Op Pad magazine

oppadOp Pad is een blad van de ANWB. Het verschijnt acht keer per jaar De abonnementsprijs voor dit blad is voor leden van de ANWB € 45,35. Voor niet-leden is dit € 47,95. Losse nummers zijn bij de meeste verkooppunten van tijdschriften te koop en te bestellen op de website voor € 5,85. Het blad is bedoeld voor iedereen die een liefhebber is van buitensport en houdt van avontuurlijke vakanties op zijn eigen manier. Het gemiddelde aantal pagina’s ligt rond de 100.

Op Pad | Inhoud

Ieder blad heeft een hoofdindeling in drie onderdelen: Fietsen, (berg)wandelen, Techniek en En meer. Onder de desbetreffende thema’s behandelt men de volgende punten.

Fietsen, (berg)wandelen bevat artikelen over sportieve reisvakanties, waarbij de fietsvakantie veelvuldig aan bod komt, speciale routes in binnen- en buitenland, tips voor weekendjes weg, verhalen van abonnees/leden.

Techniek gaat over alles wat met outdoorsport te maken heeft. Dit varieert van rugzakken tot benzinebranders, fietsen, stoffen, tenten etc. Veel van de producten worden in testen behandeld. Andere producten worden uitgebreid behandeld voor wat betreft de werkwijze en punten waar je op moet letten.

In En meer vind je ten slotte de rubrieken Reisnieuws, Technieuws, de rubriek De Schuur waarin een schuur van een abonnee in beeld komt en diens inhoud, de rubriek De Fanaat waarin een bekend of minder bekende sportieve Nederlander aan bod die een extreme sport beoefent of fanatiek met een bepaalde sport bezig is. Als laatste nog de rubrieken Waar was je en Jouw kiek waar foto’s centraal staan met een langer of kortere beschrijving van de plek waar de foto gemaakt is.

Op Pad | Mening

Op pad is een prettig magazine om te lezen. De artikelen zijn vlot geschreven, er zitten veel foto’s bij en de verhalen zijn goed gevarieerd door het hele blad heen. Bij de vakanties/routes of tips voor allerhande tochten staat vaak de nodige extra informatie. Die informatie bestaat dan bijvoorbeeld uit hoe op je bestemming te komen, wat de zwaarte van een bepaalde tocht is op een bestemming, wanneer de beste tijd is, waar je kunt overnachten etc.

De website www.oppad.nl geeft overigens veel aanvullende informatie.