Gazelle kinderfietsen

gazelle1Gazelle heeft een goede naam op het gebied van fietsen. Niet alleen voor wat betreft fietsen voor volwassenen, maar ook voor kinderfietsen. Gazelle kinderfietsen zijn onder andere Prinses Isabella, Speedy Mouse, Sunshine, Free Styler (jongensmodel en meisjesmodel) en een kleinere versie van de volwassen Miss Grace transportfiets van Gazelle. Fietsen voor de allerkleinsten lopen van 12 inch, 16 inch, 20 inch, 22 inch, 24 inch en 26 inch.

Gazelle kinderfietsen

Gazelle kinderfiets 12 inch

De 12 inch fietsen worden standaard geleverd met zijwieltjes, een meegroeistuur en een gesloten kettingkast. Omdat het frame van aluminium is, zijn de fietsen niet zwaar, ongeveer 6,2 kg voor beide modellen.

Voor meisjes is er in de maat 12 inch het model Prinses Isabella. De fiets heeft een terugtraprem en als extraatje een fietsmandje aan het stuur. De kleur van de fiets is roze. Dit model kan ook worden geleverd in 16 inch en heeft dan de kleur blauw (met roze letters).

Het model voor jongens heet Speedy Mouse. Het ontwerp van de fiets is stoerder dan die van het meisjesmodel. Speedy Mouse kan naar keuze worden geleverd met en zonder zijwieltjes en is zowel in 12 inch als in 16 inch leverbaar. Het frame van de Speedy Mouse heeft een Y-vorm, zodat kinderen snel en makkelijk op- en af kunnen stappen en de Speedy Mouse er toch als een echte mannenfiets uitziet.

Gazelle Princes Isabella

Gazelle Princes Isabella

Gazelle Speedy Mouse

Gazelle Speedy Mouse

 

 

 

 

Gazelle kinderfiets 16 inch

Zowel Prinses Isabella als Speedy Mouse zijn als 12 inch en als 16 inch fiets verkrijgbaar. Ook hier geldt dat de stoere jongensfiets Speedy Mouse leverbaar is naar keuze met en zonder zijwieltjes. De 16 inch fietsen zijn iets zwaarder dan de 12 inch: beide rond de 8,5 kg. Het materiaal van het frame is aluminium, de fietsen hebben een terugtraprem en een gesloten kettingkast. Speedy Mouse is zilverachtig grijs  in de 16 inch versie. Het meisjesmodel heeft net zoals de 12 inch, een mandje voor op de fiets.

Gazelle kinderfiets 20 inch

In de maat 20 inch heeft Gazelle drie modellen kinderfietsen: Spring, Madelief en de stoere Bike Machine.

Spring is een stoer model meidenfiets. De fiets heeft een frame van aluminium, waardoor hij lekker licht is, de kettingkast is gesloten en op de fiets zit verlichting die ook als je kind stil staat, blijft branden. De fiets heeft een terugtraprem en een handrem, is roze en weegt 13,3 kg.

Ook het model Madelief is een meidenfiets met een iets volwassener uitstraling. Het model heeft een beetje weg van een omafiets, is donker rood met bloemen als versiering op vooral de kettingkast, heeft een aluminium frame en een brede stabiele standaard, zodat hij ook als hij geparkeerd wordt, goed blijft staan. De fiets is leverbaar, behalve in 20 inch, ook in 24 inch en 26 inch.

Model Bike Machine is door het mountainbike-achtige ontwerp het voorbeeld van een stoere jongensfiets. Bike Machine heeft een verende voorvork, brede banden en zowel een terugtraprem als een handrem, batterijverlichting die ook bij stilstand aan blijft en een aluminium frame en is te koop in 20 inch, 22 inch, 24 inch en 26 inch.

Gazelle Spring

Gazelle Spring

Gazelle Madelief

Gazelle Madelief

Gazelle Bike Machine

Gazelle Bike Machine

 

 

 

 

Gazelle kinderfiets 22 inch

Gazelle Sunshine

Gazelle Sunshine

Bike Machine en Sunshine zijn de beschikbare modellen in 22 inch. Bike Machine is hiervoor al besproken (20 inch fietsen). Het meidenmodel in deze maat is het model Sunshine. Dit model Gazelle kinderfiets heeft drie versnellingen, een gesloten kettingkast, een terugtraprem en een handrem en een aluminium frame en is leverbaar, behalve in 22 inch, ook in 24 inch en 26 inch.  Kleur van de 22 inch meidenfiets is licht blauw.

Gazelle kinderfiets 24 inch

Modellen in 24 inch voor Gazelle kinderfietsen zijn Free Styler for Girls, Free Styler for Boys, Madelief, Sunshine, Worker, Miss Grace, Bike Machine.

Free Styler for Girls is een stoere meiden transportfiets met een voordrager en een achterdrager, een stoer frame, brede banden, batterijverlichting en naar keuze uit te breden met een rieten mand voor op de voordrager, drie versnellingen, een terugtraprem, extra v-brakes, een aluminium frame in de kleur smoke. Free Styler for Boys is een cruiser bike, brede banden, een voordrager, batterijverlichting, drie versnellingen, terugtraprem, extra v-brakes, een frame van aluminium in de kleur blauw.  Zowel de Free Styler for Girls als de Free Styler for Boys zijn leverbaar in 24 inch en 26 inch.

Model Madelief vind je ook terug bij de 20 inch fietsen. Model Sunshine is al besproken bij de 22 inch fietsen.

Model Worker is een Gazelle Kinderfiets is een jongensfiets die voorzien is van een voordrager, een hoge zithouding door het speciaal ontworpen aluminium frame, drie versnellingen, een terugtraprem in kleur metallic blauw.

Model Miss Grace is een meidenfiets die afgeleid is van de grotere Gazelle Miss Grace transportfiets. Ook hier gaat het om een transportfiets met voordrager. Verder heeft de Miss Grace drie versnellingen en een gesloten kettingkast, een terugtraprem en wordt hij geleverd in de kleur roze.

Model Bike Machine is al eerder ter sprake gekomen bij de 20 inch fietsen. De specificaties van beide maten zijn hetzelfde.

Gazelle Free Styler for Girls

Gazelle Free Styler for Girls

Gazelle Free Styler for Boy

Gazelle Free Styler for Boys

Gazelle Miss Grace

Gazelle Miss Grace

 

 

 

 

 

Gazelle kinderfiets 26 inch

In deze maat heeft Gazelle kinderfietsen in de modellen Miss Grace, Free Styler for Girls en Free Styler for Boys (beiden eerder besproken) en Bike Machine (eerder besproken).