Trek Mountainbikes

Trek fietsenHet merk Trek is vooral bekend onder de goede mountainbikes die het merk levert. Trek produceert, behalve mountainbikes, ook racefietsen, stadsfietsen en heeft een aantal speciale designcollecties. De mountainbikes van Trek zijn onderverdeeld in de categorieën crosscountry, sport, singletrack trail, technical trail & enduro, gravity en dual sport. Hieronder zullen vooral de categorieën crosscountry, sport, singletrack trail, en technical trail & enduro aan bod komen.

Trek is een van de leiders op het gebied van mountainbikes. De Trek mountainbikes staan onder mountainbikers ook goed bekend. Een leuke bijkomstigheid is dat je diverse mountainbikes van Trek voor een groot naar eigen wens kunt opzetten en kunt personaliseren met je eigen naam of een andere tekst. De mountainbikes die die mogelijkheid hebben zijn duidelijk herkenbaar op de site Trek en hebben meestal voor de naam de term “Custom” staan.

Trek mountainbikes

Trek Superfly crosscountry

Trek SuperflyModel Superfly heeft een frame van aluminium, carbon of superlicht carbon. De Superfly is verkrijgbaar als volledig geveerde mountainbike, maar ook als hardtail. Alle varianten van dit model Trek mountainbike staan bekend als supersnel, met een prima stuurgedrag en een goede controle. De Superfly is alleen verkrijgbaar als 29er.

Trek X-Caliber crosscountry

Trek X-CaliberTrek doet inmiddels 15 jaar onderzoek om een zo optimaal mogelijk 29er hardtail mountainbike te kunnen produceren. X-caliber is een zeer geslaagde nieuw ontwikkelde Trek 29er. De X-Caliber staat bekend als een snelle en vooral lichte mountainbike.  Alle X-Caliber hebben een frame van aluminium. De X-Caliber van Trek is overigens geschikt als crosscountry mountainbike, maar ook als sport mountainbike.

Trek Skye sport

Trek SkyeDe Trek Skye is een van de damesmodellen van de Trek mountainbikes. Deze mountainbike staat bekend als een veelzijdige mountainbike, zowel goed op de weg als op het onverharde terrein. Trek Bikes heeft bij het ontwerp van de Skye de pasvorm aangepast, zodat deze mountainbike met recht een dames mountainbike kan worden genoemd. De Skye heeft 26 inch wielen, een geveerde voorvork en een frame van aluminium.

Trek Fuel single track trail

Trek FuelMisschien komt het omdat veel crosscountry mountainbikes ook geschikt zijn voor single track trail, maar de modellen onder deze noemer zijn wat minder bekend. Trek Fuel is een model wat in principe zeer specifiek gericht is op single track trail, maar door zijn ontwerp ook geschikt is voor crosscountry. Fuel heeft zowel een lange veerweg, maar is daarnaast ook zeer behendig, wat hem zeer geschikt maakt voor beide takken van sport. De Trek mountainbike Fuel is leverbaar met 26 inch wielen en als echte Trek 29er. De fiets blijft zeer stabiel, ook bij het remmen, doordat de vering op dat moment goed blijft werken.

De Fuel kan gepersonaliseerd worden en voorzien worden van die onderdelen die je graag op je mountainbike wil hebben.

Trek Remedy/ Trek Slash technical trail & enduro

Als het aankomt op techniek heb je een mountainbike nodig die wendbaar is, stabiel, goed controleerbaar en voldoende vering heeft. Hiervoor heeft Trek de mountainbikes Remedy en Slash. Bij de Trek Remedy wordt aangegeven dat deze een licht frame heeft, een goede veerweg en nauwkeurig stuurgedrag. Daarnaast staat Remedy bekend als een mountainbike met goede daal- en klimeigenschappen. De Remedy is leverbaar met een frame van aluminium of een frame van carbon. Wielen hebben hetzij de maat 27,5 inch of het zijn 29ers. Er zijn in totaal zes modellen van de Remedy.

Trek Slash is een ander technical trail & enduro mountainbike van Trek. Deze is uitsluitend te koop in de 27,5 inch versie. Frames van de Trek Slash zijn allen van aluminium. Van dit model zijn er drie varianten te koop.

Trek Remedy Trek Slash