In de bus inderdaad de gehele collectie elektrische fietsen, inclusief de nieuwe modellen Livorno (nog niet opgenomen in de brochure) en Arturo Steps. Omdat Stella Fietsen zowel elektrische fietsen heeft met een middenmotor (bijvoorbeeld Arturo Steps) als met een voorwielmotor (zoals de Stella Livorno) wilden we in ieder geval graag het verschil tussen beide motoren uitproberen.

We hebben niet alle fietsen uitgeprobeerd, maar wel een poging gedaan een weloverwogen keuze tussen de modellen te maken. De Allegra, vanwege zijn lage prijs. De Vicenza Nero, die in een test van de ANWB het beste scoorde. De Arturo Steps, een nieuw model met een middenmotor en een elektrische versnelling. De Livorno, het andere nieuwe model sportieve fiets.

Tijdens de proefritten gold voor alle vier de fietsen dat ze zowel met als zonder ondersteuning lekker fietsten. Geen zwaar getrap als je de ondersteuning uitzette, de fietsen reden zonder uitzondering comfortabel en de werking van het elektrische systeem was eenvoudig.

Onderhoud aan huis

Behalve deze testmogelijkheid voor de deur biedt Stella ook service aan huis voor het onderhoud van je fiets en voor reparaties. Als de fiets ter plekke niet gerepareerd kan worden, wordt deze meegenomen naar de fabriek en krijg je in de tussentijd zonder verdere kosten een leenfiets. Een prettig idee, vooral omdat een afspraak vrijwel altijd snel is in te plannen.

Met recht: service tot aan de voordeur!

Eindconclusie van deze ervaring is dat het ideaal is dat je voor je eigen deur een fiets kunt kopen en nog de mogelijkheid krijgt om deze uit te proberen ook. Zonder vervelend verkooppraatje en het gevoel dat je gedwongen wordt om ter plekke een fiets te kiezen. Je krijgt een prima advies over de mogelijkheden van de diverse elektrische fietsen die Stella in de collectie heeft en uitgebreide uitleg ter plekke over de werking ervan. Én je krijgt ruimschoots de tijd om de fietsen uit te proberen en met elkaar te vergelijken. Leuke bijkomstigheid is dat je bij wijze van spreken met de buren een afspraak kunt maken voor het uitproberen van de fietsen.

Een leuke ervaring dus, waarvoor je nauwelijks de deur uit hoeft, een goed advies krijgt van een vriendelijke chauffeur/adviseur/verkoper en alle mogelijkheden om de fietsen uit te proberen.

Wil je zelf een afspraak maken om de collectie elektrische fietsen van Stella te bekijken, neem dan contact op met Stella Fietsen: 0341-252266.

Reacties

Geef een reactie

*