Specialized mountainbikes

specializedSpecialized is een van de topmerken op mountainbikegebied. Specialized vraagt ook speciale prijzen voor haar mountainbike maar geeft in ruil daarvoor ook prachtige mountainbikes die voorzien zijn van de laatste technische snufjes. Mountainbikes dus voor de echte en fanatiek mountainbiker. Specialized heeft dan ook mountainbikes voor iedereen, crosscountry, trail, all mountain en recreation. De andere onderdelen met de daarbij horende fietsen van Specialized komen hieronder wel aan bod. Van de mountainbikes van Specialized worden een aantal specifieke kenmerken genoemd.

Op het gebied van crosscountry zijn er de modellen Epic, Stumpjumper, Fate, Crave en Jett. Voor het trail-werk heeft Specialized de modellen Stumpjumper FSR, Safire, Camber en Rumor. Voor all mountain is er het model Enduro. Op recreatief gebied zijn er de modellen Rockhopper, Hard Rock en Myka.

Specialized mountainbikes

Specialized Epic crosscountry

Specialized EpicAlle Specialized Epic modellen hebben een carbon of aluminium frame en horen tot de 29ers. Deze crosscountry Specialized mountainbikes zijn full suspension. Epic is wereldkampioen op crosscountry gebied, waardoor het de snelste XC mountainbike ter wereld is.

De frameset van de Specialized Epic is tevens los verkrijgbaar. Als crosscountry mountainbike is de Epic zowel goed in snelheden als in het heuvelwerk.

Specialized Stumpjumper crosscountry

Specialized StumpjumperDe Specialized mountainbike Stumpjumper is ook winnaar van een aantal wereldkampioenschappen en Nederlandse kampioenschappen. De Stumpjumper is een hardtail mountainbike, met of een carbon frame of een aluminium frame (Stumpjumper Comp HT en Stumpjumper Evo HT). De S-works Stumpumper 29 heeft een speciale wielconstructie van carbon, waardoor de wielen lichter zijn en de fiets in staat is tot betere klimprestaties en vlotter op snelheid is.

Specialized Camber trail

Specialized CamberDe trail mountainbike Camber is verkrijgbaar met een frame van lichtgewicht aluminium of van Carbon en heeft tubeless wielsets. Alle Specialized mountainbikes van het type Camber zijn 29ers en hebben een speciale vering voor het rijden van trails.

Specialized Enduro all mountain

Specialized EduroIn de all mountain versie heeft Specialized alleen het model Enduro, maar wel in diverse varianten. Van deze mountainbike wordt overigens wel aangegeven door de experts, dat ze behalve voor all mountain, eigenlijk voor al het mountainbiken geschikt zijn. De Enduro is leverbaar als 29er, maar ook met 26 inch wielen (Enduro Expert EVO). De frames van de Enduro zijn of van aluminium (lichtgewicht) of van Carbon.

Specialized Rockhopper recreation

Specialized RockhopperModel Rockhopper hoort bij Specialized onder de recreatieve hard tail mountainbikes thuis. Deze mountainbikes zijn ontworpen met name om allerlei soorten terreinen aan te kunnen en zijn uitsluitend leverbaar in aluminium, maar wel in twee wielmaten: de beroemde 29ers en mountainbikes met 26 inch wielen.