De Wereldfietser

wereldfietserDe Wereldfietser is een vereniging van en voor fietsreizigers. Het doel is informatie geven over reizen met de fiets, voorlichting hierover geven en contacten tot stand brengen tussen fietsers in binnen- en buitenland. Het lidmaatschap van de vereniging (Wereldfietser (Nederland) of Vakantiefietser (Vlaanderen) kost 22 euro per jaar. Daarvoor ontvang je vier keer per jaar een tijdschrift en kun je deelnemen aan activiteiten zoals kampeerweekenden en trektochten, lezingen en cursussen. Een los nummer kost € 4,95.

Over De Wereldfietser

Het magazine verschijnt zowel in Nederland (onder de naam De Wereldfietser) als in België (De Vakantiefietser ). De inhoud van beide bladen is hetzelfde, alleen het omslag is verschillend. In het magazine, wat voor en door fietsers geschreven ieder kwartaal veel leuke en boeiende verhalen, interviews, reisverslagen over het reizen per fiets, zowel ver weg (bijvoorbeeld Cuba) als dichtbij huis.

Sinds 2012 is het mogelijk om een combi-lidmaatschap voor De Wereldfietser en Europafietsers af te sluiten waarbij je dan naast het kwartaalblad van de Wereldfietser/Vakantiefietser ook twee keer per jaar Fietsplan ontvangt naast diverse andere voordelen.

Het blad is los te koop op een beperkt aantal punten in Nederland. In Vlaanderen is er geen losse verkoop. Proefnummers zijn voor een kleine bijdrage te bestellen via de website.

Het gemiddelde aantal pagina’s per blad is 52.

De Wereldfietser | Doelgroep

Het blad is bedoeld voor alle reislustige enthousiaste fietsers die met de fiets volgepakt over de hele wereld fietstochten maken. Volgens de redactie van De Wereldfietser/Vakantiefietser gaat het om een doelgroep van zo’n twintigduizend enthousiaste fietsers.

De Wereldfietser | Inhoud

Vaste rubrieken zijn de nieuwspagina ‘Op kleine schaal’, een column van André van Hooren ‘Van Hooren praat’, de rubriek ‘Anders Kieken’ met tips over het maken van foto’s en uitleg over de op de pagina getoonde foto, nieuwe technische handigheidjes voor de wereldfietser in ‘Tip’ om zelf te doen, een lekker en voedzaam recept, geschikt om onderweg te maken ‘De traphap’, de rubriek ‘Uitgelezen’ met interessant leesvoer, de rubriek ‘het moment’ waarin een bijzondere ontmoeting of een bizarre reiservaring, ingezonden door een lezer en de pagina’s met verenigingsnieuws.

De Wereldfietser | Mening

Ondanks, of misschien wel dankzij het feit dat het blad deels door lezers is geschreven, is dit een blad van goede kwaliteit met interessante verhalen voor iedere enthousiasteling die van avontuur houdt of graag droomt van een verre fietsreis of liever nog die zelf onderneemt en er zijn of haar verhaal over opstuurt. De verhalen zijn goed geschreven met duidelijke foto’s en leest makkelijk weg. De prijs is zeer redelijk. Het lidmaatschap geeft namelijk naast het blad, ook toegang tot een gesloten deel van de website en volop mogelijkheden voor het stellen van vragen aan andere fietsers.