Cube mountainbikes

cubeCube mountainbikes zijn in de categorieën full suspension en hardtail. Cube levert zowel de fietsen als ook de bijbehorende accessoires als fietskleding en helmen. Cube levert mountainbikes met zowel full suspension als hardtail. Onder de full suspension modellen vind je de modellen Stereo, Fritzz, Sting, AMS, TWO15 en Hanzz. Hardtail modellen zijn onder andere Ltd, Acid, en Reaction. Cube staat bij de mountainbike liefhebbers als een merk wat goede kwaliteit levert, een prima afmontage en daar schappelijke prijzen voor rekent. Zeker de moeite waard dus als je een goede mountainbike zoekt. Cube levert sinds 2012 ook 29ers.

Cube mountainbikes

Cube Stereo full suspension

Cube StereoHet model Stereo van Cube is in diverse varianten leverbaar en is vooral geschikt voor allmountain. Het frame van de Cube Stereo is in alle varianten gemaakt van carbon (hoc) of een heel licht carbon (super hoc). De Cube Stereo mountainbikes zijn dan ook extreem licht. Voor de lichtste versies geldt zelfs dat deze ruim lichter zijn dan 10 kg. Binnen de serie Stereo kun je nog onderscheid maken tussen race-modellen en de niet-race modellen.

Feit is wel dat de Stereo-serie van prima kwaliteit is, mooi afgemonteerd, goed rijdt en een in verhouding vrij breed stuur is, wat bij het bergopwaarts en bergafwaarts gaan in veel gevallen erg prettig is. Binnen de serie is er verder nog onderscheid tussen mountainbikes met 27,5 inch wielen en 29 inch wielen. De voordelen van 29 inch wielen ten opzichte van andere wielen kan je lezen op de pagina Mountainbike kopen.

Cube AMS full suspension

Cube AMSDe Cube AMS mountainbikes zijn gemaakt van zeer licht aluminium of van Carbon. Mountainbikes van Carbon zijn vaak nog onder de 10 kg in gewicht. De AMS van aluminium zitten rond de 13 kg. De AMS serie is leverbaar in of de 27,5 inch wielen of een 29er. AMS staat bekend als een allrounder, die het met name goed doet op lange trajecten en “on the trail”. Een rit door de Alpen is dan bij uitstek geschikt voor de Cube AMS.

Cube Fritzz full suspension

Cube FritzzDe Cube Fritzz mountainbikes zijn ook zeer populair bij mountainbikers. De full suspension mountainbike van het model Fritzz is vooral geschikt voor het lange afstand rijden en is afgelopen jaar volledig herzien door Cube. Model Fritzz is uitsluitend te koop met een frame van aluminium en in tegenstelling tot veel andere full suspension modellen van Cube Bikes, niet leverbaar als 29er, maar wel met wielen van 26 inch en 27,5 inch.

Cube Ltd hardtail

Cube LtdHardtail mountainbikes van Cube Bikes staan, net zoals de full suspension mountainbikes van Cube Bikes ook goed bekend. Cube Ltd is een van de bekendste hardtail mountainbikes van Cube en is vrijwel alleen leverbaar (op 1 model na) als 29er. Hardtail mountainbikes zijn vooral in Nederland goed te gebruiken, vanwege het meer heuvelachtige landschap (op beperkte plekken ook). De Cube Ltd is alleen in aluminium leverbaar. De wendbaarheid van deze 29ers is overigens prima. De prijs is zeer concurrerend, zeker als je naar de kwaliteit van de fiets kijkt. Behalve voor lange afstand is de Cube Ltd ook zeer geschikt voor crosscountry.

Cube Acid hardtail

Cube AcidVan de Cube Acid hardtail bestaan drie versies, waarvan twee als 29er en eentje met wielmaat 27,5 inch. Ook hierbij geldt dat de wendbaarheid van de 29ers prima is. Alle modellen hebben een frame van aluminium, zijn in diverse framematen verkrijgbaar en zijn bijzonder geschikt voor crosscountry. Op alle mountainbikes van het model Acid zijn schijfremmen gemonteerd.

Cube Reaction hardtail

Cube ReactionHet model Reaction uit de collectie van Cube mountainbikes op hardtail gebied is iets minder bekend en verkocht als de Cube Ltd, maar ook van prima kwaliteit. Ook de Acid is in drie varianten te koop, waarvan twee als 29er en eentje met 27,5 inch wielen. De twee varianten bij de 29er hebben als enig verschil de kleur. De 27,5 inch Acid is leverbaar in één kleur. Ook van het model Acid van Cube Bikes is het frame in alle versies van aluminium.