De Fietsfabriek stadsfietsen

de-fietsfabriekDe Fietsfabriek stadsfietsen zijn wat minder bekend dan De Fietsfabriek bakfietsen. Daarmee begon dan de oprichting van De Fietsfabriek, nu ongeveer 10 jaar geleden. Je vindt de stadsfietsen van De Fietsfabriek eigenlijk onder alle niet-bakfietsen. De mogelijkheden voor de kleur van de meeste fietsen lijken haast eindeloos (zie afbeelding).de fietsfabriek stadsfietsen

Alle fietsen van de stadsfabriek hebben de mogelijkheid om eigen unieke kenmerken toe te voegen door bijvoorbeeld het lassen van je naam en/of het logo van je bedrijf in het frame of de achterdrager. Verder kun je voor het frame, de kettingkast, het spatbord of de achterdrager in een andere kleur aangeven en ook kun je variëren in de accessoires. Door de mogelijkheid van personalisatie van je fiets, is je fiets een stuk minder diefstalgevoelig en tevens geeft dit aan bedrijven de mogelijkheid om een bedrijfsfiets in te zetten als marketingfiets door de personalisatie te gebruik voor de bedrijfsnaam en/of het logo.

De Fietsfabriek herenfietsen

De Fietsfabriek heeft een aantal herenfietsen in de collectie zitten, waaronder Ben, een klassieke stevige herenfiets, Cruiser, een fiets met brede banden en een apart ontwerp frame en Big Wim, een ideale fiets voor een lange man.

De Fietsfabriek Ben

Fietsfabriek BenBen is een klassiek model herenfiets met als extra een dubbele buis. Deze dubbele buis geeft de fiets extra stevigheid maar zorgt ook voor een stoere uitstraling. De fietshouding op herenfiets Ben van De Fietsfabriek is rechtop, waardoor de fiets lekker comfortabel rijdt. Ben heeft een voordrager die onderdeel uitmaakt van het frame van de fiets. Optioneel voor Ben zijn 3 of 7 versnellingen, trommelremmen. Herenfiets Ben van De Fietsfabriek is ook als e-bike te koop, zie daarvoor de pagina De Fietsfabriek elektrische fietsen. Specificaties van Ben van De Fietsfabriek zijn:

 • framehoogte 53 cm;
 • stevige wielen met zware spaken;
 • extra: fietsketting;
 • achterdrager met een maximum van 80 kg;
 • verlichting voor en achter op basis van batterijen;
 • standaard zonder versnellingen, versnelling is wel optioneel (3 en 7);
 • frame van roestvast staal, gefosfateerd.

De Fietsfabriek herenfiets Cruiser

De Fietsfabriek stadsfietsen

Model Cruiser van De Fietsfabriek is niet alleen als herenfiets te koop, maar ook als damesfiets. Cruiser doet een beetje denken aan een omafiets, maar dan wel eentje met dunnere buizen en een hele aparte vormgeving. Ook Cruiser kan gepersonaliseerd worden. Cruiser heeft brede wielen met zware spaken, maar het achterwiel is daarnaast nog breder dan het voorwiel. Ook De Fietsfabriek Cruiser heeft zeer stevig  een volledig gefosfateerd en gepoedercoat frame. Bij de fiets hoort een Rustbuster ketting. Iedere Cruiser heeft zijn eigen unieke kenmerken.  Optioneel zijn 3 of 7 versnellingen en trommelremmen.

De Fietsfabriek herenfiets Big Wim

Fietsfabriek Big WimBig Wim is echt een herenfiets. De Fietsfabriek heeft de Big Wim ontworpen voor lange mannen, de framemaat van Big Wim is dan ook langer en hoger dan normaal (64 cm) en heeft een hogere maximale belasting, namelijk 150 kg. Ook Big Wim kan gepersonaliseerd worden (zie hierboven voor de opties). Big Wim heeft overigens qua ontwerp veel weg van Ben, maar dan wel in een langere en hogere versie. De specificaties van Big Wim zijn:

 • Voordrager, geïntegreerd met het frame;
 • stevige wielen met zware spaken;
 • achterdrager, belastbaar tot 80 kg;
 • meegeleverd een Rustbuster fietsketting;
 • roestvast stalen frame, volledig gefosfateerd en gepoedercoat;
 • verlichting voor en achter op basis van batterijen;
 • optioneel: 5 versnellingen. 

