Koga hybride fietsen

kogaDe mooiste en beste fietsen maken voor mensen die graag fietsen, dat is een van de redenen waarom Koga indertijd door de oprichter Gaastra is begonnen. Hybride fietsen zijn fietsen die bij uitstek onder deze noemer thuis horen. Hybride fietsen zijn enerzijds goed te gebruiken voor het normale en dagelijkse fietsen met boodschappen, kinderen en woon/werkverkeer en daarnaast kun je met een hybride fiets ook heel goed langere fietstochten maken, door de extra mogelijkheden die de fietsen hebben. Ook Koga heeft hier ruimschoots aandacht aan besteed.

Koga hybride fiets

Koga heeft onder andere een specifiek damesmodel hybride fiets en een specifiek herenmodel. Verder is er nog het zeer bekende en mooi ontworpen model F3. Deze hybride fietsen zullen hieronder nog nader aan bod komen. Andere hybride modellen van Koga zijn Roadrunner, Lightspeed en Light de luxe. De hybride fietsen van Koga vind je overigens niet onder de benaming hybride fietsen, maar onder de noemer ‘light tooring’, ofwel een sportieve fiets voor iedereen die graag fietst (dagelijks, maar ook voor zijn plezier).

Koga Roadchamp

koga-roadchampModel Roadchamp is een hybride fiets die uitsluitend als herenmodel verkrijgbaar is. De Roadchamp ziet er sportief uit, is licht van gewicht (9,4 kg), alleen in zwart leverbaar en heeft 30 versnellingen. De Roadchamp staat verder bekend als een fiets waarop je comfortabel zit, maar ook flink tempo kunt maken.

Koga Sportslady

koga-sportsladyDe Koga hybride fiets Sportslady is alleen als damesmodel verkrijgbaar. Ook deze fiets zit comfortabel, kan goed snelheid maken en is mooi van ontwerp. Het frame is ook hier zeer licht van gewicht (9,6 kg). De Sportslady heeft, net als zijn broertje Roadchamp, 30 versnellingen.

Koga F3

koga-f3Model F3 van Koga is een van de bekendste hybride fietsen van Koga. De F3 is een innovatief ontwerp van Koga, waarbij ze een geslaagde poging hebben gedaan om functionaliteit  en design goed samen te laten gaan. Volgens Koga zelf: ‘in technisch opzicht een absoluut meesterwerk’. Wat zijn nu de specificaties van dit meesterwerk?

  • geïntegreerde kabels;
  • aluminium frame;
  • 30 versnellingen;
  • sportstuur;
  • geïntegreerde achterdrager;
  • remmen voor en achter: v-brakes;
  • gewicht: 13,9 kg.