Focus mountainbikes

focus-bikesFocus Bikes hoort bij de B-merken op mountainbikegebied, maar de mountainbikes van dit merk zijn zeker niet minder dan de duurdere Amerikaanse concurrenten. Het verschil in prijs meer te maken met het iets inleveren aan design, maar zeker niet aan montage en is er vaak gebruik gemaakt voor uiteindelijk dezelfde prijs van betere onderdelen op de mountainbikes. Focus Bikes is een Duitse firma. Dit bedrijf is ontstaan vanuit de gedachte dat de bij de ontwikkeling van een mountainbike de behoeften van de mountainbiker centraal gesteld moeten worden en niet de fiets.

Ook Focus Bikes heeft een onderverdeling in categorieën mountainbikes in full suspension, hardtail, cyclocross (ofwel: crosscountry). Verder heeft Focus Bikes ook mountainbikes voor het dagelijkse werk, waarbij de banden wat minder dik hoeven te zijn en het gewicht iets minder een rol speelt, maar de snelheid des te meer een rol speelt. Deze mountainbikes hebben ook minder onderhoud nodig dan de andere mountainbikes. Andere categorieën zijn nog trekking en cross.

Focus mountainbikes

Focus Mares cyclocross

Focus MaresDe Focus Mares hoort in de categorie Cyclocross thuis. Mares van Focus Bikes staat bekend als een lichte fiets met een goed stijfkramp en veel rijcomfort. Allemaal eigenschappen die van pas komen in het crosscountry rijden. Verder is de Mares ook zeer wendbaar. Binnen de variant Mares CX zijn een aantal varianten te vinden. Alle Focus Mares mountainbikes zijn 29ers. De Mares CX heeft een frame van carbon. De Focus Mares AX een frame van aluminium en is daardoor iets zwaarder. De AX is ook goed te gebruiken op de weg of op oneffen terrein.

Focus Black Forest hard tail

Focus Black ForestDe Focus Black Forest is op hard tail gebied een van de bekendste focus mountainbikes. De Black Forest is leverbaar met 27,5 inch wielen en als 29er (28 inch wielen, maar samen met buitenband in totaal 29 inch). Beide types hebben een frame van aluminium en is als mountainbike zeer geschikt voor beginnende mountainbikers. Dit laatste geldt met name voor de versie met 27,5 inch banden. Ook de prijs is voor een beginnende mountainbiker zeer aantrekkelijk.

Focus Raven hard tail

Focus RavenEen andere wat bekendere mountainbike is de Focus Raven. Ook een hard tail mountainbike en evenals Black Forest leverbaar in 27,5 inch en als 29er. De Raven is zeer geschikt voor het maken van lange en sportieve tochten over ruig en heuvelachtig terrein. De Focus Raven heeft een frame van carbon en is daardoor licht van gewicht.