Gazelle elektrische fietsen

gazelle1De Gazelle elektrische fietsen maken gebruik van vier soorten motoren: Innergy voorwielmotor, Panasonic voorwielmotor, Impulse middenmotor of de Bosch middenmotor. De letters achter het model duiden op de plaats van de motor, waarbij “M” staat voor middenmotor (Bosch of Impulse) en de “F” op voorwielmotor (Innergy of Panasonic).

Vrijwel alle Gazelle elektrische fietsen zijn ook in een gewone (zonder elektrische motor) verkrijgbaar. Dit geldt in ieder geval voor de Miss Grace (zie ook Gazelle transportfietsen), Orange, Chamonix, Balance, Grenoble. Impulse is uitsluitend als elektrische fiets verkrijgbaar.

Gazelle elektrische fietsen

Gazelle elektrische fietsen motoren

Gazelle elektrische fietsen zijn met vier verschillende motoren verkrijgbaar en bijbehorende accu’s te koop:

 • Bosch middenmotor met walkassist tot 6 km per uur, accu geplaatst onder de bagagedrager, actieradius accu tot 145 km, geschikt voor vlak en heuvelachtig terrein;
 • Impulse middenmotor met walkassist tot 6 km per uur, schakelfunctie terwijl je trapt, accu geplaatst achter de opstaande buis van het frame, verkrijgbaar in 11 Ah (actieradius tot 130 km) en 15 Ah (actieradius tot 180 km), geschikt voor vlak en heuvelachtig terrein;
 • Innergy voorwielmotor in het voorwiel met accu geplaatst onder de bagagedrager, keuze uit vier types accu, geschikt voor vlak terrein actieradius tot 265 km;
 • Panasonic voorwielmotor is een motor in het voorwiel die niet opvalt. Dit zorgt ervoor dat deze elektrische fietsen van Gazelle uitgerust met deze motor eruit zien als een gewone fiets. Ook zonder ondersteuning fietst deze Gazelle elektrische fiets nog gemakkelijk.

Gazelle elektrische fietsen sensoren

Gazelle elektrische fietsen sensoren zijn onder te verdelen in een aantal soorten. De rotatiesensor is een sensor die de ondersteuning inschakelt zodra je begint te trappen, ongeacht de kracht waarmee je trapt. De trapkrachtsensor reageert op de kracht waarmee je trapt. Trap je harder, dan krijg je meer ondersteuning.

De snelheidssensor reageert tevens op de snelheid waarmee je rijdt. Hoger tempo betekent automatisch ook meer ondersteuning, tot een snelheid van 25 km per uur. De grens waarop de motor nog voor ondersteuning zorgt. De shiftsensor regelt dat je soepel kunt schakelen.

Gazelle elektrische fiets modellen

De Gazelle elektrische fiets Impulse is een geheel nieuw model elektrische fiets met een nieuw ontwikkelde middenmotor: Impulse. Gazelle Impulse is in twee variaties te koop: Gazelle Impulse EM C7  en een speed pedelec Gazelle Impulse EM Speed. De Gazelle Impuls kan schakelen onder het trappen door het gebruik van een zogenaamde Shift Sensor.

De Gazelle Impulse heeft een  motor in het midden van de fiets. Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft deze Gazelle elektrische fiets een goede wegligging en stuurt makkelijk.

De specificaties van de Gazelle Impulse zijn:

 • 7 versnellingen;
 • aluminium frame;
 • framehoogte damesmodel: 49, 53, 57 cm;
 • framehoogte herenmodel: 53, 57, 61 cm;
 • rotatiesensor, krachtsensor en snelheidssensor;
 • naafdynamo;
 • verende voorvork;
 • remsysteem: v-brakes;
 • kleuren: mocha brown;
 • Impulse middenmotor (in het midden bij de trapas)
 • accu naar keuze langs de stang onder het zadel, maximale actieradius 160 km;
 • display op het stuur.

Apart aandacht voor de Gazelle Impulse EM Speed. Dit is een nieuw ontwikkelde speed pedelec die een snelheid ondersteunt tot 40 km  per uur. Dit maakt dat de Gazelle Impulse EM Speed heel geschikt is voor het woon-werkverkeer. Snel, sportief maar toch fris op je werk. De Gazelle Impulse EM Speed is zeer geschikt voor het rijden op heuvelachtig terrein en verkrijgbaar in een herenmodel en een damesmodel. Deze Gazelle elektrische fiets heeft 10 versnellingen, een overzichtelijk stuurdisplay en beschikt over een rotatiesensor, een trapkrachtsensor, een snelheidssensor en een shift sensor. Verder heeft de Gazelle Impuls EM Speed hydraulische schijfremmen en werkt het dynamo via de accu. De accu is in tegenstelling tot de Gazelle Impulse EM C7 bevestigd onder de bagagedrager. Beschikbare framehoogtes zijn 50 cm voor het damesmodel en 50 en 55 cm voor het herenmodel. Ook bij deze Gazelle elektrische fiets geldt dat de actieradius naar keuze is, afhankelijk van de gekozen accu.

