Batavus omafietsen

Batavus Old Dutch omafietsen

Batavus Old Dutch

De Batavus Old Dutch omafietsen zijn een begrip in Nederland. Een oerhollandse zeer sterke omafiets die, hoewel het model al heel oud is, toch met zijn tijd is meegegaan. De Batavus Old Dutch is verkrijgbaar met en zonder versnellingen, in diverse kleuren, met en zonder voordrager, in heren- en damesmodel, een goed stijf frame van staal, met een enkele standaard in plaats van de klapstandaard die vaak naar beneden zakt. De Batavus Old Dutch omafiets is wel wat duurder dan de gemiddelde omafiets, maar in dit geval is de fiets de prijs zeker waard. Van de Old Dutch zijn een aantal verschillende versies te koop: Old Dutch, Old Dutch 3, Old Dutch Plus en Old Dutch 3 plus, waarbij de 3 staat voor de Old Dutch met 3 versnellingen en de ‘plus’ staat voor de Batavus Old Dutch met voordrager (met of zonder versnellingen). Verder zijn er nog een Young Dutch 26 inch en en een Young Dutch 28 inch. Specificaties van de Batavus Old Dutch omafietsen zijn:

Batavus Old Dutch Batavus Old Dutch 3 Batavus Old Dutch Plus Batavus Young
Frame: staal Frame: staal Frame: staal Frame: staal
Voorvork: vast Voorvork: vast Voorvork: vast Voorvork: vast
Handvatten: kunststof Handvatten: kunststof Handvatten: kunststof Handvatten: kunststof
Terugtraprem Remmen: Rollerbrakes Terugtraprem Terugtraprem
Verlichting met aan-/uitknop Verlichting met aan-/uitknop Verlichting met aan-/uitknop Verlichting met aan-/uitknop
Zadel: comfortabel Semi sportief zadel Zadel: comfortabel Zadel: comfortabel
Achterdrager: staal Achterdrager: staal Achterdrager: staal Achterdrager: staal
Voordrager: staal
Standaard: enkele poot Standaard: enkele poot Standaard: enkele poot Standaard: enkele poot
Kleur: Zwart mat, Zwart, Paars, Zalmroze, Zwart + crème Kleur: Zwart mat, Zwart, Paars, Zalmroze, Zwart + crème Kleur: Zwart mat, Zwart, Paars, Zalmroze, Zwart + crème Kleur: mat wit, zwart
Framehoogte: 50, 56 cm Framehoogte: 50, 56 cm Framehoogte: 50, 56 cm Framehoogte: 43 cm (26 inch), 50 cm (28 inch)
Gewicht: 19 kg Gewicht: 21 kg Gewicht: 24 kg Gewicht 18 en 21 kg

Zoals hierboven duidelijk wordt, is er vrijwel geen verschil tussen de diverse variaties op de Old Dutch.

Batavus Diva

Batavus DivaNaast de Old Dutch omafietsen, heeft Batavus nog een andere omafiets in de collectie: Batavus Diva. Omafiets Diva is een lichtere omafiets dan de Old Dutch. Het frame van Diva (in alle uitvoeringen, ook Batavus Diva 24 inch en 26 inch) hebben een frame van aluminium. De volwassen versies hebben leren handvatten, de Diva voor kinderen heeft kunststof handvatten. Verder hebben alle Diva omafietsen 3 versnellingen en heeft de Diva Plus een voordrager. Voor de Diva 24 inch en Diva 26 inch is een voordrager optioneel. De Diva Plus is de enige Diva die een tweepoot standaard heeft. De leverbare kleuren van de Diva zijn voor de 24 inch: goud en roze, voor de 26 inch: roze, wit, zwart en crème wit, voor de Diva 3 en de Diva 3 plus: paars, crème wit, lichtroze, zalm.