Velo Vision

velo-visionVelo Vision is een magazine wat aandacht besteedt aan allerlei fietsen die je in de andere magazines wat minder tegenkomt: ligfietsen, tandems, trikes. Wat je minder of helemaal niet zult tegenkomen in Velo Vision  zijn de mountainbikes en racefietsen. Hierover zijn talloze andere magazines te raadplegen (zie bijvoorbeeld Mountain Bike Plus en Wieler Revue).

Velo Vision is op papier verkrijgbaar, maar ook is er een digitale versie voor iPad en voor Android tablets.  Er zijn diverse abonnementsvormen mogelijk voor Velo Vision, bijvoorbeeld alleen een abonnement op het papieren magazine voor  £ 14 per jaar, of een abonnement op zowel papier als digitaal: £ 24 per jaar.

Velo Vision | Inhoud

Zoals hierboven al aangegeven richt Velo Vision zich vaak op de wat minder vaak voorkomende fietsen zoals ligfietsen, trikes (driewielige ligfietsen), tandems, etc. Het magazine is Engelstalig, wat voor iemand die wat minder goed thuis is in de gebruikte fietsentaal soms wat lastig is.

Het magazine heeft een rubriek met nieuws, ervaringen met diverse fietsen, aandacht voor nieuwe technieken en de nieuwste technische snufjes (vaak met gedetailleerde foto’s) informatieve artikelen over allerlei onderwerpen zoals fietsaccessoires (denk bijvoorbeeld aan het meenemen van een laptop op je fiets), informatieve boeken over fietsen of reisverhalen van fietsers en een rubriek met meningen, brieven en e-mails van lezers. Velo Vision telt ongeveer 68 pagina’s per issue.

Velo Vision | Mening

Zoals ik hierboven al had aangegeven, is het blad soms moeilijk om te lezen omdat het in het Engels is. De Engelse taal is op zich niet lastig, maar de fietsterminologie in het Engels is niet iedereen machtig. Mocht je erg geïnteresseerd zijn in een bepaald type fiets, dan is Velo Vision zeker de moeite waard. Vooral omdat in de Nederlandstalige bladen vaak niet altijd evenveel informatie over bijvoorbeeld trikes te vinden is.