Bulls mountainbikes

bullsBulls mountainbikes is een fietsenfabrikant die vooral fietsen maakt voor sportieve doeleinden, zoals mountainbikes. Op het gebied van mountainbikes is de keuze zelfs zeer groot. De mountainbikes zijn onderverdeeld in een aantal categorieën, maar er zijn diverse mountainbikemodellen die voor meerdere doelen in te zetten zijn. Het model Wild Rush is bijvoorbeeld te vinden onder de categorie competition, all mountain en trail. De mountainbikes van Bulls zijn behalve goed, overigens ook zeer betaalbaar.

De categorieën waarin de Bulls mountainbikes zijn onderverdeeld zijn:

  • all mountain;
  • allround;
  • competition;
  • crosscountry;
  • four-cross;
  • marathon;
  • street;
  • trail.

Bulls All mountain

Onder de categorie All mountain vallen de Bulls mountainbikes Wild Rush, Wild Mojo, Wild Cup, Wild Card en Wild Beast. Deze Bulls mountainbikes hebben allen een frame van aluminium en zijn full suspension mountainbikes. Vrijwel alle All mountain categorie mountainbikes hebben hydraulische schijfremmen, behalve het model Wild Beast. Deze heeft V-brakes. De Wild Rush is de enige mountainbike in deze categorie met 29 inch wielen, Wild Mojo, Wild Cup en Wild Card hebben 27,5 inch wielen en Wild Beast heeft 26 inch wielen. Verder hebben Wild Rush en Wild Cup 3 x 10 versnellingen, Wild Mojo 2 x 10 versnellingen, Wild Beast 21 versnellingen en Wild Card 27 versnellingen. Het gewicht van deze Bulls mountainbikes ligt allemaal tussen de 13 en de 16 kg. Van veel van de hierboven genoemde modellen zijn overigens diverse versies te koop.

Bulls Allround

De allround modellen van Bulls mountainbikes zijn de meeste modellen in te vinden: Copperhead, Tirone, Wild Flow, Bushmaster, King Cobra, Bushtail, Sharptail, Pulsar, Wild Cup, Wild Card, Wild Beast (de laatste drie eerder genoemd bij de all mountain mountainbikes van Bulls), etc. Van een aantal van de hierboven genoemde modellen, volgen hieronder nog verdere specificaties. Alle allround modellen hebben hardtail vering.

Bulls Copperhead

Bulls CopperheadDe allrounder Copperhead onder de Bulls mountainbike is alleen verkrijgbaar met 29 inch wielen, is zeer licht van gewicht. Behalve de carbon versie, zijn alle andere types gemaakt van een superlicht aluminium. Alle modellen zijn hardtail, beschikken over 3 x 10 versnellingen en hydraulische schijfremmen en zijn zowel geschikt allround, als meer specifiek ook voor marathon en crosscountry. De verschillen zullen met name zitten in de overige specificaties die voor deze pagina te technisch zijn om verder toe te lichten.

Bulls Bushmaster 29

Bulls Bushmaster 29Allrounder Bushmaster 29 heeft, zoals de naam al doet vermoeden, 29 inch wielen. Er is van dit type slechts één soort verkrijgbaar. Ook deze Bulls mountainbike heeft 3 x 10 versnellingen en hydraulische schijfremmen. Het materiaal voor het frame is carbon en daardoor is de fiets ook zeer licht van gewicht (10,4 kg). De fiets is geschikt als allrounder, voor crosscountry, marathon en competition.

Bulls Pulsar

Bulls PullsarAllrounder Pulsar is weer verkrijgbaar in een aantal verschillende types: Pulsar, Pulsar Street disc en de Pulsar Street. Alle Pulsar modellen hebben 26 inch wielen en een frame van aluminium. Er zit verschil in de remmen. De Pulsar heeft V-brake remmen, de Pulsar street disc heeft mechanische schijfremmen en de Pulsar street heeft weer V-brake remmen. Alle modellen hebben voorts 21 versnellingen. De Pulsar is het lichtst: 13,9 kg. De andere twee modellen zijn beide rond de 15,5 kg. Een laatste verschil zit hem in de toepasbaarheid van deze Bulls mountainbike: Bulls Pulsar street disc en Pulsar street zijn beide, behalve voor crosscountry en allround ook geschikt voor street-toepassingen.

Bulls Sharptail

Bulls SharptailBulls mountainbike Sharptail is ook een allrounder en is in de meeste verschillende types verkrijgbaar: Sharptail 29, Sharptail disc 27,5, Sharptail disc, Sharptail street disc 27,5, Sharptail street 27,5, Sharptail Supreme, Sharptail street 21g en Sharptail street 7g.

Er zitten nogal wat verschillen op het eerste gezicht tussen de diverse types van de allrounder Sharptail. De enige overeenkomst is het materiaal van het frame: aluminium. Verder is de fiets ook verkrijgbaar in kindermaten (de Sharptail Street 24 21g en de Sharptail Street 24 7g), dat wil zeggen dat de wielen van deze mountainbikes 24 inch zijn en beide fietsen geschikt zijn voor allround en voor streetdoeleinden. De 21g heeft 12 versnellingen derailleur, de 7g heeft geen derailleurversnellingen. Het gewicht van de kindermountainbikes ligt rond de 14 kg en beide types hebben v-brakes.

De Sharptail 29 is geschikt, behalve voor crosscountry en allround, ook voor marathon. Deze mountainbike heeft hydraulische schijfremmen en 24 versnellingen.

De Sharptail modellen met 27,5 inch wielen hebben nogal diverse specificaties. Zo heeft de Sharptail disc 27,5 hydraulische velgremmen, 24 versnellingen en is geschikt voor allround en street. De Sharptail street disc 27,5 heeft 21 versnellingen, mechanische schijfremmen en is geschikt voor allround, crosscountry en street. De Sharptail street 27,5 heeft v-brakes, 21 versnellingen en is geschikt voor crosscountry, allround en street.

De Sharptail disc als laatste heeft 26 inch wielen, hydraulische schijfremmen en 24 versnellingen. Het gewicht van de Sharptailmodellen ligt allemaal tussen de 14 en 16 kg.