Giant hybride fietsen

giantGiant heeft een reputatie op het gebied van sportieve fietsen, niet alleen op het recreatieve vlak, maar zeker ook op het professionele vlak. Ook hybride fietsen zijn ruimschoots aanwezig in de collectie. Je vindt ze terug onder de stadsfietsen, maar ook onder de fitness/sportfietsen. De meeste hybride fietsen van Giant hebben 24 of meer versnellingen (derailleur).

De Giant hybride fietsmodellen zijn Escape, Anyroad, Aero, Ultimo en Futuro. De meeste modellen hybride fietsen zijn geschikt voor het maken van tochten, maar zeker ook voor het dagelijkse fietsverkeer. Verder zijn van de meeste hieronder genoemde modellen diverse varianten te koop die qua prijs verschillen, maar ook kleine variaties hebben in het gebruikte materiaal of de gebruikte onderdelen.

Giant hybride fietsen

Giant Escape

Giant escapeHet model Escape is een hybride fiets met een sportief uiterlijk, 20 – 30 versnellingen (derailleur), verkrijgbaar in dames en herenmodel en als e-bike (Escape E+). Het frame is van een materiaal genaamd ALUXX SL-Grade Aluminium. Niet helemaal duidelijk is, of dit een veredeld soort aluminium is of carbon, maar gezien het gewicht van bijvoorbeeld de Escape RX (9,7 kg) lijkt carbon het meest als framemateriaal op zijn plaats. De voorvork van de Escapes zijn ongeveerd, het model heeft mini v-brake remmen voor en achter.

Giant Aero

Giant AeroModel Aero van de hybride fietsen van Giant is compleet uitgerust met spatbord, verlichting en een achterdrager en is daarmee behalve een sportieve fiets, ook een fiets die goed te gebruiken is voor het normale dagelijkse fietsen. Het gewicht van de Giant hybride Aero is zeer laag (10,4 kg), wat voor een deel ligt aan het materiaal wat voor het frame is gebruikt (ALUXX SL). De Giant Aero is in een dames- en herenmodel verkrijgbaar en heeft verder rollerbrake remmen voor en achter en 27 versnellingen.

Giant Ultimo

Giant UltimoDe Giant Ultimo is een voorbeeld van een mooi ontworpen sportieve fiets die geschikt is voor zowel het woon/werkfietsverkeer, het boodschappen doen, maar ook voor het maken van lange(re) tochten door het grote aantal versnellingen (derailleur) op de fiets (27).  Het damesmodel van de Giant Ultimo heeft een lage instap.  De ketting wordt beschermd door een kettingkast. Voor het frame is gebruik gemaakt van het wat zwaardere Aluxx, waardoor de fiets rond de 19,8 kg weegt. De Ultimo heeft een verende voorvork.  De Giant Ultimo heeft een achterdrager.

Giant Futuro

Giant futuroGiant Futuro is een voorbeeld van een zeer strak ontworpen model hybride fiets van Giant. Het frame is gemaakt van een hoogwaardig aluminium, waardoor de fiets niet direct zeer licht is, maar wel bijzonder stevig. Alle kabels zijn intern verwerkt, waardoor de fiets er nog strakker uitziet. Ook is er voor het strakke ontwerp gebruik gemaakt van zeer gladde lasnaden. Ook de Giant Futuro heeft een damesmodel met een lage instap, een verende voorvork en een verende zadelpen, 8 versnellingen en een achterdrager.