Wieler Revue

wieler-revueWielerrevue is een maandblad. Maar naast de maandelijkse reguliere uitgaven verschijnt ook nog vijf keer per jaar een special, te beginnen in het voorjaar met de seizoensgids en aan het einde van het seizoen de eindejaarsspecial. Tussendoor verschijnen nog drie specials rondom de grote wielerrondes. Een abonnement voor de reguliere nummers en de specials kost op dit moment € 66,50. De pagina-omvang per nummer is ongeveer 103 pagina’s. De specials zijn aanzienlijk dikker. De doelgroep van Wieler Revue is iedereen die geïnteresseerd is in wielrennen, maar nog meer diegene die niets wil missen op wielrengebied.

Wieler Revue | Inhoud

Ieder nummer van Wieler Revue bestaat uit een aantal vaste rubrieken. De eerste daarvan is een serie foto’s in de rubriek In Beeld. De foto’s komen allemaal nog voor de eigenlijke inhoudspagina. Ook vind je in iedere Wieler Revue diverse columns terug. Een aantal columnisten zijn (dit jaar) Rik Vanwalleghem, Iris Slappendel, Michiel Elijzen. Verder in het magazine diverse interviews met Nederlands en buitenlands talent of aankomend talent, achtergrondverhalen, wedstrijdrapportages en de rubriek Trends & Techniek waarin nieuwe producten worden behandeld op wielrengebied en als laatste in het blad de kalender met nationale prof en amateurwielerwedstrijden

Wieler Revue | Mening

Ondanks het feit dat ik geen fanaat ben op wielrengebied is het magazine Wieler Revue goed geschreven en vlot te lezen. De foto’s in het blad spelen een belangrijke rol en mogen er beslist zijn. De columns zijn stuk voor stuk goed geschreven en leuk om te lezen en de interviews geven een goed beeld van de desbetreffende wielrenner. Dus, ook voor een niet super geïnteresseerde lezer, maar wel bijvoorbeeld wel een geïnteresseerde tour de france-kijker is het blad zeer zeker de moeite van het lezen waard. Ben je wat meer geïnteresseerd in alles wat met wielrennen te maken heeft, dan is het zeker het overwegen waard om een abonnement op Wieler Revue te nemen.