Canyon mountainbikes

CanyonCanyon is een Duits bedrijf. Het motto van het bedrijf is ‘Pure Cycling’ waarmee ze willen aangeven dat ze goede fietsen willen maken, waarin hun eigen passie voor de fietssport getoond wordt. Canyon levert uitsluitend direct aan de klanten, wat als voordeel heeft, dat in dit geval, de mountainbikes goedkoper kunnen zijn. Nadeel hiervan is echter wel, dat je je fiets niet van tevoren kunt uittesten of kunt bekijken voordat je tot aanschaf over gaat.

Van Duitse fabrikanten van fietsen wordt vaak gezegd dat deze qua design niet altijd meegaan met hun duurdere Amerikaanse concurrenten, maar Canyon geeft zelf aan dat ze innovatief zijn en qua design voorop lopen. Een van de modellen mountainbikes van Canyon waarin dit ook te zien moet zijn, is onder andere de nieuwe Nerve CF (full carbon mountainbike). Deze laatste fiets zou inmiddels diverse design awards gewonnen hebben. Canyon is een bedrijf wat uitsluitend mountainbikes en racefietsen produceert. Canyon mountainbike modellen zijn te verdelen in:

  • MTB Full Suspension
  • MTB Hard Tail
  • Racefietsen
  • Triatlon

Op deze pagina komen in principe alleen de MTB Full Suspension en de MTB Hard Tail aan bod. De overige modellen zullen bij de racefietsen ter sprake komen.

Canyon mountainbikes

Canyon Torque Full Suspension

Canyon TorqueDe Canyon Torque serie bestaat uit twee types, de Torque DHX en de Torque EX. De Canyon Torque staat bekend als fiets voor het grove werk. Van de Torque DHX geeft Canyon verder zelf nog aan dat deze mountainbike met name geschikt is voor het downhill werk. De Torque DHX is de opvolger van de Torque FRX. Door de vormen van het frame aan te passen en te zorgen voor meer bewegingsvrijheid heeft Canyon geprobeerd de Torque DHX nog geschikter te maken voor het heuvelwerk, dan zijn voorganger. Van de Torque DHX bestaan nog vijf varianten met sprekende namen: Whipzone, Flashzone, Dropzone, Rockzone en Playzone. Binnen de Torque EX serie zijn ook nog een aantal variaties mogelijk: Vertride, Trailflow en Gapstar.

Canyon Nerve Full Suspension

Canyon NerveDe Canyon Nerve CF is een van de nieuwste mountainbike modellen. Deze mountainbike heeft een frame van slechts 1,9 kg (carbon) en een achtervork die van een flexibel materiaal is gemaakt op de draaipunten. Hierdoor is het gebruik van kogellagers niet meer nodig en is het frame nog lichter en verder ook onderhoudsarme dan bij een mountainbike die op de normale wijze is samengesteld. De stijfheid van het frame van de Nerve CF zou overigens niets minder zijn geworden door het gebruik van deze techniek. De Nerve CF leent zich met name voor het bergwerk. De Nerve CF kent drie varianten: Nerve CF 9.0 LTD, Nerve CF 9.0 en de Nerve CF 8.0. De Nerve CF is slechts één van de modellen uit het type Nerve van de Canyon mountainbikes. De Nerve-serie bestaat uit nog drie andere types, die weer onderverdeeld zijn in een aantal varianten:

  • Nerve AL+;
  • Nerve CF;
  • Nerve AL 29;
  • Nervel AL.

De Nerve-serie is bij uitstek geschikt voor het bergwerk, voornamelijk door de aandacht die is besteed aan de vering van de fiets. Een uitgebreide uitleg over de werking hiervan gaat helaas te ver en is te technisch om op deze pagina uit te leggen.

Canyon Spectral full suspension

Canyon SpectralVan de Canyon Spectral bestaan twee types, de Spectral AL en de Spectral AL 29. De frames van deze mountainbikes zijn van aluminium voor een licht gewicht van deze Canyon mountainbikes. De Spectral 29 heeft 29 inch wielen, is met name geschikt voor allmountain. Door de constructie van de Spectral AL 29 heeft de mountainbiker volledige controle over de fiets. Canyon heeft zich bij dit model met name gericht op maximaal vermogen en wendbaarheid. Ook de Spectral AL is vooral geschikt voor allmountain. Deze mountainbike heeft 27,5 inch wielen en heeft ook een grote wendbaarheid.

Canyon Grand Canyon hard tail

Canyon Grand CanyonDe Canyon Grand Canyon mountainbikes hebben deels een frame van carbon (Grand Canyon CF) en deels een frame van aluminium (Grand Canyon AL). Alle Grand Canyon modellen hebben 29 inch wielen.

Canyon Yellowstone hard tail

Canyon YellowstoneDe Canyon Yellowstone is de tweede hard tail mountainbike van Canyon. Het frame van deze mountainbike is vervaardigd van aluminium. De Canyon Yellowstone is een mountainbike in de laagste prijsklasse, maar dat wil niet zeggen dat de kwaliteit van de Yellowstone ook aan de lage kant is. In tegenstelling. Ook van de Yellowstone mountainbike zijn een aantal varianten leverbaar.