Cannondale mountainbikes

cannondaleCannondale mountainbikes staan bekend als mountainbikes in de hogere klasse met een hoger prijskaartje, maar van prima kwaliteit en afwerking. Daarnaast is er ook nagedacht over het ontwerp van de fiets. Cannondale is bij veel mountainbikers erg geliefd vanwege het strakke design en het goede rijcomfort, maar zeker ook bij mountainbikers die houden van nieuwe snufjes.

Ook bij de wat minder fanatieke groep mountainbikers en bij mensen die wat minder verstand van mountainbikes hebben, is de naam vaak wel bekend. Bij Cannondale mountainbikes zijn vooral het gebruik van technische hoogstandjes voor de voorvorken bekend, zoals de laatste jaren vaak toegepaste Lefty voorvork, een voorvork die maar aan één kant van de fiets is bevestigd.

Cannondale mountainbikes

De Cannondale mountainbikes kun je onderverdelen in de volgende categorieën:

  • over mountain (Trigger 29, Jekyll);
  • XC full suspension;
  • xc hardtrails
  • trial hard tails.

Cannondale Trigger 29 Over mountain 

Cannondale TriggerDe Cannondale Trigger 29 is leverbaar met een frame van alloy (lijkt op aluminium) of een frame van carbon. De Trigger 29 heeft 29 inch wielen, dikke genopte banden (of dunne banden voor in de stad) en is, zoals veel van de mountainbikes van Cannondale voorzien van een lefty voorvork. In dit geval de Lefty supermax, een nieuwe versie van de Lefty voorvork. De Cannondale Trigger 29 is zowel een goede klimmer als een goede daler en wendbaar, doordat Cannondale gebruik heeft gemaakt van zowel een prima vering in de voorvork, als ook een speciaal soort achterdemper.

Cannondal Jekyll Over mountain

Cannondale JekyllCannondale Jekyll is goed bekend staande mountainbike, evenals de Trigger 29 zowel goed in het klimmen, maar ook in het dalen. Ook deze mountainbike van Cannondale is leverbaar in alloy of in carbon, met bijbehorend prijsverschil.  De fiets staat overigens bekend als een van de topmodellen Cannondale mountainbikes.

Cannondale Scalpel 29 XC Full suspension

Cannondale ScalpelZoals de naam Scalpel 29 al aangeeft, gaat het ook hier weer om een Cannondale mountainbike met 29 inch wielen. De Cannondale Scalpel 29 is een fiets die in 2011 werd geïntroduceerd en evenals de andere Cannondale mountainbikes zowel leverbaar is in carbon als in alloy. Door de oversized buizen van de Scalpel 29 lijkt het een enorme logge fiets, wat niets zegt over de prestaties en het comfort van de fiets. Ook voor het klimmen is de Cannondale Scalpel 29 zeer geschikt. De Scalpel 29 van Cannondale staat bekend als een een zeer goede full suspension crosscountry fiets, een goede racer en een goede klimmer.

Cannondale Rush 29 XC Full suspension

Cannondale RushIn 2014 is er een nieuwe Full suspension Rush 29 (cross country) op komst. De Cannondale Rush is tot nu toe alleen als 26 inch fiets leverbaar geweest, maar vanaf het jaar 2014 is er een model met 29 inch wielen leverbaar. Het ontwerp van de Rush 29 is simpel en afgeleid van de Scalpel 29. De nieuwe Rush is verder lichter dan de oudere versie en rijdt comfortabel. Ook deze fiets is leverbaar in zowel alloy als carbon.

Cannondale XC Hardtails en Trial Hardtails

Onder de Cannondale XC (crosscountry) Hardtails en Trial Hardtails vind je de mountainbikes Cannondale F29, SL 29, Trail 29 en Trail. De eerste drie mountainbikes zijn allen 29 inch fietsen. De benaming hardtail verwijst met name naar de vering in de voorvork van de mountainbike.