Halfords stadsfietsen

halfordsHalfords stadsfietsen verkoopt Halfords niet onder de eigen naam Halfords, maar verkoopt wel exclusief Cumberland fietsen en Limit fietsen. Verder verkoopt Halfords Peugeot fietsen en Hollandia fietsen.

Halfords stadsfiets modellen

Een van de belangrijkste modellen voor Halfords fietsen zijn de stadsfietsen. Vrijwel iedere Nederlander heeft een stadsfiets thuis staan van hem/haar of een familielid. Halfords stadsfietsen zijn gunstig geprijsd, of de kwaliteit daarbij goed is,  hangt ook af wat je ervan verwacht.

Cumberland stadsfiets

Cumberland stadsfietsen worden exclusief door Halfords verkocht. Je vindt de Cumberland stadsfietsen in een aantal modellen bij Halfords: Cumberland City, Cumberland District, Cumberland Urban Style.

Cumberland City is verkrijgbaar zonder versnellingen en met 3 versnellingen met een draaischakelaar(Cumberland City N3). Deze Cumberland fiets heeft verder rollerbrakes achter, een vaste voorvork, een vaste stuurpen van staal, een frame van aluminium, LED-verlichting voor en achter op batterijen, een leren zadel.

Cumberland District is alleen als damesfiets te verkrijgen. Deze Cumberland fiets is luxe uitgevoerd, frame, stuurpen en velgen zijn van aluminium en de fiets heeft batterijverlichting voor en achter. De voorvork is voor een extra luxe gevoel verend.

Cumberland Urban Style is verkrijgbaar zonder en met drie versnellingen met een draaischakelaar. Verder heeft de Cumberland Urban Style een stalen frame, een degelijke en stevige voorvork en zadelpen, LED batterijverlichting voor en achter, een gesloten kettingkast van kunststof. De kleur van deze Cumberland stadsfiets is wit/blauw en wit voor de damesmodellen en grijsachtig voor het herenmodel.

Peugeot stadsfiets

De Peugeot stadsfiets die bij Halfords te koop is, is de Peugeot CC in de nummers 111, 121, 122 en 131. De CC-collectie van Peugeot staat voor de urban collectie, de Peugeot stadsfietsen. Het mooie van deze Peugeot fietsen zit met name in de details en de weggewerkte kabels. De verschillen tussen de modellen zitten onder andere in het aantal versnellingen (Peugeot CC 111: 8 versnellingen, Peugeot CC 121: 5 versnellingen, Peugeot CC 122: 3 versnellingen, Peugeot CC 131 3 versnellingen. Deze Peugeot stadsfietsen zijn vooral geschikt voor dagelijks gebruik.

Hollandia stadsfiets

Halfords heeft van het merk Hollandia fietsen twee modellen in de verkoop: Hollandia Premium Urban Retro (voluit), kort gezegd Hollandia Urban, en Hollandia Premium Urban City (voluit), ook wel Hollandia City genoemd. Hollandia Urban Retro is een model met een stalen frame, is verkrijgbaar in crème en en antraciet met een leuk gedecoreerde kettingkast en heeft het ontwerp van een omafiets. Hollandia Urban heeft verder crèmekleurige banden, een vaste zadelpen en een vaste voorvork. Het model is simpel uitgevoerd verder en alleen verkrijgbaar in een damesfiets. Hollandia City is verkrijgbaar als damesmodel en als herenmodel. De Hollandia City heeft verder LED batterijverlichting, een gesloten kettingkast van kunststof en de typische uitstraling van een normale Halfords stadsfiets.

Limit stadsfiets

De bij Halfords verkochte Limit stadsfietsen zijn vooral goedkoop en prima om in de stad te gebruiken. Halfords heeft twee modellen Limit stadsfietsen in het assortiment: Limit Express en Limit Impuls. Beide modellen hebben een stalen frame. Impuls heeft drie versnellingen, een rollerbrake rem achter en een velgrem voor en batterijverlichting voor en achter met een LED lamp. Limit Express heeft een terugtraprem, een simpel ontwerp en LED verlichting voor en achter.