Gazelle elektrische fietsen-Orange C8Gazelle Orange Hybrid

De Gazelle Orange collectie heeft voor de elektrische variant diverse mogelijkheden. De verschillen tussen de verschillende fietsen kunnen zitten in een al dan niet verende zadelpen of voorvork, het aantal versnellingen, een lamp die wel of niet via de accu werkt, etc. De modellen vind je in een vergelijkend overzicht hieronder.

Bij de meeste modellen kun je zelf kiezen voor een accu. Is dat niet het geval, dan wordt dit aangegeven bij de plaats van de accu.

Wil je graag een traploze versnelling, kijk dan eens bij de modellen Gazelle Orange C360 Hybrid F, Gazelle Orange C360 Hybrid M of de Gazelle Orange CX Hybrid M.

Model Versnelling Remsysteem Lamp Sensor zadelpen voorvork framehoogte Plaats accu motor gewicht
excl. accu
Orange C Hybrid F 7

 

naafrem en velgrem

Rotatie vast vast D : 46 – 61
H: 53 – 61
onder
bagagedrager
Innergy voorwielmotor 21 kg
Orange C7 Hybrid F 7

Voor: V-brake

Achter: rollerbrake

Lightvision Rotatie vast vast D: 46 – 57
H: 53 – 61
onder
bagagedrager
Panasonic voorwiel motor 23,1 kg
Orange C7+ Hybrid F 7 Rollerbrakes Fender Light Rotatie verend verend

D: 46 – 61

H: 53 – 61

onder bagagedrager Panasonic voorwielmotor 23,8 kg
Orange C8 Hybrid F 8 Rollerbrakes FenderVision Trapkracht verend verend D: 46 – 61
H: 53 – 61
onder bagagedrager Panasonic voorwielmotor 24,1 kg
Orange C360 Hybrid F

traploos

schakelen

Rollerbrakes Fender Vision Trapkracht verend verend

D: 49 – 61

H: 57, 61

onder bagagedrager, alleen goud Panasonic voorwielmotor 24,1 kg
Orange C7 Hybrid M 7 Rollerbrakes Lightvision Rotatie, Trapkracht, snelheid, Shift Sensor vast verend D: 46 – 61
H: 53 – 65
onder bagagedrager Impulse middenmotor 22,8 kg
Orange C7+ Hybrid M 7 hydraulische velgrem FenderVision Rotatie, Trapkracht, Snelheid verend verend D: 46 – 61
H: 53 – 61
onder bagagedrager, alleen Goud Bosch middenmotor 23 kg
Orange C8 Hybrid M 8 Hydraulische velgrem Fender Vision Rotatie, Trapkracht, Snelheid verend verend D: 46 – 61
H: 53 – 65
onder
bagagedrager
Impulse middenmotor 23,3
Orange CX Hybrid M automatisch schakelen Hydraulische velgrem Fender Vision Rotatie, Trapkracht, Snelheid verend verend D: 46 – 57
H: 53 – 61
onder
bagagedrager, alleen goud
Bosch middenmotor 23,4 kg
Orange C360 Hybrid M traploos schakelen Hydraulische velgrem Fender Vision Rotatie, Kracht, Snelheid verend verend

D: 49 – 61

H: 57, 61

onder bagagedrager, alleen Goud Bosch middenmotor 23,5 kg

 

Alle fietsen hebben een frame van aluminium, een bagagedrager van aluminium, een enkele standaard en een goedgekeurd slot.

Gazelle elektrische fietsen-Chamonix HybridGazelle Chamonix Hybrid

Er zijn twee varianten van de Gazelle Chamonix elektrisch: Gazelle Chamonix T10 Hybrid M en de Gazelle Chamonix C7 Hybrid F. Er zitten een aantal verschillen tussen deze beide variaties op het model Gazelle Chamonix.

 1. Versnellingen: 10 versnellingen voor de Gazelle Chamonix T10 en 7 voor de Gazelle Chamonix C7.
 2. Motor: Chamonix T10: Bosch middenmotor, Chamonix C7: Panasonic voorwielmotor.
 3. Remsysteem: Chamonix T10: hydraulische remmen, Chamonix C7: rollerbrakes.
 4. Zadelpen bij de Chamonix T10 vast, bij de Chamonix C7 verend.
 5. Accu: bij de Chamonix T10 heb je geen keuze en krijg je een accu van het type goud; de Chamonix C7 bied je keuze tussen de drie beschikbare accu’s.
 6. Voorvork: bij beide modellen verend.
 7. Frame van aluminium voor beide modellen.
 8. De Chamonix T10 heeft een open kettingkast.
 9. Framematen dames: 49 – 57 cm; framematen heren: 53 – 61 cm.
 10. Sensoren: Chamonix T10 heeft een rotatiesensor, krachtsensor en een snelheidssensor; de Chamonix C7 alleen een rotatiesensor.

