Vanmoof stadsfietsen

VanmoofAls je het over Vanmoof fietsen hebt, heb je het eigenlijk over de stadsfietsen van Vanmoof. Vanmoof is een Nederlands bedrijf dat als filosofie heeft dat ze fietsen wil ontwerpen die zo kaal mogelijk zijn. Kaal, omdat daardoor de onderdelen ook vrijwel niet kapot kunnen gaan. Het bedrijf richt zich vooral op de internationale markt, maar ook in Nederland zijn Vanmoof fietsen te koop.

Het belangrijkste kenmerk waaraan je een Vanmoof fiets herkent is de dikke bovenbuis waarin ook de lichten zijn verwerkt. Beide lichten werken op zonnecellen en de accu is in het frame opgenomen. Minpuntje aan de lampen is helaas wel, dat ze het in de praktijk snel lijken op te geven. Het verwerken van de lampjes in het frame is overigens ook een van de kenmerken die de filosofie van een kale fiets versterken. De verschillen tussen de vier gemaakte modellen zijn klein, maar ze worden allen behandeld. Van de Vanmoof fiets is vrijwel altijd een ‘over the top’  model te verkrijgen met versnellingen.

Vanmoof fietsen

Vanmoof 3

Vanmoof 3Vanmoof 3 is een van de stadsfietsen van Vanmoof. De fiets is te koop in zilver en in zwart. Zowel de zilverkleurige als de zwarte  Vanmoof 3 hebben uiteraard de kenmerkende dikke bovenbuis met zowel voor- als achterlicht daarin verwerkt. De zilverkleurige 3.0 heeft schijfremmen en is te koop in 28 inch. De zwarte versie van deze Vanmoof fiets heeft  7 versnellingen en rollerbrakes voor en achter en is te koop in de maat 26 inch. Optioneel voor zowel de zilverkleurige als de zwarte Vanmoof 3.0 is een verstelbaar stuur, een extra handrem (de fiets heeft in ieder geval een terugtraprem), een achterdrager (belastbaar tot 25 kg), een zogenaamde blackbox waarin je je spullen kwijt kunt, een mand bij het stuur, of een voordrager.

Vanmoof 3.2

Vanmoof 3.2De Vanmoof 3.2 is het nieuwste model van Vanmoof fietsen. De Vanmoof 3.2 heeft twee versnellingen, schijfremmen (net als de Vanmoof 3) en is leverbaar in 28 inch en 26 inch. Het wisselen tussen twee versnellingen werkt door terug te trappen als je uitrijdt. Iedere keer als je een terugtrapt, wisselt de versnelling. Voor dit systeem is gekozen, omdat er ook voor de versnelling op deze manier geen kabel nodig is. Het frame van de fiets is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Optioneel voor aanschaf zijn ook hier weer de achterdrager, de black box, de fietsmand en de voordrager. Keuze is er verder voor een verstelbaar stuur in plaats van het gebruikte standaard stuur en een extra handrem voor (naast de aanwezige terugtraprem).

Vanmoof 5

Vanmoof 5De Vanmoof 5 is, net zoals de Vanmoof 3 leverbaar in twee kleuren: zilverkleurig en zwart. De zilverkleurige Vanmoof fiets heeft 28 inch wielen, 1 versnelling, een zogenaamd ‘moustache’ stuur en een terugtraprem. De zwarte variant heeft een wielmaat van 26 inch, 7 versnellingen, ook een ‘moustache’ en rollerbrakes voor en achter.  Optioneel voor beide variaties van de Vanmoof 5 fiets is een extra handrem, een verstelbaar stuur, een in het frame geïntegreerd hangslot, een achterdrager (belastbaar tot 25 kg), een zogenaamde blackbox waarin je je spullen kwijt kunt, een mand bij het stuur, of een voordrager.

Vanmoof stadsfiets

Vanmoof 6

Vanmoof 6Vanmoof 6 is de laatste van de Vanmoof stadsfietsen. Dit model is eveneens verkrijgbaar in zilverkleur en in zwart. De zwarte Vanmoof 6 heeft eveneens 7 versnellingen, een wielmaat van 28 inch en rollerbrakes voor en achter. Het zilverkleurige model heeft 1 versnelling, terugtraprem en een wielmaat van 26 inch. De Vanmoof 6 heeft een lagere instap als de andere modellen van Vanmoof. Verder zijn de optionele accessoires voor de fiets: achterdrager, voordrager, fietsmand en blackbox en kan er gekozen worden voor een verstelbaar stuur in plaats van het ‘moustache’ stuur wat er standaard op zit en voor een extra handrem (naast de terugtraprem).

Vanmoof 10

Vanmoof 10Dit model van Vanmoof is nog in ontwikkeling. Een elektrische variant van de al bekende stadsfietsen van Vanmoof. Deze fiets wordt door het bedrijf voorzien van een intelligente fietscomputer met GPS en een lichtgewicht accu. Meer informatie over deze nieuwe elektrische fiets vind je op de pagina Vanmoof elektrische fietsen.