Cortina transportfietsen

cortinaCortina geeft aan twee transportfietsen in de collectie te hebben. De Cortina Utility U1 Transport en de Utility U4 Transport. In feite is dit één fiets met twee varianten. De Cortina Utitility U1 is een transportfiets zonder versnellingen en is tevens leverbaar zonder voordrager.

De Cortina Utility U4 is leverbaar in zowel een normale fiets met 3, 5 of 7 versnellingen en een elektrische variant van de Cortina Utitility met 7 versnellingen. Kijk je overigens verder op de site van Cortina, dan vind je bij de damesmodellen transportfietsen ook nog het model Cortina Special Roots Transport Moederfiets bij de transportfietsen.

Cortina transportfietsen

Cortina Utility U1 Transport

Cortina Transportfietsen_1De Cortina Utility U1 transport is een Cortina transportfiets in de eenvoudigste vorm. De fiets heeft verder de volgende specificaties:

  • geen versnellingen
  • terugtrap rem of handrem voor (rollerbrake) en terugtraprem achter
  • keuze voor levering met of zonder voordrager
  • achterdrager
  • kleuren dames: wit of zwart
  • kleur heren: zwart
  • stalen frame
  • diverse framematen
  • dubbele standaard

 Cortina Utility U4 Transport 3-speed

Cortina transportfietsen_2De Cortina Utility U4 Transport is leverbaar met 3, 5 of 7 versnellingen. De variant met 7 versnellingen is een wat luxere variant dan de fietsen met 3 of 5 versnellingen. Hierover later meer.

De Cortina Utility U4 transport 3-speed is leverbaar in een dames- en een herenmodel. De herenmodellen zijn verkrijgbaar voor wat betreft de 3-speed in de kleuren aluminium brushed, jeans donkerblauw, mat zwart en groen. De damesmodellen van de 3-speed zijn verkrijgbaar in de kleuren aluminium brushed, jeans donkerblauw, rood, zwart en wit. De frames zijn van aluminium. Dit model Cortina transportfiets heeft een dubbele standaard en een voor- en achterdrager.

De damesmodellen in de kleuren aluminium brushed en jeans donkerblauw hebben handremmen voor en achter (rollerbrake), de kleuren rood, wit en zwart zijn leverbaar met of alleen een terugtraprem of met een handrem voor (rollerbrake) en een terugtraprem achter.

De herenmodellen zijn in de kleuren aluminium brushed en jeans donkerblauw leverbaar met handremmen (rollerbrakes) voor en achter, in de kleur mat zwart met alleen een terugtraprem of met een handrem (rollerbrake) voor en een terugtraprem achter en in de kleur groen met alleen een terugtraprem.

Cortina Utility U4 transport 5-speed

Cortina transportfietsen_3De Cortina Utility U4 transport 5-speed is ook leverbaar in een dames- en een herenmodel. Deze zijn voor de dames te verkrijgen in de kleur zwart en heeft dan ook voor en achter handremmen (rollerbrake). Het herenmodel is ook alleen leverbaar in zwart en heeft ook handremmen (rollerbrake). Ook dit model Cortina transportfietsen is voorzien van een achterdrager, voordrager en een dubbele standaard. Het frame is gemaakt van aluminium.

Cortina Utility U4 transport de luxe 7-speed

Cortina transportfietsen_4De Cortina Utility U4 transport de luxe 7-speed is een luxere versie dan de 3-speed en de 5-speed. Hij onderscheidt zich van deze beide andere modellen door het leren zadel en de leren handvaten in bij elkaar passende kleuren. Leuk detail: de witte versie van dit model Cortina transportfiets heeft een roze zadel en roze handvaten.

Deze Cortina transportfiets is leverbaar in dames- en herenmodel. De dames kunnen kiezen uit de kleur wit of titanium grijs. Beide kleuren alleen leverbaar met handremmen (rollerbrake) en een frame van aluminium. Het herenmodel is verkrijgbaar in mat titanium grijs, ook een aluminium frame en alleen leverbaar met handremmen (rollerbrake). Zowel het herenmodel als het damesmodel hebben een dubbele standaard.

Cortina special roots transport moederfiets

Cortina transportfietsen_5De Cortina special roots transport moederfiets is alleen verkrijgbaar in damesmodel. Hij heeft een lage instap, wat het makkelijker maakt om een zitje op het stuur te plaatsen, een voordrager en een achterdrager, handremmen (rollerbrake), een stalen frame, een dubbele standaard en beschikt over stuurvergrendeling.

Dit model is leverbaar in de kleuren grijs, zwart blauw en crème met drie versnellingen. Wil je 7 versnellingen, dan heb je de keuze tussen wit, zwart en lichtblauw. De specificaties van beide varianten zijn verder het zelfde.

Cortina Ecomo Life Transportfiets

Cortina transportfietsen_6De Cortina Ecomo Life Transportfiets is de elektrische variant op een transportfiets van Cortina. De fiets is zowel in dames- als in herenmodel leverbaar. De dames hebben de keuze tussen een rode of een zwarte fiets en voor de heren is er alleen een zwarte fiets. De Cortina Life transportfiets heeft 7 versnellingen, een dubbele standaard, een voor- en een achterdrager.

Je kunt zelf een accu kiezen met de voor jou handigste actieradius en de handigste oplader (qua snelheid). De accu van deze transportfiets zit op de achterdrager bevestigd.