De Fietsfabriek damesfietsen

De Fietsfabriek heeft ook een aantal damesfietsen onder de collectie stadsfietsen. Onder de damesfietsen vallen modellen met voordrager, maar ook een model (Pam duo) met extra lang frame in verband met het plaatsen van kinderzitjes. Alle damesfietsen van De Fietsfabriek worden hieronder behandeld.

De Fietsfabriek damesfiets Oma

Fietsfabriek OmaModel Oma is een stadsfiets met de omafiets als uitgangspunt voor het ontwerp. Op de stadsfiets Oma zit je rechtop, het stuur heeft de karakteristieke vorm die bij een omafiets past, maar doordat de fietsen van De Fietsfabriek gepersonaliseerd kunnen worden, kun je aan Oma een geheel eigen tintje geven. Oma is, net zoals alle fietsen van De Fietsfabriek ook leverbaar in een groot aantal kleuren (zie bovenaan dit artikel). Specificaties van Oma zijn:

 • voordrager, geïntegreerd met het frame;
 • extra meegeleverd Rustbuster fietsketting;
 • achterdrager met een maximale belasting van 80 kg;
 • batterijverlichting;
 • roestvast stalen frame, gefosfateerd en gepoedercoat;
 • optioneel: 3 of 7 versnellingen en trommelremmen voor of achter.

De Fietsfabriek damesfiets Cruiser

Model Cruiser is hierboven bij de herenfietsen al aan bod geweest.  Ook de framemaat is zowel voor dames als heren hetzelfde: 52 cm.

De Fietsfabriek damesfiets Pam

Fietsfabriek PamModel Pam van De Fietsfabriek kun je als stadsfiets prima inzetten om met de kinderen achterop boodschappen te gaan doen. De Fietsfabriek model Pam heeft een extra versterkt kruislings frame en stevige wielen en spaken, berekend op extra belasting, met name achterop. Omdat Pam ook een voordrager heeft, kun je de boodschappen makkelijk meenemen in een krat wat je voorop plaatst. Het krat is ook verkrijgbaar bij De Fietsfabriek. De overige specificaties van Pam zijn:

 • echte moederfiets, met voldoende ruimte tussen stuur en zadel;
 • verkrijgbaar in twee wielmaten: 26 inch en 28 inch;
 • framehoogte voor 26 inch wielen: 53 cm; voor 28 inch wielen: 57 cm;
 • aluminium velgen met extra dikke rvs-spaken;
 • voordrager geïntegreerd met frame;
 • extra meegeleverd Rustbuster fietsketting;
 • verlichting op basis van batterijen, voor en achter;
 • roestvast stalen frame, gefosfateerd en gepoedercoat;
 • achterdrager belastbaar tot 80 kg;
 • optioneel: 3 of 5 versnellingen en kinderzitjes, buggyframe en windscherm.

Naast model Pam is er ook een model Pam duo. Deze speciale moederfiets heeft een extra verlengd frame, het achterwiel is daarbij mee naar achteren geplaatst, waardoor het mogelijk is om twee kinderzitjes achterop te plaatsen, zonder dat het evenwicht wordt verstoord. De achterdrager is daarvoor ook extra stevig en verder heeft de Pam duo, net zoals de Pam een kruisvormig en daardoor extra stevig frame. Verder heeft de Pam duo standaard 7 versnellingen, een trommelrem voor, ook een extra fietsketting, batterijverlichting en een roestvast stalen afwerking. De kinderzitjes kunnen ook bij De Fietsfabriek worden aangeschaft, evenals, zoals hierboven ook al aangegeven, buggyframe en windscherm.

De Fietsfabriek marketingfietsen

De Fietsfabriek fietsenDe Fietsfabriek fietsen zijn fietsen die prima als marketingfietsen in te zetten zijn doordat deze gepersonaliseerd kunnen worden met, in dit geval de naam van het bedrijf en/of het logo van het bedrijf. Verder kun je de kleuren die voor het logo gebruikt worden vrij goed benaderen door de vele kleuren waarin de fietsen van De Fietsfabriek leverbaar zijn. Marketingfietsen zijn leverbaar voor de modellen: Oma, Pam, Cruiser, Ben, Bakfiets Classic, Bakfiets Smart, Bakfiets Original, Bakfiets Original Long, KDV Bakfiets. De letters KDV staan voor kinderdagverblijf, omdat de KDV Bakfiets prima geschikt is om meerdere kinderen in te vervoeren. De KDV Bakfiets is overigens een driewieler.