Gazelle Ultimate Hybrid

Gazelle elektrische fietsen-Ultimate HybridDe Gazelle Ultimate Hybrid kent net als de Gazelle Orange Hybrid diverse modellen en varianten daarop. Vrijwel alle modellen Gazelle Ultimate hybrid modellen hebben hydraulische velgremmen. De enige uitzondering hierop is de Ultimate T2i Hybrid M; deze heeft schijfremmen. Hieronder een lijst van de specificaties waarbij per model wordt aangegeven wat deze heeft. De Gazelle Ultimate Hybrid collectie bestaat uit de volgende vijf modellen: Ultimate T2i Hybrid M, Gazelle Ultimate C1i Hybrid F, Gazelle Ultimate C1i Hybrid M, de Gazelle Ultimate C1i Hybrid F en de Gazelle Ultimate T1i Hybrid F. Ook hier wordt het soort accu alleen aangegeven als er geen keuze is. In de andere gevallen is er keuze tussen 3, soms 4 accu’s.

Model Versnelling

 

Remsysteem

Lamp Sensor Zadelpen Voorvork framehoogte plaats accu motor gewicht
Ultimate T2i Hybrid M 10 Schijfrem geïntegreerd, via accu Rotatie, Trapkracht, Snelheid Bracer comp verend

D: 46 – 57

H: 53 – 61

onder bagagedrager, alleen goud Bosch middenmotor 21,7 kg
Ultimate C1i Hybrid F 8 hydraulische velgrem met daglicht Dual Sensor Technology Bracer comp verend D: 53 – 61
H: 53 – 65
onder bagagedrager Innergy voorwielmotor 20,2 kg
Ultimate C1i Hybrid M

 

8

hydraulische velgrem geïntegreerd, via accu Rotatie, Trapkracht, Snelheid Bracer Comp verend

D: 49 – 61

H: 53 – 65

onder bagagedrager, alleen goud Bosch middenmotor 22,4 kg
Ultimate C1i Hybrid F 8 hydraulische velgrem met daglicht Dual Sensor Technology Bracer Comp verend D: 49 – 61
H: 53 – 61
onder bagagedrager Innergy voorwielmotor 19,2 kg

 

Gazelle Balance Hybrid F

Gazelle Balance Hybrid FDe Gazelle Balance Hybrid F herken je direct. Deze elektrische Gazelle fiets heeft een hele aparte vormgeving. Door de ruimte tussen zadel en stuur en de vorm van het frame kun je altijd met beide voeten op de grond. Ook aan het zadel is gedacht qua comfort. Samen zorgen deze elementen ervoor dat dit de meest comfortabele en veilige elektrische fiets van Gazelle is. De specificaties van de Gazelle Balance Hybrid F zijn:

 • remmen: rollerbrakes voor en achter;
 • LightVision verlichting loopt via de accu;
 • rotatiesensor;
 • vaste voorvork;
 • vaste zadelpen;
 • zadel: Selle Royal Gipsy;
 • framehoogte Unisex
 • frame van aluminium;
 • Innergy motor in het voorwiel, accu onder de bagagedrager, keuze uit drie accu’s;
 • display op het stuur;
 • stadsfiets;
 • kleur: eclipse black;
 • fiets staat bekend als een zeer veilige fiets.

De Gazelle Miss Grace Hybrid F is als model met elektromotor in 1 variant verkrijgbaar. Deze Gazelle elektrische transportfiets heeft een Innergy voorwielmotor, een rotatiesensor, keuze tussen drie verschillende accu’s, een frame van aluminium, een vaste voorvork, rollerbrake remmen, een vaste zadelpen, weegt 25 kg en heeft zeven versnellingen. Mogelijke framehoogtes van de fiets (alleen in damesmodel verkrijgbaar) zijn 49, 54 en 59 cm.

Gazelle Grenoble Hybrid

Gazelle elektrische fietsen-Grenoble HybridDe Gazelle Grenoble Hybrid is er in twee varianten. De geluidsarme Grenoble C7 Hybrid M en de Grenoble C7+ Hybrid F. Beide varianten van dit Gazelle elektrische fietsmodel zijn vrijwel identiek. Het grootste verschil zit in de motor en in het aantal sensoren: voor de Grenoble C7 Hybrid M een Impulse middenmotor en een rotatiesensor, trapkrachtsensor, snelheidssensor en Shift Sensor Technology. Voor de Grenoble C7+ Hybrid F een Panasonic voorwielmotor en een rotatiesensor. Verder beschikt de Gazelle Grenoble Hybrid over 7 versnellingen, rollerbrakes als remsysteem, een verende voorvork, verendezadelpen en is zowel voor dames als voor heren in diverse framematen verkrijgbaar. De fiets staat (zonder het elektra) bekend als een gewone stevige stadsfiets.