Cortina stadsfietsen

CortinaCortina stadsfietsen zijn geschikt om mee naar school te fietsen, naar het werk, om lekker een stukje mee te fietsen (vooral de fietsen met versnellingen) en om boodschappen mee te doen. De fietsen zijn redelijk in prijs. Aandachtspunt is wel dat je moet letten op de stijfheid van het frame. Een te slap frame veroorzaakt zwabberen (je voelt het vooral als je zonder handen probeert te fietsen).

Cortina fietsen

Cortina Azero

Cortina AzeroStadsfiets Cortina Azero is een fiets die je zelf min of meer kunt samenstellen. Je kunt op de site van Cortina een keuze maken bij de Cortina Azero in framekleuren (8), wel of geen kettingscherm, bij de keuze voor een kettingscherm kun je vervolgens kiezen voor diverse kleuren en/of motieven, je kunt je handvatten zelf kiezen, wel of geen spatbord, en vervolgens een keuze maken hoe je spatbord eruit moet zien en wel of geen achterdrager of voordrager (let op: de bagagedrager lijkt niet veel gewicht te kunnen dragen voor en achter), verlichting is optioneel, etc. De standaardspecificaties van de Cortina Azero zijn:

  •  terugtraprem;
  • 3 versnellingen;
  • frame van aluminium;
  • 28 inch wielen;
  • frame hoogte voor dames 51 – 56 cm en voor heren 56 – 61 cm.

Cortina Tweed

Cortina TweedCortina Tweed is leverbaar in diverse variaties: Cortina Tweed 5 versnellingen, Cortina Tweed 3 versnellingen en Cortina Tweed de Luxe. Verschillen zitten in ieder geval in de versnellingen. Verder heeft de Cortina Tweed de Luxe een leren zadel en leren handvatten.

Cortina Tweed
5 versnellingen
Cortina Tweed
3 versnellingen
Cortina Tweed
de Luxe
Frame: staal Frame: staal Frame: staal
Remmen: handrem(rollerbrakes) voor en achter Remmen:terugtraprem Remmen: handrem(rollerbrakes) voor en achter 
Versnellingen: 5 Versnellingen: 3 Versnellingen: 7
Verlichting: voor en achter: batterijen Verlichting: voor en achter: batterijen Verlichting: voor en achter: batterijen
Zadelpen: ongeveerd Zadelpen: ongeveerd Zadelpen: ongeveerd
Zadel: selle royal Zadel: selle royal Zadel: leer
Handvatten: Handvatten: Handvatten: leer

Cortina Speed

Cortina SpeedCortina Speed bestaat uit twee variaties: Cortina Speed 7 en Cortina Speed 8, waarbij het cijfer staat voor het aantal Nexus versnellingen dat de stadsfiets Cortina Speed heeft. Cortina Speed 8 is verkrijgbaar in de kleuren groen en mat zwart, Cortina Speed 7 is voor de heren in mat zwart verkrijgbaar en voor de dames in wit.

Cortina Speed 8 heeft een combinatie van schijfremmen en rollerbrake, het frame is van aluminium, de stuurpen is verstelbaar en de verlichting werkt op batterijen voor en achter. De Cortina Speed 7 heeft de zelfde specificaties. Het verschil zit uitsluitend in het aantal versnellingen.

Cortina Utility

Cortina UtilityCortina Utility is een transportfiets van Cortina die heel geschikt is als stadsfiets. Alleen al door het gemak van een voordrager met de mogelijkheid om daar boodschappen op te zetten (of in een mand te doen) of de stevigheid van de fiets is de transportfiets een prima fiets voor het stadsverkeer. De Cortina Utility is ook verkrijgbaar in een aantal variaties: Cortina U1 en Cortina Utility U1 3.

Ook hier zit het verschil met name in het aantal versnellingen die de fiets heeft. In dit geval heeft de Cortina U1 geen versnellingen en de Cortina U1 3 drie versnellingen. De kleuren die mogelijk zijn zijn voor de heren bij de Cortina Utility U1: Antraciet en mat zwart en voor de dames wit en turquoise. Bij de Cortina Utility U1 3 zijn de kleuren voor de heren: grijs en mat zwart en voor de dames weer wit en turquoise. Verder heeft de Cortina stadsfiets Utility U1 3 voor een rollerbrake handrem en achter een terugtraprem.

Andere stadsfietsen van Cortina

Cortina heeft nog een paar andere modellen bij de stadsfietsen. Dat zijn de Cortina Tour en de Cortina Chrono.

Cortina Tour is een omafiets, alleen verkrijgbaar in zwart, compleet met zwarte kettingkast, jasbeschermer, zwart frame, zwarte velgen, zwarte banden, zwarte koplamp, zwart zadel en zwarte handvatten. De lampen werken op batterijen.

De Cortina Chrono heeft 3 versnellingen, terugtraprem, een frame van staal en lampen die op batterijen werken. De Cortina Chrono is in zwart glans verkrijgbaar voor de heren en in wit voor de dames.