Scott mountainbikes

scottHet bedrijf Scott verkoopt en produceert behalve mountainbikes en accessoires voor mountainbikers nog meer voor sportieve doeleinden: motorsport, wintersport en rensport. De mountainbikes van Scott zijn onder te verdelen in mountainbikes voor all ountain, crosscountry, dirt/street, downhill, freeride, marathon, racing en trail.

Op deze pagina zullen we alleen de mountainbikes behandelen die geschikt zijn voor all mountain (Scott Genius), crosscountry (Scott Spark), downhill (Scott Gambler) en trail (Scott Genius).

Scott mountainbikes

Scott Genius

Scott GeniusDe Scott Genius is tien jaar geleden ontworpen door Scott en was toen de enige lichtgewicht carbon mountainbike bij dit bedrijf. De Scott Genius was speciaal ontworpen als trail bike die ook goed bergop goed zou presteren. De ontwikkelingen bij het model Scott Genius hebben in de tussentijd niet stil gestaan. De Genius is nu verkrijgbaar in twee wielmaten: 27,5 inch en 29 inch en door de nieuw ontwikkelde technieken is de fiets ook technisch steeds beter geworden.

Door de gebruikte technieken van de wielen voor de 29 inch komt de 29er versie van Genius vlug op snelheid, wat voor sommige mountainbikes met deze wielmaat wel eens een probleem vormt. De prestaties van de 27,5 inch zijn vergelijkbaar met de 29er. Alle varianten van het model Genius hebben een frame van carbon en schijfremmen.

Scott Spark

Scott SparkDe Scott Spark is een mountainbike met name geschikt voor crosscountry (XC). De Spark heeft een frame van Carbon, gecombineerd met aluminium. Door de gebruikte materialen en onderdelen is de Spark zeer geschikt voor crosscountry, maar ook voor marathons, races en gewoon recreatief gebruik. Alle varianten van de Scott Spark hebben 29 inch wielen.

Scott Gambler

Scott GamblerEen mountainbiker die vaak bergachtig terrein berijdt, heeft hiervoor een fiets nodig die voldoende vering heeft en voldoende stevigheid biedt om alle obstakels die hij daarbij tegenkomt, goed te kunnen weerstaan. De Scott Gambler is een fiets die speciaal gericht is op het downhill werk. Alle varianten van deze Scott mountainbike hebben 26 inch wielen, waarbij er wel verschil zit in de soorten wielen die voor de diverse varianten zijn gebruikt.