Gazelle transportfietsen

gazelle1Gazelle heeft drie transportfietsen in de huidige collectie. Alle Gazelle transportfietsen hebben dikke banden (5 cm), een verend zadel en een lichtgewicht aluminium frame, een dubbele standaard en een stuurblokkering, zodat je fiets beter blijft staan. Verder geeft Gazelle aan dat alle fietsen vernieuwd zijn met een ‘vernieuwde tandwieloverbrugging’ waardoor de fietsen nog lichter zouden rijden.

De fietsen zijn standaard voorzien van een voordrager en naar keuze eventueel versnellingen. De verkrijgbare modellen zijn Gazelle Duty NL, Gazelle Heavy Duty NL en Gazelle Miss Grace. Behalve de Miss Grace zijn alle transportfietsen te koop in een dames- en een herenmodel.

Gazelle transportfiets modellen

Gazelle Duty NL

Gazelle Duty NLDe GazelleDuty NL staat bekend als een hippe transportfiets. De fiets is verkrijgbaar in een heren- en een damesmodel in diverse kleuren (voor de heren in saturnus blue en black en voor de dames in sparkling pink, whispering blue en black). De Gazelle Duty wordt standaard geleverd zonder achterdrager. Deze kan echter wel geleverd worden tegen een meerprijs. Verder heeft deze transportfiets standaard drie versnellingen, een terugtraprem en een naafdynamo.

Gazelle Heavy Duty NL

gazelle transportfietsen_2De gazelle Heavy Duty NL heeft niet voor niets deze naam gekregen en verschilt van de Gazelle Duty NL doordat dit model transportfiets standaard een extra stevige voordrager en achterdrager heeft. Hij is daardoor in gewicht wel wat zwaarder dan de Duty NL. Verder kun je kiezen tussen 3 versnellingen en 7 versnellingen en is de fiets  leverbaar in verschillende kleuren (limegreen, bright alu en black voor het damesmodel en saturnus blue en black voor het herenmodel).

Gazelle Miss Grace

Gazelle Miss GraceDe Miss Grace transportfiets is een mooi vormgegeven fiets voor dames. De fiets heeft net even iets extra’s. Net zoals de andere modellen Gazelle transportfietsen die hiervoor besproken zijn, is ook deze fiets leverbaar in diverse kleuren: Je kunt bij het model Gazelle Miss Grace kiezen voor 3, 7 of geen versnellingen in de kleuren sparkling pink, arctic blue, premium white en black en  en er is een elektrische versie (Miss Grace Innergy) van verkrijgbaar, zie hieronder voor verdere informatie.

Zowel frame als voordrager zijn van lichtgewicht aluminium. De fiets fietst lekker licht en het zadel zit zeer comfortabel. De Gazelle Miss Grace is standaard voorzien van een voordrager, een mand op de voordrager, rollerbrake remmen. De kleuren waarin de transportfiets leverbaar is zijn: zwart, wit, aquagroen of donkerrood. Als extra uitbreiding heeft Gazelle voor de Miss Grace een achterdrager, kinderzitje of fietstas beschikbaar.

Gazelle Miss Grace Innergy

Gazelle Miss Grace InnergyDe Miss Grace is behalve in een gewone versie ook in een elektrische versie leverbaar: de Gazelle Miss Grace Innergy genoemd. Aan het model verandert dit verder niets. Het is nog net zo fraai. De Miss Grace Innergy is alleen verkrijgbaar in black en white. Op het stuur kan makkelijk een kinderzitje worden geplaatst.

Verder heeft de klant keuze uit vier verschillende accu’s, ieder met een andere actieradius. Deze versie van de Miss Grace heeft 7 versnellingen, een rollerbrake rem achter en een v-brake rem voor. De Gazelle Miss Grace Innergy heeft standaard een achterdrager. Onder de drager is de accu (van het type Li-ion) geplaatst en de motor is verwerkt in de voornaaf van de fiets, waardoor de motor totaal niet opvalt.