Tweewieler

tweewielerHet magazine Tweewieler is een vakblad voor de tweewielerbranche in Nederland en België. Tweewieler behandelt actuele zaken in de fiets-, bromfiets- en scooterhandel, verricht praktische testen, besteedt veel aandacht aan vaktechniek, producten, branche-ontwikkelingen en managementinformatie. Het magazine verschijnt 12 keer per jaar (dubbelnummer in de zomer). De abonnementsprijs voor Tweewieler is € 177,15. Tweewieler bestaat volgens de cover inmiddels 93 jaar en wordt uitgegeven door Elsevier

Tweewieler | Inhoud

Sinds het maartnummer van dit jaar (2013) heeft het blad een nieuwe opmaak gekregen. De layout is niet ingrijpend verandert, maar hier en daar zijn kleine aanpassingen te zien. Het merendeel van de aanpassingen komen voort uit een nieuw redactioneel systeem en maken het blad duidelijk en overzichtelijk qua inhoud. De inhoud is volledig ingevuld met informatie van en over de fietsenbranche, die van belang is voor de fietsenvakhandel zelf. Informatie over de fietsfabrikanten, prijsverlagingen, winkels her en der in Nederland komen aan bod met interviews met de medewerkers, nieuws uit de branche van bijvoorbeeld een organisatie als Bovag. Al met al veel informatie voor de fietsenhandelaar en over de fietsenhandelaar. Veel informatie ook bijvoorbeeld over de noviteiten, nieuws en beslissingen van het kabinet die van invloed kunnen zijn op de verkoop van tweewielers.

Tweewieler | Mening

Een blad met een duidelijke boodschap, een duidelijke doelgroep en een duidelijke en gerichte inhoud. Goed te lezen, niet al te dik, zodat het blijft liggen. De inhoudspagina zou wat duidelijker uitgesplitst mogen worden in een aantal thema’s. Het viel me op dat er in het magazine van maart een artikel stond wat naar mijn mening niet direct in een tweewielerblad thuis hoort. Een artikel over de fiscale aspecten voor hypotheken. Een fout van de redactie? Ook in dit blad stonden de e-bikes waar al veel over gezegd en geschreven is, in de belangstelling.