Stadsfiets merken

Stadsfietsen zijn fietsen die weinig onderhoud vragen, meestal een gesloten kettingkast hebben, een naafdynamo en wel of geen versnellingen. De banden van een stadsfiets zijn dunner dan die van een mountainbike, maar dikker dan de banden van een toer- of racefiets. Het zijn fietsen die voor ieder doel geschikt zijn: woon/werkverkeer, boodschappen doen, korte toertochten maken, etc.

Alle Nederlandse merken, maar ook veel buitenlandse fietsmerken hebben stadsfietsen in de collectie zitten. Uitzondering daarop zijn de gespecialiseerde fietsenproducten van bijvoorbeeld mountainbikes. Onder stadsfietsen vallen bijvoorbeeld omafietsen, moederfietsen, transportfietsen en sommige hybride fietsen.

Stadsfiets merken

Gazelle stadsfietsen

gazelle1Gazelle geeft op haar website 22 verschillende modellen aan als fiets die geschikt is voor stadsfiets. Daarbij is er gekeken naar onderhoud van de fiets, veiligheid bij het rijden in de stad, mogelijkheden voor het meenemen van kinderen op de fiets, etc.

Gazelle maakt onderscheid tussen sportieve stadsfietsen, comfort stadsfietsen en transportfietsen. Ook een bakfiets valt onder de stadsfietsen van Gazelle. Modellen stadsfietsen zijn onder andere: Gazelle Orange Plus, Gazelle Miss Grace, Gazelle Esprit, Gazelle Bloom, Gazelle Chamonix.

Lees meer over Gazells Stadsfietsen.

Batavus stadsfietsen

batavusOok voor de Batavus stadsfietsen geldt dat dit een verzameling is van de transportfietsen, Omafietsen, moederfietsen en Lifestyle fietsen. Onder lifestyle fietsen horen bij Batavus de stadsfietsen die een tikje anders zijn, een opvallend design hebben en hip, trendy en stijlvol zijn.

Onder die noemer vallen onder andere de Batavus Old Dutch en de Batavus BUB. Andere stadsfietsen van Batavus zijn  Batavus Diva, Batavus Blockbuster, Batavus Monaco.

Lees meer over Batavus stadsfietsen.

Giant stadsfietsen

giantStadsfietsen van Giant zijn onder andere Giant Triple X en Giant Ultimo. Giant richt zich van oorsprong meer op sportieve fietsen. Dit is ook deels terug te vinden in de stadsfietsen. De Giant Ultimo is bijvoorbeeld een hybride fiets die goed als stadsfiets kan worden gebruikt. Giant Triple X is een heel ander ontwerp van Giant.

Lees meer informatie over Giant stadsfietsen.

Union stadsfietsen

union2Union heeft drie stadsfietsen: Union Bend en de Union E-Rail. Union heeft op dit moment een nieuw assortiment van zes fietsen die elk een eigen uitstraling hebben. Ook twee e-bikes maken daar deel van uit. De beide e-bikes zijn stadsfietsen.

 

Lees meer informatie over de Union stadsfietsen.

Sparta stadsfietsen

spartaSparta maakt onderscheid in een aantal soorten stadsfietsen. De stadsfietsen voor allround gebruik, dus voor ieder doel geschikt, stadsfietsen met een speciaal ontwerp en de omafietsen, transportfietsen en recreatiefietsen die ook prima als stadsfiets kunnen worden gebruikt.

Op de pagina Sparta stadsfietsen vind je meer informatie.

Cortina stadsfietsen

Cortina stadsfietsenCortina stadsfietsen zijn in de hele collectie aan fietsen van Cortina terug te vinden. Zoals hierboven al aangegeven is een stadsfiets een breed begrip voor een soort fiets waar meerdere soorten fietsen onder vallen. Omdat vrijwel alle modellen van Cortina hierin thuis horen, zijn eigenlijk alle modellen van Cortina stadsfietsen.

Meer informatie over de diverse modellen vind je op de pagina Cortina stadsfietsen.

De Fietsfabriek stadsfietsen

de-fietsfabriekDe Fietsfabriek maakt eigenlijk vooral bijzondere fietsen, maar heeft ook een aantal fietsen in de collectie die je zou kunnen benoemen als stadsfiets. Zo is er voor heren de Ben of de Big Wim (voor langere mannen) en voor dames bijvoorbeeld de Pam, Oma of de Cruiser.

Voor meer informatie over de stadsfietsen van De Fietsfabriek zie de pagina De Fietsfabriek stadsfietsen.

Halfords stadsfietsen

halfordsIn de winkels van Halfords (en ook online) vind je aardig wat stadsfietsen. Bij Halfords vind je stadsfietsen van de merken Cumberland, Hollandia, Peugeot en het merk Limit. De Halfords stadsfietsen kenmerken zich door een lage prijs.

Let overigens wel goed op als je een fiets bij Halfords koopt, of deze ook een voldoende stijf frame heeft, vooral bij damesfietsen, waar een zwabberend frame sneller voorkomt, dan bij de herenfietsen.

Meer informatie vind je op de pagina Halfords stadsfietsen.

Vanmoof stadsfietsen

vanmoofVanmoof is een Nederlands fietsenmerk (het is overigens Vanmoof en niet Van Moof, zoals je ook nog wel vaak ziet) dat nog niet zo bekend is in Nederland, maar wel de producent en verkoper van vooral stadsfietsen met een apart stijlvol en vooral simplistisch ontwerp. Vanmoof fietsen zijn er in vier modellen, allen stadsfietsen: Vanmoof 3, Vanmoof3.2, Vanmoof 5 en Vanmoof 6.

De vier modellen komen uitgebreid aan bod op de pagina Vanmoof stadsfietsen.